Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Jurnalul Naţional: "Iohannis rupe coaliţia cu MRU la SIE"

mru.jpg

Mihai Răzvan Ungureanu
Sursa imaginii: 
dcnews.ro

Adevarul: "Ponta: Klaus Iohannis ne-a păcălit. Voi veni mult mai repede în ţară. Nu ştiu dacă România mai e o ţară democratică"; Blestemul milioanelor de euro de la Loto. Cum a ajuns sărac şi infractor un ieşean care a câştigat 3,8 milioane de euro; Jurnalul National: Iohannis rupe coaliţia cu MRU la SIE; Evenimentul Zilei: Liberalii care l-au trântit din scaunul de premier, îl vor acum pe Mihai Răzvan Ungureanu sef la SIE.

Adevarul

Ponta: Klaus Iohannis ne-a păcălit. Voi veni mult mai repede în ţară. Nu ştiu dacă România mai e o ţară democratică

Premierul Victor Ponta a intrat în direct prin telefon la RTV, unde a lansat un atac înteţit la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, după ce şeful statului l-a propus pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru şefia SIE. Ponta a mai vorbit despre cum decurge recuperarea şi despre problemele penale ale lui Sebastian Ghiţă.

EXCLUSIV MRU, despre susţinerea lui Oprea: „Aseară nu ştiam că voi fi nominalizat. Apreciez poziţia premierului interimar“
Mihai Răzvan Ungureanu, propus de preşedintele Klaus Iohannis pentru şefia SIE, a comentat, în exclusivitate pentru „Adevărul“, declaraţiile premierului interimar Gabriel Oprea, care a spus, aseară, că va sprijini orice propunere venită din partea Preşedinţiei pentru funcţia de şef al SIE. MRU se bazează pe votul UNPR şi atrage atenţie că „nu ne permitem dispute interne care să afecteze securitatea ţării“

Blestemul milioanelor de euro de la Loto. Cum a ajuns sărac şi infractor un ieşean care a câştigat 3,8 milioane de euro

Un bărbat din judeţul Iaşi este exemplu cel mai potrivit al proverbului “banii nu aduc fericirea”. Mihai Cazacu a câştigat în 2008, la Loto 6 din 49, 3,8 milioane de euro. În prezent a ajuns falit, toate firmele îi sunt în insolvenţă, a fost condamnat pentru că nu a mai putut plăti contribuţiile angajaţilor şi a fost bătut de interlopi din cauza unor datorii neachitate.

Jurnalul National

Iohannis rupe coaliţia cu MRU la SIE

Preşedintele Klaus Iohan­nis l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe, însă propunerea trebuie votată de plenul Parlamentu­lui. MRU are nevoie de votul a cel puţin 278 de parlamentari.

„Am intrat în cutuma nomi­nalizării şefilor serviciilor de informaţii din partea opoziţiei”, a declarat Ungureanu, după ce a aflat că a fost nominalizat. Numirea lui Ungureanu a fost contestată de soci­al-democraţi, care, prin vocea lide­rului de la Senat, Ilie Sârbu, susţin că nominalizarea nu a fost făcută legal. 

„Nominali­zarea e ilegală. Trebuia să treacă prin CSAT, însă propunerea nu s-a discutat”, a declarat Ilie Sârbu. Conform Constituţiei, preşedin­tele este cel care face propunerea pentru şefia serviciilor de infor­maţii, iar Parlamentul decide prin votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor. Însă, potrivit legii pentru organizarea şi funcţio­narea SIE, directorul serviciului este numit de CSAT. 

Evenimentul Zilei

Liberalii care l-au trântit din scaunul de premier, îl vor acum pe Mihai Răzvan Ungureanu sef la SIE

Nominalizarea lui MRU, făcută de presedintele Iohannis si sustinută de PNL, UNPR și UDMR, ar putea schimba majoritatea parlamentară în defavoarea PSD

La distanță de trei ani, Mihai Răzvan Ungureanu este pe cale să revină la șefia Serviciului de Informații Externe (SIE) pe care l-a părăsit pentru a ajunge premier.

Interesant este că liberalii, care au fost partenerii PSD-iștilor (USL) la trântirea lui Ungureanu din fruntea Guvernului, în 2012, îl susțin acum. Ieri, MRU a fost nominalizat de președintele Klaus Iohannis la conducerea serviciului secret. Șeful statului a informat și cele două Camere ale Parlamentului despre decizie, propunerea luând prin surprindere pe toată lumea.

Ziarul Financiar

Mai merită să păstrezi banii la bancă? Băncile mari au intrat sub 1% cu dobânzile la depozitele în lei pe termen scurt

Bancherii au tăiat drastic ratele de dobândă pentru că piaţa este inundată de lichiditate, iar inflaţia se apropie de zero.

Cinci dintre cele mai mari zece bănci afi­şea­ză dobânzi de sub 1% pe an la depozitele cu scadenţa la o lună, în timp ce depozitele pe un an sunt bonificate cu dobânzi cuprinse între 0,7% şi 2,7% pe an, în condi­ţi­ile în care piaţa este inundată de lichi­ditate, iar bancherii vor să com­pen­seze volumele mici de credite noi cu mar­je de dobândă mai ridicate.

„Nu este de mirare că dobânzile au ajuns la acest nivel într-un context de hiperlichiditate. Observăm aceas­tă evoluţie şi la obligaţiunile de stat. Este un trend care va continua, dar nu cred că există riscul să se ajun­gă la dobânzi negative la depozite. Cât timp avem însă în Europa acest tsunami de lichiditate şi noi suntem afec­taţi“, comentează Matei Păun, ma­naging partner al BAC In­vest­ment.