Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum ajută şi cum încurcă fuziunea fiscală a Europei (România Liberă)

cum-ajuta-cum-incurca-fuziunea-fiscala-europei.jpg

Cum ajută şi cum încurcă fuziunea fiscală a Europei

Cum se îneacă acordul UE pe malurile Dâmboviţei (Adevărul). Comasarea alegerilor – puncte tari, puncte slabe (Evenimentul Zilei). Parlamentarii care au tăcut trei ani (România Liberă). Sectorul energetic intră în şoc fără 3 miliarde de euro (Capital).

Cum se îneacă acordul UE pe malurile Dâmboviţei (Adevărul). Comasarea alegerilor – puncte tari, puncte slabe (Evenimentul Zilei). Parlamentarii care au tăcut trei ani (România Liberă). Sectorul energetic intră în şoc fără 3 miliarde de euro (Capital).

Cum ajută şi cum încurcă fuziunea fiscală a Europei”. România Liberă scrie că “înăuntrul său în afara 'Statelor Unite ale Europei', România tot va trebui să găsească o soluţie individuală.Cel mai bun scenariu în care România ar fi putut recupera din decalajele economice faţă de UE ar fi fost politica inflaţionistă la nivelul zonei euro însoţită de prudenţă monetară şi bugetară”apreciază Lucian Davidescu în România Liberă

Cum se îneacă acordul UE pe malurile Dâmboviţei. În Adevărul citiţi ca tensiunile din politica internă pun în pericol ratificarea de către România a Acordului de guvernanţă fiscală, convenit recent la Bruxelles. Puterea şi Opoziţia au viziuni diferite faţă de modalitatea de adoptare, dar niciuna dintre părţi nu are două treimi din voturi pentru a-şi impune variantă. Traian Băsescu vrea ca prevederile acordului UE să fie introduse în Constituţie, în timp ce liderii USL susţin că este suficientă o lege specială.

Evenimentul Zilei se ocupa de Comasarea alegerilor – puncte tari, puncte slabe. publicaţia a realizat această analiză cu ajutorul analiştilor Mircea Kivu, Ion Cristoiu şi Vasile Dâncu. Una dintre concluzii este aceea că atât avantajele, cât şi dezavantajele se contabilizează de partea partidelor şi a candidaţilor.

România Liberă se uita către Parlamentarii care au tăcut trei ani. De când au depus jurământul, în urmă cu trei ani, opt parlamentari nu au luat niciodată cuvântul în plenul Camerei din care fac parte. RL a stat de vorbă cu aceştia şi le-a aflat motivele tăcerii.

Sectorul energetic intră în şoc fără 3 miliarde de euro, avertizează Capital. Trei miliarde de euro, la atât se ridică suma necesară în următorii doi ani pentru ca termocentralele pe cărbune să nu-şi înceteze funcţionarea. Anul acesta, din cauza secetei, acestea au asigurat aproape 57% din producţia de energie.

Lovitură fulgerătoare! 100.000.000 în minus pentru "băieţii deştepţi". În Evenimentul Zilei pe larg despre compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, va pune capăt contractelor cu „băieţii deştepţi”, cărora le-a vândut energie ieftină în ultimii ani, pierzând astfel peste 100 de milioane de euro anual, după cum arată calculele Fondului Proprietatea. Zilele trecute, compania a trimis o notificare de reziliere a contractelor bilaterale aflate în derulare. Negocierile pentru reziliere se anunţă extrem de dure. Preşedintele Traian Băsescu a declarat că speră să reuşească să pună capăt acestor contracte, mai ales că beneficiază şi de consilierea Comisiei Europene.

Topul salariilor din bănci e în Ziarul Financiar. Cei care lucrează în bănci continuă să fie cel mai bine plătiţi salariaţi din România, ei câştigând de două ori mai bine decât media pe economie. Conform datelor de la finalul lunii septembrie 2011, salariul mediu net pentru cele 40 de bănci din sistem a fost de 3.300 de lei.

Adevărul semnalează o premieră româneascăRomeo Dunca şi Coco Galescu au ajuns la Polul Sud, pe schiuri. Omul de afaceri Romeo Dunca şi alpinistul Cornel Galescu au făcut parte dintr-o expediţie internaţională cu ocazia celor 100 de ani de la cucerirea lui Amundsen

De asemenea în Adevărul de astăzi editorialul de rămas bun al lui Andrei Pleşu.El anunţă  că nu va mai scrie în ziarul Adevărul, precizând că este obosit, că a atins o anumită limită prin concursul unor împrejurări imediate, dar şi că nu mai suportă să aibă de-a face cu un anumit personaj din "Holdingul Adevărul". "Regret că mă despart de cititori, dar am măcar satisfacţia de a scăpa de vecinătatea unui asemenea ins", mai scrie Andrei Pleşu. Pe altă dată!

Revista Presei Româneşti cu Magda Prelipceanu