Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum a fost Ponta „achitat“ de Parlament (România Liberă)

ponta_achitat.jpg

Cum a fost Ponta „achitat“ de Parlament
Sursa imaginii: 
romanialibera.ro

Blatiştii fricoşi din fruntea PNL trebuie să plece (HotNews.ro) - Arestarea lui Oprescu s-a simţit imediat în sondaje (Adevărul) - În ţara în care o femeie este lovită la fiecare 30 de secunde, o instituţie a statului decretează: „Legea nu interzice bătaia la TV, după ora 23.00” (Gândul)

Cum a fost Ponta „achitat“ de Parlament (România Liberă)

Legislativul a respins, ieri, moțiunea de cenzură inițiată de PNL, premierul rămânând în funcție, deși este trimis în judecată. La acest rezultat au contribuit atât interesele liderilor coaliției, care vor să îl păstreze pe Ponta la Palatul Victoria, cât și unele greșeli ale opoziției. Victor Ponta nu mai poate fi contestat în Parlament până în 2016, Constituția prevăzând o singură moțiune de cenzură într-o sesiune parlamentară.

 

Blatiştii fricoşi din fruntea PNL trebuie să plece (HotNews.ro)

Jurnalistul Cristian Pantazi, redactor şef HotNews, scrie despre mitingul organizat ieri la citiva metri de Parlament, unde citeva mii de militanti PNL au protestat in ploaie, frig si vint impotriva lui Victor Ponta. De la miting au lipsit insa chiar capii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga. “E cea mai mare sfidare pe care am vazut-o vreodata din partea unul lider politic la adresa sustinatorilor sai. Dupa blatul cu PSD de la Primaria Bucuresti, blatul din Ilfov pe filiera Petrache - Oprea, blatul din Parlament pentru ingroparea votului prin corespondenta, e clar ca PNL e doar un PSD vopsit in galben. E timpul ca liderii onesti din partid, citi or mai fi, sa dea semnalul pentru schimbarea conducerii partidului…

Pe cine mai reprezinta PNL? Nu pare sa mai aiba vreo legatura cu votantii de dreapta, pro-reformisti, ci doar cu armatele de militanti care depind exclusiv de partid pentru a fi numiti in diferite functii locale si centrale pentru ei si familiile lor. PNL nu mai e o colectie de valori, ci o colectie de interese si mize personale mici.

Alaturi de locatarul imobil de la Cotroceni, ale carui singure eforturi reusite pina acum au fost numirile unor fideli la SRI si SIE, Partidul National Liberal nu mai are nici o relevanta pentru votantii reali”. Integral pe HotNews.ro

 

Arestarea lui Oprescu s-a simţit imediat în sondaje (Adevărul)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a pierdut instantaneu nu mai puţin de 8 procente în încrederea opiniei publice, relevă Barometrul INSCOP Research realizat în săptămâna imediat următoare arestării sale.

Klaus Iohannis continuă să conducă în topul încrederii în personalităţile publice, chiar dacă pentru prima dată din decembrie 2014, capitalul său de încredere scade sub 60%.

Iohannis este urmat de guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Pe locul al treilea îşi consolidează poziţia George Maior. Premierul Victor Ponta se află pe  locul al patrulea cu 22,8% încredere multă şi foarte multă. Ancheta INSCOP a fost făcută înainte ca prim-ministrul să fie trimis în judecată. 

 

În ţara în care o femeie este lovită la fiecare 30 de secunde, o instituţie a statului decretează: „Legea nu interzice bătaia la TV, după ora 23.00” (Gândul)

În ţara în care la fiecare 30 de secunde o femeie este bătută de partenerul de viaţă, iar trei din zece români cred că femeile ajung sub pumnii celui care i-ar trebui să-i fie aproape şi din vina lor, o instituţie a statului, plătită din bani publici pentru a sancţiona derapajele de acest gen din spaţiul audio-vizual ridică din umeri. Mai exact, Consiliul Naţional al Audiovizualului(CNA) a amendat cu 50.000 de lei postul Antena 1, pentru limbaj injurios nouă ediţii ale emisiunii „Un show păcătos”, moderată de Dan Capatos, însă momentul în care manelistul Nicolae Guţă a sărit să o bată pe iubita sa în direct nu a fost sancţionat, pe motiv că „legea nu interzice bătaia la TV, după ora 23.00”. Nu este pentru prima oară când asemenea comportamente în emisiuni sunt tolerate de CNA. Între motivele care au stat la baza acestor decizii au fost existenţa unor contracte cu posturile TV ale persoanelor implicate în astfel de episoade sau faptul că acestea sunt regizate. 

 
Revista presei româneşti - 30 septembrie