Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PSD se zbate să rămână în zona penală. Jocuri de culise pentru alegerea înlocuitorului lui Victor Ponta (Evenimentul Zilei)

danandronic-gandul-2.gif

Dan Andronic, director general Evenimentul Zilei

Sondaj INSCOP: PNL se distanţează de PSD în preferinţele românilor (Adevărul) - Casele de amanet în faliment (Jurnalul Naţional) - Românii au ajuns campionii Europei la cumpărăturile în hipermarket (Ziarul Financiar) - Diamantul ascuns (Gazeta Sporturilor)

PSD se zbate să rămână în zona penală. Jocuri de culise pentru alegerea înlocuitorului lui Victor Ponta (Evenimentul Zilei)

"Rovana Plumb. Liviu Dragnea. Valeriu Zgonea. Trei posibili candidați pentru postul de președinte al lui Victor Ponta. Interimar, până la organizarea unui nou congres, sau până la finalul lui 2016. Nici unul nu întrunește consensul organizațiilor. Dar frământările din PSD pot avea și o cauză ascunsă. Care are legătură cu nepromulgarea Codului Fiscal și slăbirea guvernului Ponta", crede Dan Andronic, director general EVZ.

"Guvernarea lui Victor Ponta depinde de voturile UNPR, care a anunțat că va sprijini guvernul atâta timp cât PSD îl va avea ca lider pe Victor Ponta. O situație care se va schimba radical începând cu ziua de joi. Din acel moment UNPR va putea negocia cu oricine, fără a-și încălca promisiunea făcută.

Din acest punct de vedere, ambiția lui Liviu Dragnea de a deveni președinte interimar sau de a candida la un congres extraordinar se bazează pe o logică care frizează absurdul.

Cum ar putea PSD să fie condus de un politician care a fost deja condamnat pentru fraudarea unui proces electoral?

Cum ar putea un politician deja condamnat să fie ales în locul unuia care este doar inculpat? Pare atât de ilogic, încât începi să cauți explicații oculte"... Integral în EVZ.

 

SONDAJ INSCOP: PNL se distanţează de PSD în preferinţele românilor (Adevărul)

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, PNL ar obţine 44,5% (faţă de 44,7% în aprilie), în timp ce Alianţa PSD-UNPR ar înregistra 37,1% din sufragii (faţă de 39,1% la măsurătoarea din luna aprilie când testam intenţia de vot pentru Alianţa PSD – UNPR şi PC, partid aliat între timp cu PLR în cadrul ALDE). Singura formaţiune care ar mai trece pragul electoral este UDMR, cu 5,1% dintre opţiuni (5,2% în aprilie). Se confirmă astfel tendinţa, pusă în evidenţă de ultimele cercetări INSCOP, privind polarizarea opţiunilor de vot între două mari formaţiuni politice, despărţite însă de un ecart în creştere faţă de sondajul precedent, pe fondul unei uşoare scăderi a PSD-UNPR.

 

Casele de amanet în faliment (Jurnalul Naţional)

Casele de amanet erau scăparea românilor care aveau nevoie urgentă de bani. Aşa a înflorit o afacere ce a speculat sărăcia şi tot sărăcia este pe cale să o falimenteze. De ceva timp, casele de amanet dau faliment una după alta din lipsă de clienţi. În 2011, în toată ţara funcţionau aproape 4000 de astfel de societăţi, acum mai sunt în jur de 2800. Românii nu mai au aur, şi amanetează de la telefoane mobile la genţi de firmă.

 

Românii au ajuns campionii Europei la cumpărăturile în hipermarket (Ziarul Financiar)

Românii lasă anual la casele hipermarketurilor 4,5 mld. euro. Asta înseamnă o treime din bugetul lor pentru alimente şi produse de îngrijire personală şi a locuinţei, fiind astfel campioniii Europei. Piaţa locală se află astfel în fruntea clasamentului alături de ţări precum Rusia şi Franţa.

 

Diamantul ascuns (Gazeta Sporturilor)

Ovidiu Haţegan a fost avansat de UEFA în cea mai bună categorie a arbitrilor europeni. Arădeanul, care în timpul liber predă anatomia în limba engleză la universitate, va fi primul central român la un turneu final după 28 de ani. Haţegan va arbitra în Champions League şi la EURO 216. Până acum, el a fost protejat cu insistenţă de CCA: în 9 ani de Liga 1, Haţegan a condus un singur Derby de România!

 

 
Revista presei românești din 22 iulie