Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ioana Mihăilă: Bonuri de masă şi tombole, pentru cei care se vaccinează (News.ro)

Ioana Mihaila ridicare restrictii Covid.jpg

Ioana Mihăilă, critici la adresa lui Alexandru Rafila
Ioana Mihăilă, critici la adresa lui Alexandru Rafila
Sursa imaginii: 
Facebook/Guvernul României

Inconştienţă criminală: Fenomenul adeverinţelor COVID falsificate (Adevărul) - Drama unui profesor care a luat 10 la titularizare (EduPedu) - Dreapta vs Stânga. Cum a arătat, de fapt, lupta dintre Opoziție și Putere în ultimii 2 ani (ziare.com)

Ioana Mihăilă: Bonuri de masă şi tombole, pentru cei care se vaccinează (News.ro)

Ministrul Sănătăţii, medicul Ioana Mihăilă, a explicat, într-un interviu acordat News.ro, că a înaintat Guvernului o serie de propuneri care să accelereze procesul de vaccinare anti-COVID în România. Pe lângă vaccinarea oamenilor în ambulatorii sau acasă, de către medicul de familie, ministrul are în vedere acordarea de bonuri de masă pentru cei care aleg să se vaccineze şi tombolele pentru cei vaccinaţi. Ministrul crede că gestionarea valului patru al pandemiei depinde de fiecare dintre noi, dacă alegem să ne vaccinăm, şi consideră că masca de protecţie şi distanţarea fizică vor fi în continuare necesare la reluarea cursurilor din toamnă.

Interviul integral aici.

 

Inconştienţă criminală: Fenomenul adeverinţelor COVID falsificate (Adevărul)

Românii nevaccinaţi preferă să înfunde puşcăria decât să stea în carantină. Aceasta este concluzia la care au ajuns autorităţile de frontieră care zilnic se confruntă cu români care nu vor să stea în izolare şi, deşi se întorc din ţări aflate în scenariul roşu, preferă să prezinte la vamă documente care atesta în fals că au fost vaccinaţi sau că au trecut prin COVID. Odată depistaţi acestora li se întocmesc dosare penale şi riscă până la 3 ani de închisoare.

În weekendul trecut au fost trimise în carantină 3.763 de români, mare parte dintre ei ca rezultat al afluxului de turişti care s-au întors din concedii din Grecia sau alte state aflate pe lista roşie, scrie Adevărul.

Autorităţile atrag atenţia că foarte mulţi români nevaccinaţi încercă să fenteze autorităţile de la frontieră. Aceştia fie spun că vin din Bulgaria, fie prezintă certificate false de vaccinare, de testare sau de trecere prin boală. Situaţia este întâlnită la toate punctele de trece a frontierei, precum şi pe aeroporturi. .

Medicul primar ATI de la Spitalul Floreasca din Capitală, dr. Radu Ţincu, e de părere că persoanele care prezintă certificate false la vamă nu păcălesc pe nimeni, ci pe ei înşişi.

„Creşterea va fi accelerată în perioada următoare, pentru că se întorc oamenii din vacanţe. În ultima perioadă s-a forţat intrarea în România din zone roşii cu certificate de vaccinare false. Acest lucru să ştiţi că nu păcăleşte nici guvernul, nici DSP-ul, nici lumea medicală, ne păcălim fiecare dintre noi, prin faptul că aducem virusul în comunitatea noastră, în famila noastră şi îi expunem pe cei care nu sunt vaccinaţi la varianta Delta şi la riscul de a dezvolta o formă severă de COVID-19”, a atenţionat dr. Radu Ţincu.

 

Drama unui profesor care a luat 10 la titularizare: Când se apropie sfârșitul anului școlar, iarăși începi să tremuri și te întrebi: la anul unde voi fi? Oana Zamfirescu, la al cincilea examen în județul fără niciun post titularizabil la Română: Copiii au impresia că îi părăsești fiindcă vrei tu (EduPedu)

Oana Zamfirescu a luat nota 10 la examenul de titularizare, dar în județul Botoșani nu există niciun post titularizabil pentru disciplina Limba și literatura română. A dat titularizarea de cinci ori și este a două oară când este prima pe județ, după cum a declarat într-un interviu pentru Edupedu.ro.

Aceasta a explicat cum este perceput examenul de titularizare de un profesor suplinitor și a vorbit despre dezamăgirea pe care o simte față de situația de a nu avea propriul post, deși este prima pe județ.

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

 

Dreapta vs Stânga. Cum a arătat, de fapt, lupta dintre Opoziție și Putere în ultimii 2 ani (Ziare.com)

Preluarea Partidului Social Democrat (PSD) de către Marcel Ciolacu de la Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă a adus o schimbare vizibilă de atitudine a social-democraților.

De la un PSD dur, condus aproape dictatorial de Liviu Dragnea, formațiunea politică a ajuns astăzi reprezentanta unei Opoziții care se rezumă în mare parte doar la oportunitățile de contraatac la Putere pe care le furnizează Parlamentul.

Ziare.com vă prezintă cum a arătat, de fapt, lupta dintre Opoziție și Putere în ultimii 2 ani.

 

 
Revista presei românești - 4 august 2021