Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Prime de Crăciun de peste 1,5 milioane de lei la Transelectrica, unde acționar majoritar este statul român, prin SGG (economedia)

transelectrica1.jpg

Sursa imaginii: 
Transelectrica logo

Prime de Crăciun de peste 1,5 milioane de lei la Transelectrica, unde acționar majoritar este statul român, prin SGG / Unii șefi au încasat prime de 16.000 de lei.

2023, anul noutăților în politică: rocada premierilor și miniștrilor, piatra de hotar a Coaliției (Adevărul)

Guvernul poate îndeplini în 2023 o serie de reforme esențiale pentru modernizarea statului, iar la jumătatea anului va fi încercată prima schimbare pașnică a unui premier liberal cu unul social-democrat.

Împărțirea sinecurilor: pe ce Gardă va miza Coaliția, se întreabă Adevărul.

Puterea va trebui să decidă oamenii pe care îi trimite în câteva funcții cheie. Iar instituțiile cele mai importante sunt Agenția Națională pentru Reglementare în Energie (ANRE) și o treime din conducerea Curții de Conturi.

Guvernul a aprobat transpunerea Regulamentului de impozitare a super-profiturilor companiilor din energie (G4media)

Companiile vizate sunt companiile solide, cu profituri considerabile, „cele care în anii trecuţi au performat extraordinar, iar acum este rândul lor, aşa cum a stipulat Regulamentul European, să contribuie la trecerea cât mai uşoară peste această perioadă grea”.

Prime de Crăciun de peste 1,5 milioane de lei la Transelectrica, unde acționar majoritar este statul român, prin SGG (economedia)

Prime de Crăciun de peste 1,5 milioane de lei la Transelectrica, unde acționar majoritar este statul român, prin SGG / Unii șefi au încasat prime de 16.000 de lei / Transelectrica și-a mărit de 5 ori profitul față de anul trecut pe fondul creșterii prețurilor energiei electrice, scrie economedia.ro

 

Una dintre cele mai importante companii deținute de statul român, Transelectrica, a acordat prime generoase de Crăciun angajaților săi. Potrivit unui document intrat în posesia Economedia, totalul primelor acordate în baza unui protocol semnat pe 20 decembrie se ridică la 1.573.800 lei.

Acestea fost date în baza unui protocol semnat cu Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate “Univers” cu reprezentanții Transelectrica.

Potrivit documentului, părțile au convenit “acordarea de prime cu caracter special salariaților a căror activitate desfășurată în anul 2022 a avut un impact major în desfășurarea activităților derulate în cadrul Companiei.”

Ce spitale noi vor fi construite în România cu bani din PNRR și ce spitale vechi vor avea sedii, corpuri de clădire, secții și pavilioane noi? (Hotnews.ro)

Lista celor 42 de spitale din România eligibile pentru a obține finanțare din PNRR, în cadrul apelului de infrastructură spitalicească, a fost publicată miercuri de Ministerul Sănătății.

Banii ar urma să fie folosiți pentru construirea de noi spitale, dar și pentru corpuri de spital, pavilioane sau secții noi. Selectarea celor 42 de spitale este doar o primă etapă. Din aceste proiecte, doar 25 vor fi alese câștigătoare la final și vor obține finanțare.

Românii care au credite legate de indicele IRCC (e vorba de cele luate după mai 2019) vor plăti rate mai mari de la 1 ianuarie. (spotmedia)

IRCC a urcat de la 4,06% la 5,7%, potrivit indicelui publicat de BNR.

Este cel mai ridicat nivel din 2019, de când a fost introdus acest indice.

Această creştere de aproape 50% vin în contextul în care ROBOR (indicele folosit pentru creditele luate înainte de mai 2019) a scăzut ușor în ultimele săptămâni (acum fiind 7,6%).

Cum se explică această discrepanţă? IRCC este media dobânzilor din urmă cu șase luni, pe când ROBOR se calculează zilnic.

Nicușor Dan anunță un master plan pentru piste de biciclete. De ce abia acum, la ce ne ajută el și când vom avea, într-adevăr, noi trasee pe care să pedalăm, în Capitală, aflăm tot din spotmedia.ro

Nicușor Dan anunță că PMB a atribuit un contract de 530.000 de lei fără TVA pentru realizarea, în următoarele 12 luni, a unui „master plan pentru piste de biciclete la nivelul Municipiului București”.

„Prin acest document strategic, vor fi stabilite direcțiile de dezvoltare a infrastructurii aferente utilizării bicicletei ca mod de