Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ziarul Financiar: 88 din top 100 firme intrate în insolvenţă anul acesta sunt cu capital românesc

insolventa.jpg

Image source: 
Gazeta de Cluj

Jurnalul Naţional - Spitalele înfiinţate până la data de 11 iunie 2011 trebuie să fie evaluate, până la jumătatea anului viitor, pentru a se stabili dacă îndeplinesc standardele minime de calitate. Ziarul Financiar - Topul celor mai mari 100 de insolvenţe: 88 din top 100 firme intrate în insolvenţă anul acesta sunt cu capital românesc. Evenimentul Zilei - Iohannis şi Ponta ignoră deciziile CSAT privind starea de sănătate a demnitarilor; o comisie medicală de la Spitalul Militar este cea care hotărăște că demnitarul trebuie să fie operat peste hotare.

Jurnalul Naţional

Medicii, extemporal la proceduri. Obiectiv: să nu fie operat pacientul greșit

Spitalele înfiinţate până la data de 11 iunie 2011 trebuie să fie evaluate, până la jumătatea anului viitor, pentru a se stabili dacă îndeplinesc standardele minime de calitate. În caz contrar, serviciile lor nu vor mai fi decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Evaluarea standardelor de calitate este realizată de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CONAS). Preşedintele Instituţiei, Vasile Cepoi, spune că ideea evaluării pentru obţinerea unei acreditări care să garanteze decontarea serviciilor de către CNAS a speriat iniţial managerii de spitale, deoarece a fost înţeleasă prost.

Evenimentul Zilei

Iohannis şi Ponta ignoră deciziile CSAT privind starea de sănătate a demnitarilor

O comisie medicală de la Spitalul Militar este cea care hotărăște că demnitarul trebuie să fie operat peste hotare

Președintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta ar fi trebuit să respecte Hotărârea CSAT 166/2006, modificată prin Hotărârea CSAT 5/2009, privind asistența medicală pentru demnitarii români, înainte de a lua orice decizie privind starea de sănătate a primului-ministru şi stabilirea faptului că acesta se află „în imposibilitatea exercitării atribuţiilor”.

 

Romania Liberă

România primeşte întăriri

România va găzdui arme americane, a anunțat secretarul american al Apărării, Ash Carter, la Berlin. Şeful Pentagonului a confirmat astfel oficial decizia privind prepoziţionarea de tancuri, artilerie şi alte echipamente militare americane în România, Bulgaria, Polonia şi statele baltice, ţări care au acceptat aceste echipamente pe teritoriile lor, în contextul noului mediu securitar european, afectat de acţiunile agresive ale Rusiei.

SUA vor amplasa armament greu în şase state din estul Europei, membre NATO, măsură prin care Washingtonul îşi asigură aliaţii că vor fi apăraţi în eventualitatea unei agresiuni din partea Rusiei. Secretarul american al Apărării, aflat în turneu în trei ţări europene şi care va participa la reuniunea omologilor din NATO de la Bruxelles (24-25 iunie), a ţinut să precizeze că „Statele Unite sunt profund angajate în apărarea Europei, aşa cum au fost de decenii“. Washingtonul va face mai mult pentru  asigurarea aliaţilor, în special ţările din fostul bloc sovietic, îngrijorate de actuala politică a Moscovei. Ţările baltice au cerut prezenţa permanentă a trupelor NATO pe teritoriul lor.

Adevarul

De ce nu este Elveţia în Uniunea Europeană
De ce nu este Elveţia în Uniunea Europeană, deşi are numeroase acorduri cu UE şi a fost singurul stat nemebru UE care a ţinut un referendum, în 2009, privind aderarea României şi Bulgariei la spţiul comunitar? Pentru că a dorit să-şi păstreze statutul de ţară neutră, să rămână în partea de sus a topului celor mai bogate state din lume şi să-şi păstreze secretul bancar.
În 1992, Elveţia, ţara referendumurilor pentru orice, refuza să adere la Spaţiul Economic European,  anticamera Uniunii Europene, iar ţara cantoanelor a rămas o insulă de prosperitate într-o Europă care a fost lovită de criză. Cu toate acestea, Elveţia are numeroase acorduri cu UE şi a fost singurul stat nemebru UE care a ţinut un referendum, în 2009, privind aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană.

Ziarul financiar

Topul celor mai mari 100 de insolvenţe: 88 din top 100 firme intrate în insolvenţă anul acesta sunt cu capital românesc

Cele mai mari 100 de firme intrate în insolvenţă au afaceri de 3,7 miliarde de lei şi zeci de mii de salariaţi.

Afacerile româneşti sunt cele mai expuse pentru că ele trebuie să se descurce singure şi nu beneficiază de sprijinul unor grupuri puternice. Două firme din grupul Interagro, cel mai mare lanţ de supermarketuri din România şi două echipe de fotbal se află pe lista celor mai mari 100 de insolvenţe din 2015 după cifra de afaceri.