Filmul capturii celui mai mare transport de heroină din România (Adevărul)

hero.jpg

Heroina capturată era destinată pieţei occidentale
Sursa imaginii: 
Mediafax

Scandalul medicamentelor pentru cancer ia amploare: apar numele de multinaţionale şi personajele din spate (Ziarul Financiar) - Pâinea este cel mai consumat aliment în România. Costă cam cât o ţigară (Jurnalul Naţional) - Un premier ca Putin la Chișinău sau despre pirueta (in)conștientă spre Est (România Liberă)

Filmul capturii celui mai mare transport de heroină din România. Drogurile erau ascunse în rezervoarele unor TIR-uri (Adevărul)

Captură istorică de droguri în România. Nu mai puţin de 333 de kilograme de heroină, în valoare de 40 de milioane de euro, au fost capturate de autorităţile române la frontiera de vest. Niciodată poliţiştii şi procurorii români n-au văzut la un loc o asemenea cantitate de heroină. Drogurile provin din Afganistan.

Stupefiantele se aflau în două TIR-uri, care transportau peleţi din rumeguş şi care au fost oprite concomitent, unul la punctul de trecere a frontierei din Satu Mare, iar al doilea la Bistriţa. Pentru că reţeaua de traficanţi era monitorizată de 4 ani, iar anchetatorii ştiau sigur că autovehiculele sunt blindate cu heroină, aceştia au luat decizia să taie maşinile cu fierăstraul electric pentru a găsi drogurile. Heroina era ambalată în pachete de 500 de grame fiecare, ascunse în rezervoare speciale din tablă, acoperite cu foaie de plumb, pentru a nu fi detectate.

Potrivit DIICOT, drogurile aveau ca destinaţie Olanda. De aici, parte din marfă urma să fie exportată în alte ţări europene.

 

Scandalul medicamentelor pentru cancer ia amploare: apar numele de multinaţionale şi personajele din spate (Ziarul Financiar)

Lupta pentru vânzări mai mari şi obţinerea de bonusuri naşte monştri pe spatele banilor publici, dar şi al bolnavilor de cancer. Piaţa medicamentelor pentru tratarea cancerului, un sector cu vânzări reduse ca volum, dar cu un preţ mediu de aproape 30 de ori mai mare decât cel de la nivelul întregii pieţe, reprezintă  o miză de aproape o jumătate de miliard de euro pentru industria farma.

Companii mari din domeniul farmaceutic precum Roche, Pfizer sau Glaxo­SmithKline sunt printre cele implicate în recompensarea unor medici oncologi cu vacanţe de lux, pentru ca doctorii să prescrie preferenţial anumite medicamente, potrivit unor surse judiciare.

Unsprezece multinaţionale din farma în atenţia DNA. Apar şi nume de executivi: Dan Zamonea, fost director general la Roche (unul dintre cei mai longevivi manageri din farma)şi Dan Ivan, director general la Actavis SRL. 

 

Pâinea este cel mai consumat aliment în România. Costă cam cât o ţigară (Jurnalul Naţional)

Un roman consumă, în medie, 91 de kilograme de pâine şi covrigi şi numai 27 de kilograme de carne proaspătă. Europenii cumpără de trei ori mai multă carne. Despre peşte, ce să mai vorbim. Consumăm 6,8 kg pe an, din care majoritatea din conserve. Alimentele ieftine au cea mai mare pondere în bugetul alocat traiului zilnic, ceea ce rezultă şi din datele statistice. Un roman dă pe alimente şi băuturi, în medie, 195 lei pe lună, cu diferenţe importante între un orăşean (care cheltuieşte aproape 240 de lei) şi un cetăţean din mediul rural, care nu scoate din portofel mai mult de 145 de lei.

 

Un premier ca Putin la Chișinău sau despre pirueta (in)conștientă spre Est (România Liberă)

“Privește ca și cum s-ar gândi la lucruri importante, zâmbește superior și adesea pozează, ca și cum ar fi studiat aparițiile lui Vladimir Putin. Mulți spun că seamănă cu el și că e predestinat pentru politica mare. Valeriu Streleț, care ar putea deveni premierul Republicii Moldova, are însă o alură de mic burghez, care ar prefera să se bucure de confortul obținut în ultimii ani, fără să aibă foarte multe bătăi de cap. Este un personaj șters, fără anvergură, care și-a făcut averea aproape exclusiv pe spezele statului”, scrie Sabina Fati, redactor şef adjunct RL. Jurnalista consideră că “sub guvernarea partidelor care se autodefinesc pro-europene, din 2009 încoace, Republica Moldova a rămas un stat captiv. Elita așa-zis europeană a Republicii Moldova s-a complăcut să conducă un stat aproape eșuat, acaparat de o oligarhie crescută după chipul și asemănarea celei rusești. Cu un premier vulnerabil ca Streleț, așa cum și-au dorit liderii „pro-europeni“, lucrurile s-ar putea să stagneze dincolo de Prut până când moldovenii, sătui de promisiuni și furăciuni, vor alege celălalt drum. Deși nu fac parte dintr-o strategie a Moscovei, manevrele Alianței pentru Integrare Europeană par să fie în favoarea Rusiei, care este avantajată de o Republică Moldova nefuncțională, cu oameni săraci, needucați și ușor de manipulate”. Integral în România Liberă.