Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PSD și UNPR vor ieftinirea chiulului din Parlament (România Liberă)

poza.jpg

PSD și UNPR vor ieftinirea chiulului din Parlament
Sursa imaginii: 
romanialibera.ro

Atentat dejucat de Ziua Naţională (Adevărul) - Ce ar trebui să facă noul ministru al Sănătăţii ca să nu ajungem să-l regretăm pe rezidentul-manechin (HotNews.ro) - Gașca „băieților deștepți” ai retrocedărilor frauduloase, spartă de DNA (Evenimentul Zilei)

Atentat terorist dejucat la Covasna. O bombă artizanală urma să fie plasată la parada de la Târgu Secuiesc (Adevărul)

Un atentat terorist a fost dejucat la Covasna, informează reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Potrivit procurorilor, o bombă artizanală urma să fie plasată la parada de la Târgu Secuiesc. În acest caz a fost reţinut un bărbat, membru al formaţiunii extremiste ”Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bazele formaţiunii Mişcarea de Tineret 64 de Comitate au fost puse la Szeged (Ungaria), în 2001. Numele provine de la cele 64 de comitate în care era împărţită Ungaria înainte de Tratatul de la Trianon. În data de 16 mai 2001 a avut loc prezentarea oficială a organizaţiei, care are ca motto: „Credinţă, loialitate, curaj“. 

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a alcătuit o listă a extremiştilor maghiari, membri ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate, care reprezentau un real pericol pentru siguranţa naţională. Printre aceştia se numără şi Csibi Barna, cel care a devenit celebru după ce a spânzurat o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu.

 

Ce ar trebui să facă noul ministru al Sănătăţii ca să nu ajungem să-l regretăm pe rezidentul-manechin (HotNews.ro)

Patriciu Achimaș-Cadariu are doar un an la dispoziție, dar are în mână câteva cărți interesante, scrie jurnalistul Vlad Mixich. Depinde cum le va juca.

Infecțiile intraspitalicești (nosocomiale) sunt una dintre cele mai acute crize de care suferă sistemul medical românesc. România rămâne și în 2015 țară fruntașă în Europa la consumul de antibiotice și microbi rezistenți la orice tratament. Spitalele ar trebui aspru amendate dacă nu respectă programele de bună utilizare a antibioticelor, liderii de opinie din lumea medicală care recomandă folosirea cât mai frecventă a antibioticelor ar trebui și ei să fie penalizați pe măsură. În plus, avem nevoie de specialiști în boli infecțioase care să se ocupe doar de monitorizarea acestei probleme.

Pe lângă dezamorsarea unei bombe microbiene ar mai fi criza medicilor din mediul rural şi politica medicamentului, dar mai ales un program de igienizare care ar îmbunătăți considerabil viața pacienților români. Toaletele și dușurile pacienților internați în spitalele românești sunt mizerabile. Și umilitoare. Și periculoase pentru sănătate. Pot 10 miniștri să declare în același timp că spitalelor românești nu le lipsește nimic, dar tot pute.

 

Gașca „băieților deștepți” ai retrocedărilor frauduloase, spartă de DNA (Evenimentul Zilei)

Din primăvara anului trecut, de când procurorii au luat la verificat marile dosare de la Agenția Națională de Restituire a Proprietăților (ANRP), mai mulți samsari de dosare, milionari în euro care nu apar în topuri, au ajuns în fața judecătorilor. Cumpărătorii de drepturi litigioase sunt, de multe ori, în relaţii strânse cu primarii localităţilor.

Afaceristul Horia Simu se lăuda cu succesul în afacerile cu cupru. În realitate, el era răsplătit de mafia politică a retrocedărilor

În topul întocmit de ANRP, Horia Simu ocupă poziţia a doua, cu despăgubiri în valoare de 466 milioane de lei. El este devansat doar de urmaşa lui Nicolae Malaxa, marele industriaş român din perioada interbelică.

Gheorghe Stelian apare în topul ANRP pe poziţiile 4 şi 7 ca valoare a despăgubirilor primite de la stat. Într-un dosar a primit 377 milioane de lei împreună cu alţi complici, iar a doua oară, doar 225 milioane de lei, pradă împărţită cu alţi doi tovarăşi. Vila de peste un milion de euro din Şoseaua Kiseleff nr 16 este doar unul din bunurile exorbitant de luxoase pe care acesta şi le-a permis în urma despăgubirilor traficate.

 

PSD și UNPR vor ieftinirea chiulului din Parlament (România Liberă)

Deputații care absentează nemotivat de la lucrări ar putea fi sancționați cu un procent infim sau chiar deloc, grație unui proiect de modificare a Regulamentului Camerei. Spre deosebire de alte cazuri, precum cererile venite din partea justiției, aleșii se mobilizează acum exemplar și vor un vot ultrarapid pe subiect.

Dacă s-ar aplica modificarea PSD+UNPR rezultă că un deputat ar putea să nu calce deloc pe la serviciu, dar să rămână cu 80-83% din indemnizația lunară, plus celelalte beneficii. Acest lucru este posibil deoarece deputații lucrează, în mod obișnuit, de luni după-amiază până joi la prânz (vinerea și sâmbăta sunt dedicate, teoretic, activității în teritoriu), astfel că o lună întreagă nu are mai mult de 17-20 de zile cu ședințe în comisii și plen, singurele la care se pot face liste de prezență.

 
Revista presei româneşti - 2 decembrie 2015