Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sute de mii de români susțin că noul coronavirus nu există (Adevărul)

covid-19-5152311_1280.jpg

Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Vaccinare în Obor: mici, muștar și epidemiologie de pahar (PressOne) - Cum a omorât premierul candidat Cîțu campania de vaccinare (SpotMedia) - Inflaţia devine serioasă: preţurile au urcat cu 3,75% în mai, peste aşteptările analiştilor, care îşi actualizează prognozele spre o inflaţie de 5% la final de 2021 (Ziarul Financiar)

Vaccinare în Obor: mici, muștar și epidemiologie de pahar (PressOne)

Ce conține vaccinul?

Pentru sute de oameni veniți vineri, sâmbătă și duminică în Piața Obor, serul conține o porție de mici cu de toate și o sticlă de apă.

PressOne a fost în reportaj la Obor în a doua zi a maratonului de vaccinare. L-a întâlnit acolo pe Miluș, 47 de ani, venit din Călugăreni (județul Giurgiu) să se vaccineze dintr-un motiv foarte simplu: vrea să intre în rând cu lumea, cu societatea. Dar și pe Ilie, de 84 de ani, care o însoțește pe fiica lui de 62 de ani, venită să se vaccineze.

Echipa PressOne cunoaște un domn despre care aflăm că are 68 de ani, diabet și insuficiență cardiacă – afecțiuni ce nu-s de ajuns pentru a-l convinge să se vaccineze. Nici măcar medicul lui de familie nu s-a obosit să încerce.

Omul povestește în detaliu cum gripa spaniolă a fost o armă biologică, cum domnul Fauci e responsabil de pandemie și distruge vieți omenești, cum el i-a finanțat pe chinezi și cum totul face parte dintr-un plan de distrugere a lumii cu un „microb” scăpat din laborator.

Încrederea dânsului în autorități e zero, iar prin autorități înțelege orice, de la doamna Dăncilă, care nu știa aria cercului, până la doamna Țurcan (sic!), care nu înțelege sărăcia. „Ce spune doamna Țurcan? Eu am 46 de ani de muncă și am 1260 lei pensie. Am lucrat în mediu toxic. E normal așa ceva?”.

Reportajul integral, aici.

 

Sute de mii de români susțin că noul coronavirus nu există (Adevărul)

Aproape jumătate dintre români (47%) cred că pandemia de COVID-19 va mai dura 2-3 ani, în timp ce 30% consideră că se va încheia în acest an, relevă un sondaj de opinie realizat de Institutul de Cercetare a Calității Vieții al Academiei Române și Elicom, potrivit căruia aproximativ 15% dintre români afirmă că au fost infectați cu noul coronavirus, iar peste 60% cunosc cel puțin o persoană care fost infectată. Există și un segment de populație de cel putin 800.000 – 900.000 de persoane, care afirmă deschis că nu există noul coronavirus, indică sondajul. Asta în timp ce tot mai multe țări renunță la măsurile de relaxare din cauza creșterii numărului de cazuri. Moscova, de exemplu, trimite toți angajații în concediu forțat, iar Guvernul de la Londra se arată foarte îngrijorat de explozia de cazuri.

 

Cum a omorât premierul candidat Cîțu campania de vaccinare (SpotMedia)

Campania de vaccinare este în picaj.

A fost epuizat bazinul celor care care cred în beneficiile și necesitatea vaccinării.

Ioana Ene Dogioiu observă că asupra scepticilor și a indiferenților pentru care, în mod evident, argumentul solidarității, al grijii pentru familie și al propriei siguranțe nu are ecou. Ei au nevoie de un imbold pentru a lua decizia.

Pentru ei nu numai că Guvernul nu a găsit soluții, dar a transmis exact mesajele contrare. Iar numele strategiei perdante se numește campania electorală din PNL. Dl Cîțu a reușit să saboteze cu maximă eficiență campania de vaccinare.

Domnia sa avea nevoie să fie marele deschizător, marele învingător ca să intre în profilul de mare președinte PNL. Așa că mesajul transmis populației pe toate căile este că pericolul a trecut. Relaxarea a luat-o înaintea cifrelor, regulile le mai respectă doar cine este cu adevărat conștiincios, veselia e totală.

Eșecul vaccinării nu se simte cât timp e vară, lumea stă mai mult afară. Dar va veni iar toamna, oamenii vor intra din nou în spații închise și este posibil să apară tulpini mai agresive care să circule cu mai mare rapiditate într-o populație insuficient vaccinată pentru acele condiții.

Dar atunci congresul din PNL va fi fost trecut, așa cum până să se calculeze efectele campaniei din toamnă, alegerile au fost trecute.

Comentariul, aici.

 

Inflaţia devine serioasă: preţurile au urcat cu 3,75% în mai, peste aşteptările analiştilor, care îşi actualizează prognozele spre o inflaţie de 5% la final de 2021 (Ziarul Financiar)

Indicele preţurilor de consum a ajuns la 3,75% în mai 2021, prin comparaţie cu mai 2020. Cel mai mult au avansat preţurile mărfurilor nealimentare, cu 5,7%. Dintre acestea, cea mai mare creştere a fost înregistrată de preţurile energiei electrice (17%) şi ale combustibililor (11%).

Preţurile alimentelor au urcat cu un ritm anual de 1,5%. Cele mai mari scumpiri din această zonă au fost înregistrate la ulei comestibil (13%), iar cele mai mari ieftiniri la cartofi (-32%).

Preţurile serviciilor au urcat în aprilie cu un ritm anual de 2,8%, cu cea mai mare ieftinire a serviciilor aeriene (-16%). Cea mai mare creştere a preţurilor din zona de servicii a fost la cele de igienă şi cosmetică, care au înregistrat un plus de 5,8%.

 

 
Revista presei românești - 14 iunie 2021