Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD lucrează la proiectul „corupţie fără cătușe“ (România liberă)

Un mit spulberat: iureşul DNA n-a blocat economia (Adevărul) - Marii comercianți lipsesc cu desăvârșire din controalele Fiscului (Evenimentul zilei) – Baloteşti, pământ cu sânge şi kerosen (Jurnalul naţional) - Simona, făcătoarea de minuni (Gândul)

PSD lucrează la proiectul „corupţie fără cătușe“ (România liberă)

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, care a avut relaţii apropiate atât cu Omar Hayssam cât şi cu senatorul Cătălin Voicu, ambii aflaţi acum în puşcărie, vrea să modifice Codul de Procedură Penală, astfel încât să-i protejeze de cătuşe şi chiar de arestare pe parlamentari şi baroni locali. În ultimul timp, s-au înmulţit încercările aleşilor puterii de a relaxa legislaţia referitoare la lupta anticorupţie.

Cine se sperie de iureşul DNA? Întreprinzătorii şi liderii de patronate spun că lupta anticorupţie nu blochează, ci favorizează afacerile legale (Adevărul)

Oamenii de afaceri şi liderii patronatelor spun că asupra mediului economic nu există efecte adverse ale valului de acţiuni anticorupţie, dar arată că abia acum au ieşit la iveală unele legi proaste care le încurcă socotelile.

Marii comercianți lipsesc cu desăvârșire din controalele Fiscului împotriva evaziunii fiscale. În acest timp sunt verificaţi la sânge și sancționați drastic micii patroni (Evenimentul zilei)

Zilele trecute, inspectorii fiscali au închis în urma controalelor zeci de localuri și au amendat mii de mici comercianți, dar până acum i-au ocolit pe cei mari. Presa a relatat despre o serie de exagerări ale inspectorilor fiscali. „Nu cred că cei care au scris legea s-au gândit că o să se întâmple aşa, cel mai probabil au avut în vizor marea evaziune fiscală. Depinde foarte mult de modul în care regulile sunt interpretate la faţa locului de inspectorul fiscal”, a spus pentru Evz Alexander Milcev, specialist fiscal E&Y.

Antifrauda devine excesivă pentru că legislația îi dă puteri prea mari. Ce arme au comercianții? (Capital)

Teoretic, comercianții pot contesta eventualele abuzuri ale Antifraudei Fiscale în instanță. Practic, legislația care permite închiderea magazinelor și a restaurantelor a fost în așa fel croită încât decizia judecătorului este tardivă și, implicit, inutilă. Motivul: procesul durează cel puțin o lună, depășind durata suspendării activității. În acest caz, celor care se simt nedreptățiți le mai rămâne varianta recuperării daunelor, cum ar fi chiria, salariile angajaților, valoarea mărfurilor deteriorate, prin atragerea răspunderii ANAF și a inspectorilor.

Baloteşti, pământ cu sânge şi kerosen (Jurnalul naţional)

Se împlinesc 20 de ani de la tragedia aviatică de la Baloteşti. Un ditamai avionul, un Airbus, a decolat la 31 martie 1995 de la Otopeni, dar s-a înclinat cam mult şi apoi bezmetic s-a înfipt în pământ. 59 de oameni au mai decolat o dată dar pe aripile negre ale morţii şi au rămas în ceruri fără să ştie ce s-a înâmplat. Florin Condurăţeanu şi fotoreporterul JN au fost singurii ziarişti aflaţi printre rămăşiţele de oţel şi oameni, învăluiţi în vălătuci de fum şi pălălăi de flăcări, în spatele lor luptătorii antitero au închis cercul de izolare şi ceilalţi gazetari au privit de la sute de metri prăpădul.

Simona, făcătoarea de minuni (Gândul)

Împotriva puternicei Flavia Pennetta, Simona a făcut cel mai bun meci de anul acesta, apreciază jurnalistul Cristian Tudor Popescu. În opinia sa, trei au fost armele cu care Simona a îngenunchiat-o pe câştigătoarea de la Indian Wells de anul trecut.
Mai întâi, rezistenţa la schimburi dure, prelungite, în efort maxim, de pe fundul terenului, în care Pennetta se credea tare.
Apoi, serviciul.
Şi, în sfârşit, factorul surpriză.
Simona poate s-o bată pe Sloane Stephens, şi dacă aşa va fi, atunci se va întâmpla cel mai bun lucru pentru Halep în acest moment: s-o întâlnească pe Serena Williams.

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu