Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România e operată la ADN de DNA (Gândul)

Marian Vanghelie "a garantat" cea mai mare șpagă din istoria României. Primarul Sectorului 5 a fost REȚINUT de DNA: "România este țara denunțurilor" (EVZ) - 20 de euro pacientul. O afacere imorală pe sănătatea românilor (România liberă) - România, ţara nimănui: umilinţă pentru bolnavi şi şcolari, respect doar pentru puşcăriaşi - ultima lecţie a guvernanţilor (Adevărul)

Marian Vanghelie "a garantat" cea mai mare șpagă din istoria României. Primarul Sectorului 5 a fost REȚINUT de DNA: "România este țara denunțurilor" (EVZ)

Primarul Sectorului 5, care se afișa cu ceasuri de 100.000 de euro, a intrat în vizorul DNA. Marian Vanghelie a fost denunțat de un milionar că a primit șpăgi uriașe în ultimii opt ani. Edilul Sectorului 5 a fost reținut aseară pentru 24 de ore, el urmând să fie prezentat astăzi magistraților cu propunerea de arestare preventivă. "România este țara denunțurilor", a spus primarul Vanghelie, la ieșirea din sediul DNA. Iubita lui, Oana Niculescu - Mizil, era acasă. Potrivit avocatului său, Marian Vanghelie este acuzat de trei infracțiuni și nu a făcut nicio declarație în fața procurorilor.
Primarul Marian Vanghelie (47 de ani) este cercetat pentru cea mai mare mită din istoria României, 90 de milioane de euro, primiți în perioada 2007-2015. Banii au fost dați de milionarul Marin Dumitru.

România e operată la ADN de DNA (Gândul)

"Toate personajele care au purtat cătuşele la prezentările de modă DNA all seasons din ultimii ani sunt pline de bani, de pământuri, de clădiri, prin ţară şi pe afară.
Aţi văzut cumva vreun amărăştean încătuşat?
Dar vreun înger?
Hoţii umblă cu prezumţia de nevinovăţie în dinţi; dar, la cât de mulţi sunt, şi la cât au furat în 25 de ani, cred că în România de azi ar trebui să funcţioneze şi o prezumţie de vinovăţie: bogăţie = hoţie.
Şi mai e ceva. Pe lângă avuţie, asupriţii ăştia de către DNA mai au o filă la dosar: au fost populari, amicii poporului, au fost votaţi, cel puţin o dată. Nici politicienii, nici societatea civilă, nici presa, nici măria-sa electoratul n-au vrut/putut într-un sfert de veac să facă curăţenie în patrie.
DNA e ultima soluţie. De ce? Pentru că boala corupţiei nu e doar o spuzeală, nişte bube întinse pe pielea societăţii româneşti, rădăcinile ei merg adânc, genetic, până-n miezul celulei sociale.
România e operată la ADN de DNA", scrie Cristian Tudor Popescu în editorialul Gândul.

20 de euro pacientul. O afacere imorală pe sănătatea românilor (România liberă)

“Cabinet Medical Individual vinde lista de pacienți. Cabinetul are 2.240 pacienți înscriși, majoritatea copii. Zona este foarte bună, cu posibilități mari de extindere. Preț 20.000, euro negociabil, toți pacienții”, sună doar unul dintre zecile de anunțuri care pot fi găsite pe Internet. Deși pacienții nu știu că sunt tranzacționați la bucată de doctorii lor, autoritățile afirmă că această practică, acceptată de ani de zile de cei din domeniu, nu este ilegală, pentru că legea are o scăpare în acest sens.
Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au declarat pentru „România liberă“ că îşi propun să modifice această lacună legislativă printr-un nou proiect de lege.

România, ţara nimănui: umilinţă pentru bolnavi şi şcolari, respect doar pentru puşcăriaşi - ultima lecţie a guvernanţilor (Adevărul)

Pacienţi morţi cu zile în spitalele României, cadre medicale care par să nu fi ştiut niciodată jurământul lui Hipocrate, ambulanţe ale morţii burduşite cu bolnavi, copii care merg la o grădiniţă-ruină construită şi nereabilitată din 1902. Aceasta este o mică parte din realitatea dură a României zilelor noastre.
Guvernul a alocat bani din fondul de rezervă pentru reabiltarea penitenciarelor. În plus, zeci de dube moderne, dotate cu aer condiţionat pe banii străinilor, vor plimba deţinuţii.   
Potrivit unui document al Ministerului Justiţiei prezentat recent de Mediafax, statul cheltuieşte lunar cu întreţinerea unei persoane aflate în închisoare 512 lei. Statistica arată că, la finalul lunii ianuarie 2015, erau înregistraţi în sistemul de detenţie din România aproape 30.000 de deţinuţi, iar deficitul de cazare invocat de Ministerul Justiţiei este de peste 10.000 locuri.

 

 
Revista presei româneşti din 13 martie