Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Casa Regală, zguduită de două evenimente majore în doar şapte luni. Cine e beneficiarul şi ce mai rămâne acum din ideea de monarhie (HotNews.ro)

marga_bun.jpg

Image source: 
Casa Regală a României

De ce crede un istoric clujean că viitorul „Casei Regale e pe mâni bune” (Adevărul) - Ministrul Agriculturii explică de ce a făcut public numele firmei care a vândut brânză cu E.coli (Gândul) - Derby-urile din spatele derby-ului (Gazeta Sporturilor)

Casa Regală, zguduită de două evenimente majore în doar şapte luni. Cine e beneficiarul şi ce mai rămâne acum din ideea de monarhie (HotNews.ro)

“Regele Mihai (94 de ani) si-a anuntat practic retragerea, motivul fiind diagnosticarea cu doua boli nemiloase: leucemie si cancer. In urma cu doar sapte luni, aceeasi Casa Regala mai suferise o pierdere importanta: Regele Mihai l-a exclus pe nepotul sau, principele Nicolae, din linia de succesiune la tron. Beneficiarii ambelor momente dramatice sunt Principesa Margareta si sotul sau, Printul Radu Duda. In acest moment, Margareta (Custodele Coroanei) devine de facto purtatorul de stindard al monarhiei. Dar mai reprezinta pe cineva in acest moment o Casa Regala condusa de Principesa Margareta si Printul Radu Duda?

Principesa Margareta si Printul Radu Duda, doua figuri mai degraba sterse si lipsite de credibilitate. Sa nu uitam ca Printul Radu Duda a facut in 2009 un gest respins de multi sustinatori ai monarhiei, anuntand ca vrea sa candideze la presedintia tarii. In cele din urma s-a retras din cursa...

Unica preocupare a celor doi a fost blazonul, eticheta si obtinerea de avantaje patrimoniale prin castigarea bunavointei politicienilor zilei ...

Oricit de grave au fost provocarile la adresa tarii, oricit de critice momentele, Principesa Margareta si Printul Radu Duda au excelat prin absenta...

Principesa Margareta nu a reusit sa invete perfect limba romana nici in acest moment.

Din acest moment, forta Casei Regale scade vertiginos. Si forta simbolica, dar si forta reala, pentru ca in relatiile cu institutiile statului roman si cu alte Case Regale straine Principesa Margareta nu are alonja istorica a tatalui sau”. Comentariul integral, semnat de jurnalistul Cristian Pantazi, este pe hotnews.ro.

 

De ce crede un istoric clujean că viitorul „Casei Regale e pe mâni bune” (Adevărul)

Cornel Jurju, istoric clujean autorul cărţii „Tovarăşi împotriva Coroanei“, susţine că destinele Casei Regale a Românie sunt „în mâini bune”, având în vedere elementele biografiei principesei Margareta: a absolvit o prestigioasă universitate din Anglia, unde a fost colegă cu fostul premier britanic Gordon Brown, a lucrat la ONU, a revenit în România în 1990 şi de atunci are o activitate ireproşabilă.

„Sunt născută şi crescută în exil, dar sunt profund româncă” spune Principesa Margareta.

 

Criza bebeluşilor cu probleme digestive se acutizează. Specialist în alimentaţie: „Nu e brânza de vină” (Adevărul)

La o lună după ce primul copil infectat cu E.coli a ajuns în atenţia medicilor, criza micuţilor pare să nu mai ia sfârşit. Miercuri, o copilă de opt luni din Sfântu - Gheorghe a fost transferată cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic în Capitală, demontând, astfel, ipoteza conform căreia micuţii s-ar fi îmbolnăvit de la brânza producătorului din Argeş.

 

Ministrul Agriculturii explică de ce a făcut public numele firmei care a vândut brânză cu E.coli (Gândul)

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a precizat pe Facebook că deocamdată nu există nicio dovadă privind legătura dintre bebeluşii morţi sau bolnavi din Argeş şi brânza contaminată cu E.coli de la firma Brădet, dar că a ales să facă public numele firmei pentru a preveni şi alte îmbolnăviri.

Ministrul Agriculturii fusese aspru criticat după ce a făcut public numele firmei Brădet, criticii spunând că o afacere românească riscă să fie distrusă fără baze reale.

 

Derby-urile din spatele derby-ului (Gazeta Sporturilor)

Duel total diseară, Dinamo – Steaua în Cupa României. Un Derby de România produce și alte dueluri decât cele pe care spectatorii și telespectatorii le vor vedea diseară pe teren. E vorba de duelurile din spatele terenului, în afara celor 90 de minute. Sunt oameni sau firme care poate nu sunt la fel de mediatizate ca jucătorii, dar care au un rol la fel de important ca şi ei. Cine sunt oamenii care îi pregătesc fizic pe fotbalişti, ce vitamine folosesc cele două cluburi, cine sunt antrenorii cu portarii, dar şi cine îi impresariază pe fotbalişti? Poftiţi la un altfel de Derby de România în ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor de astăzi. 

 
Revista presei româneşti - 3 martie 2016