Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PNL a pierdut (Newsweek.ro)

mircea_marian.png

Jurnalistul Mircea Marian
Sursa imaginii: 
Newsweek.ro

Toamna, pandemia înroşeşte România (Adevărul) - O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, constând în 737.100 doze, ajunge în România (G4Media) - Cât sunt preţurile poliţelor RCA la principalii asigurători în contextul falimentului City Insurance? Preţurile RCA au creşteri între 5% şi 145% faţă de nivelurile din februarie. Din octombrie preţurile RCA pot creşte mai mult, cred unii brokeri. Euroins este cel mai ieftin asigurător (Ziarul Financiar)

PNL a pierdut (Newsweek.ro)

Victoria lui Cîțu sau Orban era importantă doar pentru clienți politici care sperau într-o sinecură sau într-o pomană de la buget. Pentru milioane de cetățeni români, bătălia din PNL nu a avut nici o relevanță. Ce li s-a oferit a fost circ, contribuind astfel la opinia că doar asta pot produce partidele politice și democrațiile.

Ce va urma? Ludovic Orban are în plan o ruptură. Va fi un eșec, apreciază jurnalistul Mircea Marian. Sunt milioane de alegători care sunt creștini, conservatori și vor măsuri economice de dreapta, însă Orban nu are credibiliate, nu poate să-i convingă că el le va oferi ceea ce doresc. Orban și gașca lui sunt niște politicieni uzați.

Poate Cîțu să relanseze PNL-ul, care-n ultimul lor sondaj era pe la 17%? Sunt sceptic. După doar nouă luni de guvernare, Cîțu și-a pierdut suflul, este nervos și de o agresivitate complet inutilă.

Totuși, de dragul discuției, ce cred că ar putea face PNL, ca să oprească picajul:

- să repornească DNA-ul, pentru ca oamenii să vadă pești mari arestați și condamnați. Uitați de chestiuni abstracte precum desființarea SIIJ sau vreo amplă reformă a legilor Justiției. Desigur, aceste măsuri trebuie luate, dar lumea vrea ca marii corupți să ajungă la pușcărie și statul să le ia banii furați, punct.

- să demoleze sistemul medical de stat. PNRR-ul nu va rezolva nimic, oamenii mor azi în spitale, nu au timp să aștepte 5-6-7 ani ca să apară zece spitale noi - oricum, complet insuficiente. Lăsați mediul privat să investească în sănătate: are bani, are expertiză.

- să transforme țara într-un șantier: autostrăzi, căi ferate. Problema este dacă se va găsi forță de muncă.

- statul obez, pus la slăbit.

Și, mai ales, PNL NU trebuie să se combine cu PSD.

Integral pe pagina Newsweek România.

 

Toamna, pandemia înroşeşte România (Adevărul)

Valul 4 al pandemiei produse de noul coronavirus pare de nestăvilit, iar cifrele noilor infectări şi ale internărilor la ATI cresc necontenit. Drept urmare, în tot mai multe localităţi din ţară care au depăşit rata de infectare de 3 la mie, intrând astfel în „scenariul roşu“, autorităţile se văd obligate să impună măsuri. Rata de infectare în Bucureşti a ajuns, ieri, la 4,35 cazuri calculate la mia de locuitori, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti după ce, pe 1 septembrie, rata incidenţei în Bucureşti era de doar 0,84 de cazuri la mia de locuitori.

Şi la nivelul ţării, situaţia pandemică este din ce în ce mai rea. Concret, 79 de oraşe şi 414 comune sunt pe lista localităţilor cu incidenţă mai mare de 3 la mie, potrivit datelor anunţate sâmbătă de CNCAV.

În aceste condiţii, în care accesul în diverse spaţii e permis doar cu certificat COVID, multe restaurante s-au golit.

Citiți pe larg în Adevărul despre restricţiile stabilite pentru incidenţe peste 3 la mie.

 

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, constând în 737.100 doze, ajunge în România (G4Media)

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 737.100 doze, este adusă luni şi marţi în România, conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

„Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 12.031.559 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.724.045 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti”, se menţionează în comunicat.

11.013 persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore în România, potrivit datelor transmise duminică seara de autorități. 

De mâine, marți, 28 septembrie, începe în România administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid-19. Accesul este permis tuturor celor care au 6 luni de la administarea dozei a doua. 

 

Cât sunt preţurile poliţelor RCA la principalii asigurători în contextul falimentului City Insurance? Preţurile RCA au creşteri între 5% şi 145% faţă de nivelurile din februarie. Din octombrie preţurile RCA pot creşte mai mult, cred unii brokeri. Euroins este cel mai ieftin asigurător (Ziarul Financiar)

Preţul RCA la asigurători din piaţă a depăşit 1.000 lei, cu excepţia Euroins, care a rămas sub 600 lei pentru poliţa pe 6 luni.

Preţurile RCA din piaţă au ajuns la scum­piri între 5% şi 145% din luna februarie 2021 pâ­nă în prezent, la principalii jucători RCA din pia­ţă, Euroins ajun­gând să practice cel mai mic preţ, mo­mentan, în timp ce res­tul asigu­ră­to­rilor au ajuns la preţuri de peste 1.000 de lei pen­tru o poliţă cu vala­bi­litate de şase luni, la mo­men­tul anun­ţului falimen­tu­lui City Insurance, potri­vit date­lor colectate de ZF în ba­za unei platforme de brokeraj în asigurări.

Astfel, pentru o per­soa­nă cu vârsta cu­prin­să între 25 şi 30 de ani, având clasa B0, pentru o pe­rioa­dă de 6 luni, pentru un au­to­turism marca Re­nault Me­gane, din anul 2016, cu un motor de 1.598 cmc, pe mo­torină, ofer­ta RCA al ce­lui de-al doi­lea cel mai ma­re asi­gu­rător RCA din pia­ţă, Euro­ins, este de 590 de lei, în timp ce ofer­tele Grawe, Uniqa Asigu­rări, Asirom, Groupama şi Omniasig depăşesc preţul de 1.000 de lei, iar Gene­rali oferă o poliţă RCA chiar la peste 2.000 de lei.

 
Revista presei românești - 27 septembrie 2021