Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De ce nu va reuşi Ponta să supravieţuiască la Palatul Victoria (Adevărul)

ponta2.jpg

Victor Ponta, preşedinte PSD

Ponta îi invită pe liberali să-l demită dacă pot (Evenimentul Zilei) - Protestatarii, amenințați cu închisoarea. Primul pas spre dictatură (România Liberă) - Dosarul Ponta poate face prima victimă: pesediştii i-au cerut demisia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc (Gândul)

De ce nu va reuşi Ponta să supravieţuiască la Palatul Victoria (Adevărul)

Fiecare zi petrecută în funcţie va însemna pentru Victor Ponta un nou pas spre prăpastie. Lipsa de credibilitate se va accentua. Presa străină va continua să relateze despre evenimentele de la Bucureşti pentru că nu se întâmplă în fiecare zi ca un premier al uei ţări europene să fie pus sub acuzare. Partenerii europeni vor trebui să ţină cont de realităţile politice din România şi chiar cei din familia PSD vor trebui să se gândească dacă este profitabil să se asocieze cu imaginea unei guvernări acuzate de corupţie...

PSD, solidar cu Victor Ponta, va vedea că va avea de plătit costuri forate mari în perspectiva alegerilor de la anul....Raţiunea şi instinctul de conservare al politicienilor de la diverse niveluri îi vor face să se gândească mai mult la propria soartă decât la cea a lui Victor Ponta. Până la urmă se va găsi în PSD o persoană care va folosi prilejul ca să îl înlăture pe actualul preşedinte ale cărui perspective în politică sunt ca şi nule.

Aşa s-a întâmplat de fiecare dată până acum, aşa se va întâmpla şi în situaţia de faţă din partid., scrie jurnalistul on M. Ionită în editorial. Integral în Adevărul.

 

Ponta îi invită pe liberali să-l demită dacă pot (Evenimentul Zilei)

Pe repede înainte, deputații juriști au dat aviz negativ începerii urmăririi penale în cazul premierului. Astăzi, urmează votul în plen. Coaliția vrea să demonstreze Opoziției că deține majoritatea.

PSD este dispus să tranșeze și subiectul moțiunii de cenzură cât mai rapid. Aceasta a fost citită, ieri, în plenul reunit al celor două Camere, de la care social-democrații, în majoritatea lor, au lipsit, în frunte cu membrii Guvernului și premierul Victor Ponta. A lipsit însă și co-președintele PNL Alina Gorghiu. Votul va avea loc vineri de dimineața, o zi neobișnuită pentru un plen, în condițiile în care mai toți parlamentarii sunt, de regulă, plecați în teritoriu. Tema acesteia este votul prin corespondență. Potrivit unui calcul parlamentar, doar o minune poate face ca moțiunea de cenzură a PNL să întrunească voturile necesare pentru ca Guvernul Ponta să cadă.

EVZ prezintă Guvernul din umbră al PNL condus de Cătălin Predoiu. Potrivit unor surse liberale, la ministerul Afacerilor Interne sunt vehiculate două nume, Alin Tise și Marian Petrache, iar la Externe, Mihai Razvan Ungureanu sau Radu Carp. La Cultură, favoriţi ar fi Radu F. Alexandru sau Gigel Ştirbu, la Justiţie, Daniel Buda sau un independent, la ministerul Dezvoltării Regionale, Dan Motreanu, la ministerul Agriculturii, Gheorghe Ştefan, iar la MApN, Teodor Atanasiu sau Marinică Dinică.

La Educaţie s-a vehiculat numele Ralucăi Turcan sau Vlad Nistor, la Finanţe Gheorghe Ialomiţianu sau Eugen Nicolăescu, Alexandru Nazare la Fonduri Europene, la ministerul Muncii, Cristina Pocora sau Claudia Boghicevici, Anca Boagiu la ministerul Transporturilor, Sulfina Barbu sau Lucia Varga la Mediu, Dragoş Şerban sau Cristian Buşoi la Sănătate, Andreea Paul Vass la Economie, Lucian Bode la Energie, Ovidiu Raeţchi la Ministerul Românilor de pretutindeni şi Mircea Cazan la Ministerul pentru societatea informaţională.

 

Protestatarii, amenințați cu închisoarea. Primul pas spre dictatură (România Liberă)

Sfidarea Constituției, cea a electoratului și a partenerilor internaționali nu mai sunt îndeajuns pentru premierul Ponta în bătălia încrâncenată pentru conservarea funcției. Ultima „inovație“, pusă în scenă cu ajutorul vărului prin alianță de la Ministerul Justiției? Amenințarea cu plângeri penale și ani de închisoare pentru opoziție și oamenii care i-ar putea cere demisia în stradă.

 

Dosarul Ponta poate face prima victimă: pesediştii i-au cerut demisia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc (Gândul)

Enervaţi de faptul că procurorii le fac dosare celor de la PSD şi că modificările la Codul Penal şi de Procedură Penală sunt blocate în Parlament de Ministerul Justiţiei, pesediştii au cerut schimbarea din funcţie a lui Robert Cazanciuc.

 

Revista presei româneşti din 9 iunie