Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De ce va crea Curtea Constituţională haos în justiţie (România Liberă)

ziare.jpg

De ce va crea Curtea Constituţională haos în justiţie
Image source: 
romanialibera.ro

Misiunea imposibilă a noului şef al Fiscului: să aducă la buget 80 de miliarde de lei în plus, anual (Ziarul Financiar) - Poliţiştii vor fi trimişi la vânătoare de scrumiere (Adevărul) - Ovidiu Anton reprezintă România la Eurovision (Evenimentul Zilei) - Ca-n vremurile bune (Gazeta Sporturilor)

De ce va crea Curtea Constituţională haos în justiţie (România Liberă)

Curtea Constituțională a României (CCR) este pe cale să creeze haos în întregul sistem de înfăptuire a Justiției dacă decizia conform căreia este neconstituțională supravegherea tehnică făcută de Serviciul Roman de Informații în dosare penale, la cererea procurorului și cu mandat de la judecător, se aplică “deîndată”, afirmă specialiștii consultați de România liberă. În motivarea sa, au explicat experții din domeniu, CCR ar trebui să dea un termen de cel puțin un an până la aplicarea deciziei, deoarece nici un Parchet nu are tehnica necesară și specialiști pentru a se descurca fără sprijinul SRI.

Singura unitate de Parchet care deține servere de interceptare a comunicațiilor este Direcția Națională Anticorupție, dar nici această instituție nu poate face peste noapte (imediat după apariția în Monitorul Oficial a motivării deciziei CCR) interceptări, deoarece trebuie anulată o decizie a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care desemnează SRI ca singură autoritate de interceptare, trebuie să fie încheiate protocoale cu operatorii de comunicații, trebuie să se pună la punct sisteme de securizare a interceptărilor pentru ca acestea să nu ajungă în posesia unor funcționari ai operatorilor de comunicații etc.

 

Misiunea imposibilă a noului şef al Fiscului: să aducă la buget 80 de miliarde de lei în plus, anual (Ziarul Financiar)

România încasează anual la buget 33% din PIB, faţă de media UE de 45% din PIB. Cele 12 procente „lipsă“ sunt echivalentul peste 80 mld. lei.

Principala obligaţie a noului şef al Fiscului va fi, aşa cum a fost mereu, aceea de a aduce bani la stat. Că o va face prin reglementări mai prietenoase în aplicarea legislaţiei de bază, că o va face cu biciul, nimeni nu-i va mulţumi la final de mandat.

Dragoş Doroş, noul şef al Fiscului, fost şef al KPMG, vine la conducerea instituţiei din mediul privat. A fost favorabil în trecut controalelor dure ale Fiscului pentru că, spunea el, evaziunea nu se combate prin controlul documentelor.

 

Poliţiştii vor fi trimişi la vânătoare de scrumiere (Adevărul)

Normele de aplicare a legii antifumat, care au intrat în dezbatere publică, sunt calificate drept excesiv de dure. Proiectul prevede şi că încălcarea legii antifumat trebuie sesizată la 112, iar poliţiştii trebuie să verifice dacă miroase a fum de ţigară şi dacă există scrumiere, dacă au fost instalate indicatoare cu"Fumatul interzis" sau dacă a fost desemnată o persoană responsabilă de aplicarea legii. De asemenea, poliţiştii au dreptul să cerceteze înregistrările camerelor video pentru a observa dacă s-a fumat şi pot folosi aparate care măsoară obiectiv existenţa în spaţiile închise a reziduurilor din fumatul de tutun. Legea antifumat va intra în vigoare la 16 martie.

 

OVIDIU ANTON reprezintă România la Eurovision (Evenimentul Zilei)

Momentul rock al lui OVIDIU ANTON se califică la Eurovision și reprezintă România la Stockholm. Momentul lui s-a calificat cu peste 6000 de voturi. ,Moment of silence" a fost scris în perioada în care românii erau în stradă și este un îndemn la unitate.

Ovidiu Anton a dedicat victoria celor care au pus lanțul pe cultură pentru că omul care i-a schimbat, Titus Munteanu, l-a învățat ce înseamnă bunătatea ,, Ne-au crezut oi, dar suntem tari, noi suntem lupi" au fost primele cuvinte ale câștigătorului.

 

Ca-n vremurile bune (Gazeta Sporturilor)

Dinamo şi Steaua s-au anulat într-un derby splendid, Astra e marea câştigătoare.

Fotbal total, goluri frumoase, două eliminări. Plus o accidentare dramatică a lui Marica, atacantul ieşind aproape sigur din calculele pentru Euro.

Revista presei româneşti - 7 martie 2016