Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


„No Romania! Vrem o viaţă bună” (Adevărul)

646x404.jpg

„No Romania! Vrem o viaţă bună”
Sursa imaginii: 
adevarul.ro

Peştii mari din dosarul Apa Nova (România Liberă) - Medicii-Facebook: Prima demisie cu tot spitalul (Jurnalul Naţional) - Scutul antirachetă de la Deveselu este aproape finalizat. Care este mesajul Statelor Unite pentru Rusia (Gândul)

„No Romania! Vrem o viaţă bună” (Adevărul)

Fluxul de imigranţi care se îndreaptă spre Vestul Europei a dus la escaladarea tensiunilor dintre Serbia şi Croaţia. O detensionare a situaţiei ar fi posibilă prin direcţionarea imigranţilor către România, soluţie propusă, de altfel, de premierul croat. Pentru imigranţi, însă, România pare a fi un stat-fantomă, care nu există nici măcar pentru tranzit.

Mohamad Ahmed este din Siria, unde lucra ca inginer. Tânărul, venit cu un grup de prieteni, toţi foarte bine îmbrăcaţi, a povestit că a trecut cu o barcă pneumatică din Turcia în Greci, în urmă cu şapte zile, ajungând joi la graniţa dintre Serbia şi Croaţia. Sirianul a declarat pentru „Adevărul” că a luat în calcul România, la un moment dat, pentru studii. Acum vrea să ajungă în Vestul Europei.

Burac, un alt imigrant  întâlnit de reporterul Adevărul, era în Siria student la Farmacie şi vrea să ajungă în Norvegia. Întrebat dacă ia în calcul România, tânărul a răspuns zâmbind „No Romania”.

Tibor Varga, un voluntar sârb de la graniţa Serbiei cu Croaţia spune că dacă va fi închisă graniţa „unii îşi vor face drum şi prin România, dar nu foarte mulţi”.

 

Peştii mari din dosarul Apa Nova (România Liberă)

Contractele din ultimii 7 ani ale societăţii de apă-canal Apa Nova au intrat în vizorul procurorilor anticorupţie care au ridicat ieri documente de la sediul firmei, dar şi de la Primăria Capitalei şi Primăria sectorului 1. Printre cei suspectaţi de implicare în actele de corupţie de la Apa Nova se află Costin Berevoianu, consilier personal al primarului suspendat, Sorin Oprescu, dar şi Vlad Moisescu, apropiat al fostului primar al sectorului 1 Andrei Chiliman, iniţiatorul platformei România Liberală. Direct sau indirect, Moisescu şi omul de afaceri Ovidiu Traian Semenescu - reţinuţi de procurori în dosarul Apa Nova – s-au intersectat cu un alt personaj cu un traseu controversat: Sebastian Ghiţă, prietenul premierului Ponta.

 

Medicii-Facebook: Prima demisie cu tot spitalul (Jurnalul Naţional)

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, cea mai mare unitate medicală din judeţ, s-ar putea închide, după ce aproape toţi doctorii au semnat pentru demisia în masă. Decizia acestora ar putea fi începutul unei schimbări impotante în sistemul medical românesc.

În ciuda măririlor salariale de 25%, anunţate de Guvern, medicii din Buzău spun că sunt înjosiţi în continuare, desconsideraţi de guvernanţi şi că sistemul public de sănătate din România continuă să se degradeze.

 

Scutul antirachetă de la Deveselu este aproape finalizat. Care este mesajul Statelor Unite pentru Rusia (Gândul)

Construcţia componentei sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu va fi operaţională până la sfârşitul anului, iar Rusia nu ar trebui să se simtă ameninţată de acest sistem, mai ales că Moscova însăşi a investit de-a lungul ultimilor zeci de ani miliarde de ruble în sisteme de apărare similare, fără ca NATO sau SUA să îi reproşeze ceva, a explicat Robert G. Bell, reprezentantul Secretarului Apărării SUA în Europa şi consilier al misiunii SUA la NATO.

 

 
Revista presei româneşti - 25 septembrie