Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


La semnalul lui Oprea, senatorii UNPR o dau la întors în cazul votului pentru arestarea lui Şova şi Vâlcov (Gândul)

PSD - partidul cu două fețe (România liberă) - Dosar privind finanţarea campaniei lui Băsescu (Jurnal naţional) - Dezastrul pe care-l lasă în urma lui „NABABUL” de la Metrorex (Evenimentul zilei) - Turiştii ameninţaţi cu amenzi dacă trec prin pădurea lui Teofan (Adevărul)

PSD - partidul cu două fețe (România liberă)

Liderii PSD au promis, recent, la Consiliul național, sancționarea colegilor cu probleme penale. În realitate, fac posibilul pentru a-i salva. Astăzi, Camera Deputaților are pe ordinea de zi un regulament care va îngreuna arestarea preventivă sau urmărirea penală. Tot astăzi, PSD va încerca blocarea arestării senatorilor Dan Șova și Darius Vâlcov, ultimul fiind acuzat de DNA de noi fapte de corupție, care i-au adus trei lingouri de aur, bani și tablouri. O parte din bani au fost păstraţi cash, ascunşi într-un seif, iar seiful la… denunțător.

La semnalul lui Oprea, senatorii UNPR o dau la întors în cazul votului pentru arestarea lui Şova şi Vâlcov (Gândul)

Cu Gabriel Oprea dând semnalul public că UNPR nu va pune piedică justiţiei, senatorii din acest partid o întorc în declaraţii, iar cei care săptămâna trecută susţineau că votează împotriva arestării lui Dan Şova şi Darius Vâlcov spun acum că, „dacă interesul naţional o cere” vor face „cum e mai bine”. De altfel, senatorii UNPR ar putea înclina balanţa la votul final pentru cele două solicitări ale procurorilor DNA privind arestarea preventivă a pesediştilor Şova şi Vâlcov.
Dosar privind finanţarea campaniei lui Băsescu (Jurnal naţional)
Procurorii vor să afle circuitul din politică al mitei vehiculate în dosarul Microsoft, astfel că au deschis un nou dosar penal, disjuns din cel al licenţelor Microsoft, în care vor cerceta finanţarea campaniei din 2009 a lui Traian Băsescu. Ancheta a pornit de la acuzaţiile fostului ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu. Sandu a prezentat documente şi dovezi din care reiese că el însuşi ar fi dat PDL 600.000 de euro. Acesta a declarat că banii au ajuns la sediul PDL din Modrogan şi că ar fi primit ordin de la doi oameni-cheie din partid: Vasile Blaga şi Elena Udrea.

Dezastrul pe care-l lasă în urma lui „NABABUL” de la Metrorex (Evenimentul zilei)

Numit la conducerea companiei printr-un concurs cel puțin dubios, Aurel Radu și-a dat demisia după ce procurorii ar fi ridicat mai multe dosare din instituție. Sunt vizate posibile acte de corupție. Trenuri de milioane de euro cărora le cad piesele pe șine, servicii de pază la suprapreț și prost prestate, șobolani, extinderea metroului bucureștean cu întârziere - cam acesta este bilanțul directorului milionar de la Metrorex, Aurel Radu.

Turiştii ameninţaţi cu amenzi dacă trec prin pădurea lui Teofan (Adevărul)

Şefii unui ocol silvic bisericesc din Slănic Moldova au montat la intrarea pe celebrul  traseu turistic „300 de scări“ un panou prin care ameninţă cu amenzi (între 2 si 5 mii le dei )pe oricine tranzitează pădurea. Măsura Mitropoliei condusă de ÎPS Teofan i-a scandalizat pe localnici şi este considerată de autorităţi ca fiind una ilegală. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei deţine în localitatea Slănic Moldova 1544,9 hectare de pădure.