Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Prima surpriză pe care PNL i-o face lui Victor Ponta (Gândul)

Ce înseamnă resetarea UDMR. Mizele unui congres cu un singur candidat (Hotnews.ro) - Cum s-au furat alegerile locale din 2012 la Constanţa (România liberă) - Târgul Naţional Imobiliar şi-a deschis porţile. Case fără taxe şi preţuri minime (Adevărul) - Scandalul care împarte România în două. Vaccinul care a omorât doi bebeluși în Franța, îl facem sau nu? (EVZ)

PRIMA SURPRIZĂ pe care PNL i-o face lui Victor Ponta. Alina Gorghiu, la GÂNDUL LIVE: Discutăm cu UDMR semnarea unui protocol de colaborare

Cu programul de guvernare gata, liberalii încep să-şi concretizeze planul de schimbare a majorităţii parlamentare. Primul pas - semnarea unui protocol de colaborare parlamentară cu UDMR. „A rămas că ne vom vedea cu UDMR-ul după congresul lor, iar discuţiile se vor purta pentru semnarea unui protocol de colaborare parlamentară şi pentru susţinerea programului de guvernare”, a declarat co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, la GÂNDUL LIVE. Cât priveşte negocierile cu UNPR, şefa liberalilor susţine că nu-şi doreşte o majoritate parlamentară cu cineva care nu crede în PNL şi programul său, iar Gabriel Oprea a declarat că îl susţine pe Victor Ponta şi guvernul acestuia. „N-aş vrea să creadă cineva că-i răpesc prietenii lui Victor Ponta şi-i aduc aproape de PNL doar conjunctural. O guvernare presupune o majoritate parlamentară stabilă”, a comentat Gorghiu.

Ce înseamnă resetarea UDMR. Mizele unui congres cu un singur candidat (Hotnews.ro)

Congresul UDMR se va desfasura, vineri si sambata, la Cluj, sub sloganul Újratervezés, adica reproiectare sau resetare. Ce ar putea inseamna aceasta resetare din moment ce pentru functia de presedinte al UDMR candideaza doar Kelemen Hunor, actualul lider al Uniunii? O prima resetare s-a produs deja: Uniunea s-a radicalizat, preluand nu doar discursul autonomist, ci a lansat, in septembrie 2014, cand era inca la guvernare alaturi de PSD, un proiect radical de autonomie. Asa se explica, in parte, de ce  Kelemen Hunor nu are azi contracandidat. Din moment ce discursul radical autonomist promovat de lideri ca Antal Arpad a fost insusit de actuala conducere, competitia interna a ramas fara obiect.

Cum s-au furat alegerile în 2012. Baronul PSD Nicușor Constantinescu a locat 8 milioane de euro, prin paravane, pentru „îngrijitorii” cabinelor de vot (România Liberă)

Baronul PSD Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, a fost trimis în judecată pentru 13 infracțiuni, „regina” fiind cumpărarea voturilor la alegerile locale din 2012. Suma totală cheltuită a fost de 8 milioane de euro, bani  fiind ascunsi prin diverse activități fictive ale mai multor fundații, între care Fundația Fantasio și Fundația Thalia, trimise și ele în judecate.
Alte fundații și asociații folosite au fost Asociatia Veteranilor de Război, comunitățile lipovenilor, asociatia promovării turismului și asociații sportive.
Metodele principale de acțiune ale baronului PSD Nicușor pentru câștigarea alegerilor au fost : captarea activiștilor PSD cu diverse momeli precum o școala gratuită de șoferi. Mituiții trebuiau să lipească afișe, să circule din poartă-n poartă pentru a convinge alegătorii, să se ocupe de transportul alegătorilor  și „ să aibă grijă de cabinele de vot”.

Târgul Naţional Imobiliar şi-a deschis porţile. Case fără taxe şi preţuri minime (Adevărul)

Efervescenţă maximă, nemaiîntâlnită la ediţiile din ultimii 5-6 ani, în Târgul Imobiliar Naţional (tIMOn): 17 lansări în premieră, recorduri istorice la limita de jos a preţurilor de catalog, oferte cu tot felul de facilităţi incluse, reduceri mai mari sau cel puţin egale cu TVA (5%), dar şi proiecte inedite prin care beneficiarii scapă, practic, de birocraţia şi fiscalitatea aferentă sectorului de construcţii. Totul, pentru ca vizitatorii să nu plece cu mâna goală de la tIMOn. Târgul Imobiliar Naţional este deschis până duminică în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Scandalul care împarte România în două. Vaccinul care a omorât doi bebeluși în Franța, îl facem sau nu? (EVZ)

Agenția Națională a Medicamentului din România a emis, recent, o avertizare cu privire la administrarea vaccinului Rotarix, după ce instituția omonimă din Franța a făcut public un raport privind efectele adverse ale acestuia. Părerile experților despre acest vaccin produs de Glaxo Smith Kline, opțional în România, sunt împărțite.
 

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu