Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum s-a întâlnit hoţu’ cu prostu’ (Jurnalul Naţional)

Consiliul Europei va examina imunitatea extinsă a aleşilor români. Liderii USL dau vina pe agenţia Reuters (Evenimentul Zilei) - Când se va sparge USL sau despre feudalizarea României (România Liberă) - România nu-şi recunoaşte copiii geniali (Adevărul)

De Ziua Unirii, politicienii au încins hora privată (Adevărul)
Gardurile Jandarmeriei au limitat contactul politicienilor cu norodul la Hora Unirii dansată la manifestările organizate ieri la Iaşi şi Focşani. Reprezentanţii USL au redus la minimum contactul cu norodul.
Vârstnicii i-au sărutat mâna premierului şi i-au cerut să aibă grijă de ţară.

Cum s-a întâlnit hoţu’ cu prostu’ (Jurnalul Naţional)
Traian Băsescu , luat în derâdere de politicieni. Contrapropunerea şwfului statului de a demisiona dacă demisionează şi Parlamentul, ironizată: "E o idee frumoasă. Deci înseamnă că nu demisionează".
Redactorul şef, Dan Constantin, scrie despre marea dezbatere: cine şi când demisionează primii? "Ce v-a venit, bre? Înţeleg că Băsescu e ca sula în coastă, dar cine este naivul să creadă că se lasă dus din post mai devrerme, şi pe deasupra de bunăvoie? Băsescu a plusat la propunere, la cacealma: să plecăm toţi o dată! Nu mai e nevoie de Constituţie, nici de acordul CC, nici de Barroso, nici de Reding, nici de mama dracului!
Când Ponta răspunde la mişto, multă lume nu-i înţelege umorul. Aşa că declaraţia lui de acceptare a propunerii de demisie simultană – Preşedinte, Parlament – pare să poarte sensul zicalei româneşti dubitative: Crezi că s-a întâlnit hoţu’ cu prostu’?
Hai la vot! Nu doar în fiecare an, ci în fiecare zi!" îndeamnă Dan Constantin din paginile Jurnalului Naţional

Consiliul Europei va examina imunitatea extinsă a aleşilor români. Liderii USL dau vina pe agenţia Reuters (Evenimentul Zilei)
Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a anunţat, prin intermediul unui comunicat remis Agerpres, că experţi juridici ai organizaţiei examinează un amendament adoptat în această săptămână de Parlamentul României care "ar putea face mai dificilă misiunea procurorilor" în investigarea parlamentarilor suspecţi de infracţiuni sau conflicte de interese.

Când se va sparge USL sau despre feudalizarea României (România Liberă)
"Ceea ce ţine USL împreună nu sunt nici interesul naţional, nici comandamentele bunei guvernări, nici setea neostoită de putere a liderilor săi şi în niciun caz ameninţarea din partea unei Opoziţii care se luptă încă să cuprindă pe de-a-ntregul semnificaţia alegerilor şi a faptului că nu mai este la putere. Ceea ce ţine USL să nu se destrame sunt interesele personale ale celor compun actuala coaliţie de guvernare. Rezultatul împărţirii puterii între grupuri de interese economice este feudalizarea actulului de guvernare. USL se va destrăma în momentul în care graniţele acestor feude vor fi încălcate de PSD", scrie în editorial jurnalistul Cristian Câmpeanu.

Băsescu merge în America Latină la 40 de ani după "hermano presidente" Ceauşescu (Gândul)
Preşedintele Traian Băsescu merge şase zile în America de Sud. "Era să-mi termin al doilea mandat şi să nu ajung în America Latină", a tras şeful statului linie înainte de a decola vineri dimineaţă spre Chile, la Summitul statelor UE cu ţările din America de Sud, după care are programată o vizită de două zile în Peru, ca răspuns la o invitaţie din 2006.

România nu-şi recunoaşte copiii geniali (Adevărul)
Avem un număr dublu de copii cu IQ excepţional faţă de media mondială, dar statul nu-I recunoaşte oficial. În lipsa oricărei susţineri, minţile strălucite eşuează în mediocritate.