Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De ce întârzierile de pe calea ferată vor persista și în următoarele zile (HotNews)

sine.jpg

Image source: 
Pixabay (ilustrație)

10 idei din mediul de business pentru creșterea numărului de vaccinați (Ziarul Financiar) - Harta interactivă a proiectelor locale de investiții din România (Recorder) - udor „Tudy” Ionescu, coleg cu Viorica Dăncilă la BNR. Omul lui Tăriceanu a fost angajat consultant la biroul de economie verde (Economedia)

De ce întârzierile de pe calea ferată vor persista și în următoarele zile (HotNews)

Ciocnirea de la Fetești, furtunile și canicula au adus haosul pe calea ferată și nu este o exagerare. Dincolo de cele două trenuri care au întârziat peste 10 ore, unele au acumulat peste 4 ore și altele au fost anulate. Probleme au fost nu doar pe Constanța, ci și spre Brașov, spre Craiova și spre Târgoviște. Cel puțin vineri și sâmbătă vor fi zile în care sunt posibile întârzieri de sute de minute, mai ales că la Fetești mai este de lucru cu utilajele grele și canicula va duce la scăderea vitezelor peste tot în rețea. În plus, pot oricând să se producă furtuni care afectează linia de contact.

O bilă neagră ține de comunicarea CFR Călători care a fost defectuoasă. Ar fi utilă o pagină în care să fie postate în timp real trenurile care întârzie, durata întârzierii și motivul, atrage atenția HotNews.ro.

Operatorii privați au pagini în care anunță întârzierile, cea mai detaliată fiind la Transferoviar unde este anunțat timpul și motivul. Și Regio Călători și Softrans comunică despre problemele care apar.

 

10 idei din mediul de business pentru creșterea numărului de vaccinați (Ziarul Financiar)

Ziarul Financiar propune guvernului zece idei din mediul de business pentru creşterea numărului de vaccinaţi după ce premierul Florin Cîţu a declarat în această săptămână că a făcut tot ce a putut pentru a impulsiona campania de vaccinare.

Primul botez gratuit într-o familie cu toţi membrii vaccinaţi, bilete la cinema sau la teatru, abonamente la transportul în comun plătite de guvern sau o tombolă al cărei câştigător să fie iertat de Fisc pentru datorii – acestea sunt câteva idei care ar putea impulsiona campania de vaccinare în România, în viziunea oamenilor de business.

Antreprenorii, oamenii de afaceri şi proprietarii de agenţii de publicitate au răspuns demersului ZF, iar rezultatul – o listă cu 10 idei pentru impulsionarea vaccinării – este prezentat în paginile publicației. Până în prezent, 4,8 milioane de români s-au vaccinat împotriva COVID-19, iar rata de vaccinare de sub 25% din populaţie este mult mai mică decât în state precum Germania, Franţa sau Polonia, unde rata este de 45-50%.

 

Harta interactivă a proiectelor locale de investiții din România (Recorder)

Recorder a colectat date de la 93 de instituții centrale și locale și a adunat la un loc peste 14.000 de proiecte de investiții aflate în derulare pe teritoriul României în următorii doi ani, din fonduri locale, guvernamentale și europene.

Scopul acestei inițiative este ca orice cetățean, din orice colț al țării, să poată verifica investițiile care se derulează în localitatea lui, de unde vin banii, cine îi administrează și care ar trebui să fie termenul de finalizare a fiecărui proiect.

149.108.910.795 lei pentru investiții în Romania. Termen limită de finalizare: 2023

Cel mai mult se investește în infrastructură, apă și canalizare, transport în comun, apoi spitale, școli și grădinițe

Capitala conduce topul localităților în care se investește cel mai mult. Urmează în clasament Satu Mare, Timisoara, Cluj-Napoca, Oradea.

 

EXCLUSIV Tudor „Tudy” Ionescu, coleg cu Viorica Dăncilă la BNR. Omul lui Tăriceanu a fost angajat consultant la biroul de economie verde (Economedia)

Tudor Tim Ionescu, finul lui Călin Popescu-Tăriceanu, cunoscut sub numele de Tudy în presa tabloidă, a fost angajat consultant la Banca Națională a României (BNR), potrivit mai multor surse convergente consultate de Economedia, fiind coleg cu Viorica Dăncilă. Tudy a ținut ani la rândul prima pagină a ziarelor de can-can, grație relației amoroase cu Oana Zăvoranu.

Tudor Tim Ionescu a fost angajat la Cancelaria BNR, în departamentul sustenabilitate și economie verde, având funcția de „consultant strategie”, potrivit informațiilor obținute de Economedia. El a fost angajat în urmă cu o lună.

Reamintim că Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019, a fost numită de asemenea consultant al guvernatorului BNR. Fostul premier PSD ocupă funcţia de consultant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română. Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar, potrivit informațiilor G4Media.ro. Viorica Dăncilă „este foarte disciplinată” și „studiază” economia verde, a spus guvernatorul Mugur Isărescu despre munca la Banca Națională a fostului premier PSD, răspunzând la întrebările Economedia.ro.