Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Boicotul economic al Antenei 3 lovește în libertatea de exprimare (EVZ)

Alte subiecte: Udrea, imunitate de la DNA în "Gala Bute". De Udrea nu scapi nici cu Ebola (Jurnalul National) - Cine sunt sfetnicii candidaţilor la Preşedinţie (Adevarul) - Numărul „candidaților unici“ ai dreptei a ajuns la 4 (Romania Libera) - ŢARA LUI MIREL. Premierul Ponta îl DOJENEŞTE pe purtătorul său de cuvânt pentru că „a omorât” ziarişti pe Facebook: SĂ NU MAI FACI! (Gandul)

Boicotul economic al Antenei 3 lovește în libertatea de exprimare (EVZ)

O petiție online îndeamnă să nu se mai cumpere produse de la firmele care își fac publicitate prin trustul Intact. Demersul are puține șanse de reușită, dar pune în discuție onestitatea presei. Câteva persoane au inițiat o petiție online pentru boicotarea postului Antena 3. Acestea s-au declarat nemulțumite de manipulările trustului Intact și de jurnaliștii Antenelor „care și-au făcut un obicei din linșajul mediatic al persoanelor și instituțiilor care-l cercetează și judecă pe Dan Voiculescu”.

De Udrea nu scapi nici cu Ebola (Jurnalul National)

Imunitatea se ia ca râia, cel puțin în situația „pacientei“ Elena Udrea. Procurorii DNA care conduc ancheta în „Gala Bute“ par să fi extins protecția pe care i-a dat-o Daniel Morar lui Băsescu Traian și asupra pupilei prezidențiale, care de doi ani este de neatins. Deși există dovezi clare privind rolul Elenei Udrea, ministru pe atunci în Cabinetul Boc, de promotor al Galei, ea este ocolită strategic și de noua echipă care a preluat cazul. Claudiu Dumitrescu, înlocuitorul lui Doru }uluș la conducerea Secției, și procuroarea Mariana Alexandru au pus dosarul la congelat, să nu deranjeze cumva campania Elenei Udrea, ajunsă cu tupeu maxim și candidat la prezidențiale

Cine sunt sfetnicii candidaţilor la Preşedinţie (Adevarul)

Fiecare gest public al unui prezidenţiabil din timpul campaniei electorale este sau ar trebui să fie bine gândit înainte de o echipă puternică de consilieri, susţin specialiştii în Comunicare politică. În ultimii 25 de ani nu a existat prezidenţiabil cu greutate care să nu fi apelat la serviciile unor strategi electorali americani, englezi sau evrei, angajaţi pe bani grei să lucreze cot la cot cu consultanţii români. Cum stau lucrurile acum, cu două luni înainte de startul campaniei electorale?

Numărul „candidaților unici“ ai dreptei a ajuns la 4 (Romania Libera)

Elena Udrea va intra în cursa pentru Cotroceni din partea PMP, după ce Cristian Diaconescu a anunțat că va candida ca independent. Ei lungesc lista candidaților de dreapta după ce în competiție au intrat deja Klaus Iohannis (ACL) și Monica Macovei (independent). Practic, dreapta a abandonat ideea de a avea un candidat unic pentru Cotroceni. Mai mult, PSD sprijină candidatura lui Tăriceanu, pentru a fragmenta și mai mult electoratul dreptei.

ŢARA LUI MIREL. Premierul Ponta îl DOJENEŞTE pe purtătorul său de cuvânt pentru că „a omorât” ziarişti pe Facebook: SĂ NU MAI FACI! (Gandul)

Premierul Victor Ponta a reacţionat astăzi mai nuanţat faţă de ieşirea purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, la adresa unui ziarist Gândul, pe Facebook. „Urmează să decidă dacă poate să respecte nişte standarde sau dacă vrea să fie Lăzăroiu”, a spus el, referindu-se la consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, la fel de celebru pentru postările sale inadecvate de pe reţeaua socială. Ieşirea lui Mirel Palada nu este prima de acest gen, ci continuă o serie de reacţii ale sale la adresa presei, cel puţin nepotrivite pentru funcţia pe care Palada o îndeplineşte. Dacă la o conferinţă de presă Palada a împărţit jurnaliştilor acreditaţi la Guvern tricouri imprimate cu mesajul ironic „Antiguvernamentesc, deci transmit”, activitatea pe Facebook a oficialului din Guvernul Ponta este mult mai agresivă la adresa jurnaliştilor. Doi foşti purtători de cuvânt ai Guvernului României consideră că astfel de ieşiri nu trebuie să existe la un nivel atât de înalt şi că reacţiile lui Mirel Palada denaturează însemnătatea unei astfel de funcţii, ba chiar incită la violenţă.