Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Am dat siguranța copiilor pe relaxarea adulților (Adevărul)

coronavirus-4994442_1280.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Ce trebuie să ştie clienţii City Insurance (Ziarul Financiar) - Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea (HotNews) - Documentarul „Colectiv” va fi proiectat simultan în cinematografe din 26 de țări UE (Libertatea)

Am dat siguranța copiilor pe relaxarea adulților (Adevărul)

Valul 4 de COVID-19, adus de tulpina Delta, infectează masiv copiii. Dacă ne-am fi vaccinat în număr suficient, i-am fi putut proteja pe cei mici, însă adulţii au preferat altă variantă, ba mai mult, s-au relaxat deplin, observă cercetătorul Octavian Jurma.

„Am acceptat cu prea mare uşurinţă moartea părinţilor şi bunicilor ca preţ pentru relaxarea noastră. Astfel încât, pe măsură ce pandemia, ca un prădător iscusit, termină de devorat pe cei mai vulnerabili de la capătul vieţii, începe să se îndrepte spre cei mai vulnerabili de la începutul vieţii. Din nefericire, din combinaţia prezenţei obligatorii a copiilor în clase şi absenţa obligaţiei adulţilor de a le garanta siguranţa maximă posibilă, face ca infectarea copiilor să devină aproape o obligaţie în valul 4 - Delta. Între siguranţa copiilor şi relaxarea adulţilor, am fost din nou de partea adulţilor iresponsabili. Consecinţele se văd deja“, notează cercetătorul Octavian Jurma, pe pagina sa de socializare.

Începând cu luna septembrie, raportul zilnic al Grupului de Comunicare Strategică conţine şi numărul de minori internaţi în spitale şi la ATI.

Din păcate evoluţia internărilor în rândul minorilor are o creştere accelerată.

„Până la finalul lunii, dacă trendul nu scade, vom avea între 400 şi 500 de copii internaţi în spitale, din care 40-50 la ATI. În 4 săptămâni, aceste numere se pot dubla din nou“.

Numărul paturilor la pediatrie este de 100.

„Dar, am primit asigurări la debutul valului 4 că minorii se pot interna şi în secţiile de ATI pentru adulţi. Problema aici este însă că paturile de adulţi în ATI se epuizează mai repede decât cele pentru copii şi e puţin probabil că atunci când va fi nevoie de ele se vor găsi cu uşurinţă“, mai notează cercetătorul.

Toate acestea, în condiţiile în care efectul redeschiderii şcolilor pentru cursuri faţă în faţă abia urmează să se vadă.

Datele oficiale arătau luni, 20 septembrie, identificarea a 3.342 de noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. 78 de persoane au decedat, iar 900 se aflau internate la ATI. În spital, erau 230 de copii cu COVID-19, din care 20, la ATI. Două judeţe – Ilfov şi Satu Mare – au depăşit rata de infecţie de 3 la mia de locuitori.

Integral în Adevărul.

 

Ce trebuie să ştie clienţii City Insurance. Brokerii nu mai vând poliţe RCA de la City Insurance, unele service-uri nu mai fac reparaţii cu poliţele acestui asigurător, iar clienţii pot face noi poliţe RCA la alţi asigurători şi să le denunţe pe cele la City (Ziarul Financiar)

În timp ce unele service-uri repară în continuare în baza poliţelor City Insurance, alte unităţi reparatoare nu mai acceptă sau acceptă doar dacă plăteşte clientul şi îşi recuperează ulterior banii de la FGA.

Brokerii nu mai vând poliţe RCA de la City Insurance.

FGA primeşte cereri de deschidere a dosarelor de daună în baza poliţelor City Insurance.

Mădălin Roşu, BAAR: Poliţa RCA poate fi denunţată, dată fiind situaţia City Insurance, dar doar cu dovada că o altă poliţă a fost achiziţionată şi este în vigoare.

Clienţii City Insurance, asigu­ră­tor pentru care urmează fali­mentul, ar putea să plă­tească reparaţiile maşinilor din propriul buzunar, în ca­zul unui accident, dată fiind reticenţa ser­vice-urilor de a mai repara în baza poliţelor RCA emi­se de liderul pieţei. Deşi nu ar fi o pro­ble­mă mare, dacă este vorba de un acci­dent uşor, iar paguba este mică, între­barea este ce se întâmplă în cazul unor accidente com­plexe, cu daune mari, pentru care clienţii ar fi puşi să plătească sume foarte mari, notează Ziarul Financiar.

 

Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea / Ștefănescu: Dacă apărea numele nostru sigur aveam probleme (HotNews)

Partidul Alianța pentru Patrie, anunțat duminica de Liviu Dragnea, a fost înregistrat oficial la tribunal în 19 mai. Fostul lider al PSD a anunţat că patru „oameni obişnuiţi” în colaborare cu fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu, sunt fondatorii noii formațiuni politice.

Potrivit datelor înregistrate la tribunal, în 19 mai, cei patru care au înființat partidul lui Dragnea sunt: Valentin Păduroiu, Marin Gheniu, Mariana Gheniu și Anca Maria Loghin.

Codrin Ștefănescu a declarat pentru HotNews.ro că partidul a fost înființat de patru oameni simpli care nu au făcut niciodată politică.

"Sunt patru oameni normali, simpli care nu au făcut niciodată politică. Nu au făcut politică, nu au fost membri de partid. I-am rugat pe patru oameni normali care îmi sunt prieteni. Doi pensionari care nu au nici măcar cont de Facebook, doi oameni super normali care au înscris acest partid împreună cu avocata Mihaela Angheluș. Am procedat în felul asta pentru a fi siguri că va putea fi înființat partidul acesta. Dacă apărea numele nostru sigur aveam probleme", a explicat Codrin Ștefănescu.

Unul dintre cei patru fondatori, Valentin Păduroiu a fost implicat în politică, membru PRM și deputat. Potrivit fișei parlamentare și CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Păduroiu s-a născut în 1961, este de meserie inginer electromecanic, are studii la Academia Navala "Mircea cel Batran", Constanta. Păduroiu a fost deputat în legislatura 2000-2004 a candidat pe listele PRM dar a părăsit partidul în 2001 și s-a înscris în PSD. Până în 2016 a fost consilier la grupul PSD din Camera Deputaților.

Conform programului politic, afișat pe site, noua formațiune politică susține „patria, familia, identitatea și mândria națională, bunăstarea fiecărui român și valorile istorice tradiționale, culturale, morale și religioase ale poporului român”.

Pe larg despre programul politic, principalele obiective ale Alianței pentru Patrie și reacția PSD la înființarea noului partid puteți citi pe HotNews.ro.

 

Documentarul „Colectiv” va fi proiectat simultan în cinematografe din 26 de țări UE (Libertatea)

Proiecțiile au loc marți, 21 septembrie, la 19:00, ora Europei Centrale. Parlamentul European este organizatorul acestui demers, care face parte din acțiunile pentru cel mai bun film european al anului la LUX Audience Award 2021: „Colectiv” de Alexander Nanau.

Povestea despre lupta pentru adevăr și schimbarea sistemului de sănătate din România, de la catastrofa de la Colectiv și până la cazul de corupție Hexi Pharma, va primi o expunere de care nu s-a bucurat niciodată un film european.

Filmul va fi proiectat în 26 de cinematografe din rețeaua europeană de săli de cinema, cu subtitrările în fiecare limbă națională. Intrarea este, peste tot, gratuită. În România, filmul va putea fi văzut în Cluj, la cinematograful Victoria, de la ora 20:00, ora noastră, scrie Libertatea.

 

 
Revista presei românești - 21 septembrie 2021