Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alegeri cu scântei în filialele PNL (Adevărul)

La nici o săptămână de la debutul alegerilor pentru şefia organizaţiilor judeţene, problemele par că se ţin lanţ în filialele Partidului Naţional Liberal. Bătălia din PNL intră în faza ideologică ( G4media). Aruncătorul de fumigene: adevăr și minciună în campania pro-plagiatori instrumentată de ministrul Cîmpeanu (PressOne).

Bani în schimbul votului, ştampile furate şi tensiuni imense între Cîţu şi Orban. La nici o săptămână de la debutul alegerilor pentru şefia organizaţiilor judeţene, problemele par că se ţin lanţ în filialele Partidului Naţional Liberal. Scrutinele din ultimele zile ale săptămânii ori au fost amânate, ori s-au soldat cu scandaluri, urmate chiar de plângeri penale.

Ludovic Orban propune o orientare conservatoare, bazată pe biserică, familie, drapel și sat (G4Media)

Atac la USR: ”Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici”. Orban a făcut declarațiile în contextul în care în interiorul PNL există mai mulți influenți lideri de organizații județene cu vederi conservatoare, iar susținerea lor este o miză pentru ambii candidați la șefia partidului – Ludovic Orban sau Florin Cîțu. Ludovic Orban a mai spus că e dispus să își dea și viața pentru PNL – declaratii care au atras comentarii adesea critice din partea mai multor liberali.

Aruncătorul de fumigene: adevăr și minciună în campania pro-plagiatori instrumentată de ministrul Cîmpeanu (PressOne)

Discuția despre noile reguli de analiză a plagiatelor în tezele de doctorat este, prin natura ei, una plină de chichițe tehnice. Publicul e captiv de trei săptămâni într-un spectacol de fumigene: ministrul Sorin Cîmpeanu livrează minciuni sfruntate; face fente în fața întrebărilor legitime, răspunzând cu lozinci; anunță revizuiri de ultimă oră ale regulilor pro-plagiatori pe care tot el le-a scris; și susține că schimbările de substanță pe care se pregătește să le facă la regulamentul CNATDCU – prin ordin de ministru – ar combate, de fapt, plagiatul și plagiatorii.

România nu a ratat doar implementarea directivei UE privind produsele din plastic (Hotnews.ro)

Site-ul de știri publică un interviu cu ​ Elena Rastei, expertă în economie circulară la „Zero Waste România”, filiala organizației „Zero Waste Europe” despre lungul șir de eșecuri ale autorităților în gestionarea deșeurilor și ce putem face acolo unde statul nu se descurcă. Ministerul Mediului din România a întârziat transpunerea în legislația națională a trei directive europene cu termen iulie 2020, pentru care România a intrat în procedura de infringement. De ce nu reușim să intrăm în rândul țărilor civilizate în acest domeniu? Ce alte directive europene ar mai trebui implementate pentru a avea avea o țară mai curată? Ce putem face noi, românii, pentru a avea mai puține deșeuri de plastic în natură? Aflați din interviul de pe Hotnews.ro

Profit.ro publică în exclusivitate un DOCUMENT DIICOT. Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a fost obligată de instanța de judecată să redeschidă un dosar penal inițiat in rem în 2017 și clasat anul trecut, dosar în care sunt investigate suspiciuni de "manipulare a pieței de capital prin tranzacții efectuate în urma întârzierii comunicării publice" față de investitori și presupusa divulgare ilegală în avans exclusiv către un număr restrâns de persoane, în primăvara anului 2016, a unei informații privilegiate cu privire la producătorul de gaze controlat de stat Romgaz, listat la BVB, informație care, după ce a devenit publică, a dus la prăbușirea prețului acțiunilor companiei.