Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nu vă lăsaţi păcăliţi de Ponta! Vrea doar să-şi salveze pielea (România Liberă)

gabrielbejan_242168.jpg

Gabriel Bejan, redactor şef adjunct România Liberă

Șovăiala din Senat. Dan Șova a fost salvat de liberali (Evenimentul Zilei) - România clandestină (Gândul) - Ultima strigare pentru preţuri mici la mare (Adevărul)

Șovăiala din Senat. Dan Șova a fost salvat de liberali (Evenimentul Zilei)

Scor strâns, în Senat, aseară, în cazul cererii de reţinere şi arestare preventivă a lui Dan Şova. Liberalii absenți puteau răsturna votul, iar solicitarea procurorilor anticorupție putea fi aprobată. Practic au lipsit șapte voturi, iar de la PNL au absentat cel puțin șapte senatori. Aceştia sunt: Gigi Chiru, Anca Boagiu, Crin Antonescu, Iulian Dumitrescu, Cristian Bodea, Dian Popescu și Mihaela Popa. Dacă PNL reuşea să îşi mobilizeze toţi senatorii, cererea era aprobată. Şova a aşteptat în plen rezultatul votului, iar după ce a aflat că a fost salvat, a zâmbit, a dat mâna cu câțiva colegi și a plecat .

 

Nu vă lăsaţi păcăliţi de Ponta! Vrea doar să-şi salveze pielea (România Liberă)

“Victor Ponta devine, pe zi ce trece, tot mai agresiv împotriva procurorilor şi judecătorilor. 

Luni seară, premierul a tunat din studioul televiziunii prietenului Sebastian Ghiţă împotriva procurorilor DNA, sugerând că decizia în Dosarul "Referendumul" a fost dictată de frică.

Marţi dimineaţă, când în Parlament se trăgeau cu disperare sfori pentru a-l salva din nou pe Dan Şova de arestare, Ponta şi-a reluat atacul pe facebook, răspunzându-i unui judecător din CSM care a cerut să se sesizeze Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile premierului de luni seară.

Premierul nu se mai ascunde acum după cuvinte şi acuză direct că procurorii DNA şi judecătorii care iau decizii împotriva oamenilor săi  fac parte dintr-un “Sistem”, ocult evident, care duce un război împotriva sa şi a PSD.

Premierul şi propaganda pesedistă vor spune mult timp de acum încolo că lupta care se duce în aceste zile este pentru o justiţie corectă şi pentru a nu se mai repeta cazul Rarinca (o femeie a fost declarată nevinovată după ce a stat şase luni în arest preventive). Nu vă lăsaţi păcăliţi. Ponta şi cei mai mulţi dintre apropiaţii lui vor doar să-şi salveze pielea”, scrie redactorul şef adjunct Gabriel Bejan.. 

 

ROMÂNIA CLANDESTINĂ (Gândul)

Este lumea subterană unde se câştigă munţi de bani: 500 de milioane de euro pe an doar din ţigări. Traficanţii dau lovitura aducând ilegal în ţară, pe lângă ţigări, carburanţi şi alcool. Profitul este de cel puţin 100 la sută la orice sumă investită. Gândul va arăta cum intră în ţară ţigările de contrabandă, care sunt principalele rute, cine sunt „băieţii deştepţi" care profită de pe urma traficanţilor. Gândul vă face cunoştinţă şi cu dealeri şi autorităţi „mânjite”, dar şi cu eroi, cum este poliţistul de frontieră care a refuzat o mită de 80.000 de euro pentru care, timp de aproape o lună, trebuia să comunice unei reţele de contrabandişti de ţigări un interval de timp şi o anumită zonă în care aceştia puteau să introducă ilegal în România cantităţi importante de ţigări.

 

Ultima strigare pentru preţuri mici la mare (Adevărul)

Litoralul a intrat official. De la 1 iunie, în sezonul de vară. Preţurile de cazare au început să crească, însă, pînă la 1 iulie, când vor atinge apogeul, încă mai sunt accesibile pentru turişti. Sejururile de luna aceasta se anunţă cu vreme bună şi mare curată. 675 de lei costă un sejur de patru nopţi, la un hotel de cinci stele din Mamaia, cu mic dejun inclus.

 

 

Revista presei românești din 3 iunie