Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cei mai fericiți dintre pensionari, care încasează până la 8.000 de euro pe lună (Europa Liberă)

bani.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay via Pexels

Cei mai fericiți dintre pensionari, care încasează până la 8.000 de euro pe lună (Europa Liberă). Cele mai mari pensii „speciale” din 2022 sunt cele ale unor magistrați care s-au pensionat înainte de intrarea în vigoare a legii care stabilește că nicio indemnizație nu poate fi mai mare decât salariul în plată.

Unele dintre cele mai mari venituri de acest tip au fost obținute de către procurorii sau judecătorii care s-au pensionat în timp ce dețineau funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Cel mai recent caz este al procurorului militar Codruț Olaru. Acesta nu a mai așteptat o săptămână să-și finalizeze mandatul de șase ani în CSM, ci s-a pensionat începând cu data de 31 decembrie.

Olaru a declarat anul trecut un salariu de 27.500 de lei pe lună de la CSM. Deși avea un apartament în București, el și-a stabilit domiciliul în localitatea Săucești, județul Bacău.

Astfel, procurorul militar a încasat în fiecare an de mandat câte 157.000 de lei diurnă și detașare la CSM, chiar dacă are locuință în Capitală.

Pentru a încasa o pensie mai mare decât salariul, Olaru a plecat din sistem înainte de finalizarea mandatului în Consiliu. Având în vedere că are gradul de general, pensia lunară a acestuia se ridică la aproximativ 45.000 de lei/lună, scrie Europa Liberă.Vom rămâne fără pârtii până la finalul secolului, avertizează climatologii (Libertatea)Numărul de zile cu temperaturi scăzute în România este deja în continuă scădere încă de la începutul anilor 2000, în timp ce numărul de zile cu temperaturi ridicate crește, notează Bogdan Antonescu, expert în fizica atmosferei și în climatologie, în articolul său publicat pe platforma Infoclima. Acesta a analizat datele furnizate de Copernicus, programul de observare a Pământului al Uniunii Europene.

IPCC estimează patru posibile scenarii în legătură cu evoluția concentrației emisiilor de carbon, de la cel mai optimist la cel mai pesimist: scenariul 1: emisiile de CO2 descresc și ajung la 0 în 2100; scenariul 2: emisiile ating cotele maxime în 2040, apoi descresc încet; scenariul 3: emisiile ajung la cote maxime în 2080 și încep apoi să scadă; scenariul 4, cel mai pesimist: emisiile continuă să crească pe tot parcursul secolului XXI, scrie Libertatea

   

A murit Pelé » Fotbalul și-a pierdut Regele! Și-a petrecut ultimele 30 de zile pe patul de spital  (GSP)A murit Pele, brazilianul căruia „Dumnezeu i-a dat darul de a juca fotbal”.

Pele, 25 de trofee în 18 ani! 

Când vorbea despre provocările adversarilor, care l-au făcut să-și mai piardă controlul în teren, și despre relația cu presa, Pelé spunea că „uneori am fost pe jumătate supărat, pe jumătate trist și chiar furios că ziariștii au mințit sau chiar au inventat povești”. 

Santos i-a organizat, la împlinirea a opt decenii, o serie de evenimente dedicate sărbătoririi fostului său mare golgeter, care a adus clubului 25 de trofee în 18 ani. 6 din cele 8 titluri naționale din istorie, două Cope Libertadores și două Intercontinentale.