Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


„Elevul“ România este scos din nou la tablă de FMI. Cu ce teme se prezintă Guvernul la control (Adevărul)

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Toni Greblă preferă concediul rușinos unei demisii de onoare (România Liberă) - Mihai Răzvan Ungureanu a blocat „Muzeul Comunismului”, pe care îl vrea acum Klaus Iohannis (Evenimentul Zilei) - “Fantoma de la Operă”: un show-fenomen, văzut de 140 de milioane de spectatori, e acum şi în România (Jurnalul Naţional)

„Elevul“ România este scos din nou la tablă de FMI. Cu ce teme se prezintă Guvernul la control (Adevărul)

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) începe marţi o nouă misiune în ţara noastră, pentru a vedea dacă ne-am făcut lecţiile prevăzute în cel de-al treilea Acord stand-by, încheiat în toamna anului 2013.
Managementul privat la companiile publice, proiectele legislative privind insolvenţa persoanelor fizice, stabilitatea sectorului financiar, privatizările unor companii importante precum CNL Oltenia sau Hidroelectrica, reformele structurale şi ajutoarele de stat sunt principalele teme pe care Guvernul trebuie să le prezinte la „controlul“ FMI. De asemenea, misiunea va analiza, împreună cu autorităţile de la Bucureşti, evoluţiile economice recente şi priorităţile reformelor economice. Punct nevralgic: falimentul personal.

Toni Greblă preferă concediul rușinos unei demisii de onoare (România Liberă)

Judecătorul Toni Greblă a refuzat să-și prezinte demisia din CCR, în ciuda acuzațiilor grave pe care i le-au adus procurorii și a prejudiciului de imagine creat Curții Constituționale și, implicit, PSD, partid care l-a propus pentru această funcție. Totodată, el a dat, în fața plenului Curții, o declarație pe proprie răspundere cum că nu ar fi avut activități de natură să-l plaseze în incompatibilitate, așa cum au susținut procurorii, care l-au acuzat de trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia. Prin urmare, în lipsa demisiei (act unilateral de voință) și a recunoașterii situației de incompatibilitate (care ar fi atras vacantarea funcției), colegii magistrați ai lui Toni Greblă s-au văzut cu mâinile legate, iar singura soluție pentru a-l împiedica pe acesta să mai participe la judecarea dosarelor aflate pe rolul CCR a fost concediul de odihnă. Astfel, de astăzi, se scurg cele 35 de zile lucrătoare de concediu de odihnă pe care magistratul le are.

Mihai Răzvan Ungureanu a blocat „Muzeul Comunismului”, pe care îl vrea acum Klaus Iohannis (Evenimentul Zilei)

Președintele vrea să revitalizeze proiectul pe care Mihai Răzvan Ungureanu și deputații liberali l-au contestat în urmă cu doi ani. Șeful statului, Klaus Iohannis, vrea să construiască „Muzeului Comunismului”, deși 66 de deputați PNL au votat, în 2013, împotriva Legii de înființare a acestuia. MRU, în calitate de premier atunci, a argumentat că fusese înființat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și „s-ar crea un paralelism instituțional nejustificat”.

“Fantoma de la Operă”: un show-fenomen, văzut de 140 de milioane de spectatori, e acum şi în România (Jurnalul Naţional)

Noua clădire a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian", de lângă clădirea Bibliotecii Naţionale, a fost inaugurată sâmbătă, cu spectacolul "Fantoma de la Operă". “Fantoma” este cel mai popular musical din toate timpurile. Spectacolul montat la Bucureşti de Stephen Barlow a avut ritm, imaginaţie şi strălucire şi, mai mult decât atât s-a dovedit extrem de spectaculos.

 
Revista presei româneşti din 27 ianuarie