Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Senatorii au lăsat reclama la jocurile de noroc pe TV, cu restricție de ore (Libertatea)

ruleta.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Senatorii din Comisia Juridică și cea de Cultură au schimbat forma inițială a proiectului care interzicea total reclamele la jocurile de noroc, scrie Libertatea. Forma „mai blândă” permite spoturi pe internet, la TV numai între 23.00 și 06.00, iar reclamele outdoor nu pot depăși 30 mp.

Amendament nou: vedetele, inclusiv cele sportive, nu mai pot promova pariurile sportive . Noua formă a proiectului are mari șanse să fie votată miercuri în plenul Senatului, prima cameră pentru această inițiativă legislativă. La votul din Comisii, au votat „pentru” reprezentanții PNL, PSD și UDMR.

Europa Libera scrie despre decizia CCR: Salariile primarilor și președinților de consilii județene pot crește cu până la 2.000 de lei.  Curtea Constituțională a României (CCR) a respins sesizarea făcută de parlamentarii USR și Forța Dreptei cu privire la legea care majorează salariile primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene.

Judecătorii CCR au amânat verdictul de mai multe ori, în ultimele luni. USR a atacat legea la Curtea Constituțională deoarece actul normativ nu indică sursa de finanţare. Creşterea salariilor s-ar aplica doar pentru administraţia publică: primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, deși în proiectul de la Senat, modificat ulterior în comisii, prevedea majorări și pentru parlamentari.

Membrii coaliției au motivat creșterea printr-o „nedreptate” la adresa bugetarilor din administrația locală, ca urmare a înghețării salariilor din ultimii patru ani.

Cea mai mare vânzare de acțiuni din istoria României

80 de bancheri, avocaţi, consultanţi lucrează zilele acestea de la Londra şi Bucureşti pentru documentaţia celei mai mari vânzări de acţiuni din istoria României, scrie Ziarul Financiar.

Listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti poate fi chiar cea mai mare listare din estul Europei, într-o ofertă evaluată de ZF la 2 - 2,5 mld. Euro. Listarea companiei, într-o ofertă evaluată de Ziarul Financiar la 2 - 2,5 mld. euro, poate fi chiar cea mai mare listare din estul Europei, record deţinut momentan de Allegro,“eMag” de Polonia, de 2,3 mld. euro în octombrie 2020.

Senatul își va rotunji bugetul din vânzarea de suveniruri turiștilor care vin la Palatul Parlamentului să vadă recordul scrie Profit.ro.

Senatul va putea desfășura o nouă activitate finanţată integral din venituri proprii, respectiv vânzarea cu amănuntul a suvenirurilor, articolelor de artizanat și alte asemenea, în spațiile aflate în administrarea instituției.

Autoritățile arată că Palatul Parlamentului este înscris în ”Cartea Recordurilor“, la capitolul „Clădiri Administrative”, pe locul al doilea în lume, după clădirea Pentagonului, și este vizitat, anual, de un număr mare de persoane, care, de regulă achiziționează și suveniruri.

 
Revista presei românești din 1 martie 2023