Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Deputatul 0. Sebastian Ghiță a încasat 800 de euro pentru fiecare secundă vorbită în Parlament (România Liberă)

Cum funcţiona Republica Penală Ploieşti. Reţeaua de procurori şi poliţişti care „lucrau” cu Ghiţă la dosare (Gândul) - Franţuzoiaca Clotilde Armand şi-a lansat candidatura pentru Primăria Sectorului 1 pe malul lacului. Proiectul electoral: „Litoralul Bucureşti“ (Adevărul) - Caragiale la Găești. Cum s-au evaporat 3,6 milioane de euro din viața unui jucător la Loto (Evenimentul Zilei) - Statul ia de la Steaua și dă la Pandurii! Peste 28 de milioane de euro date de Becali au ajuns la Târgu Jiu! (Gazeta Sporturilor)

Deputatul 0. Sebastian Ghiță a încasat 800 de euro pentru fiecare secundă vorbită în Parlament (România Liberă)

Sebastian Ghiță este consemnat că a vorbit în Plenul Camerei Deputaților în data de 21 decembrie 2012 când, în 31 de secunde, cu mâna pe Biblie, a depus jurământul de parlamentar. Cea de-a doua și ultima luare de cuvânt în plen, potrivit aceluaiși portal oficial al Camerei Deputaților, s-a petrecut o zi mai târziu.Atunci, Ghiță a devenit membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Depunerea jurământământului a durat 28 de secunde.  

Căutând în stenogramele existente pe siteul Camerei Deputaților, în dreptul lui Sebastina Ghiță găsim zero declaraţii politice, întrebari și interpelări, moţiuni, dezbateri politice, dezbateri asupra iniţiativelor legislative. În schimb, Sebastian Ghiță a fost fruntaș la ridicat mâna, el votând pentru 528 de inițiative legislative. Pentru aceasta a fost remunerat cu sume importante. Ghiță a câștigat în cei trei ani și jumătate de mandat suma de aproximativ 47.000 euro.

 

Cum funcţiona Republica Penală Ploieşti. Reţeaua de procurori şi poliţişti care „lucrau” cu Ghiţă la dosare (Gândul)

Deputaţii votează miercuri dacă încuviinţează cererea procurorilor DNA de a-l reţine şi aresta preventiv pe deputatul Sebastian Ghiţă, acuzat că a dat mită, a traficat influenţă şi informaţii clasificate, dar şi că a şantajat sau că a condus fără permis. Ghiţă ar fi intervenit într-o anchetă care viza reţeaua de evaziune fiscală din care făceau parte Răzvan Alexe (apropiat al familiei Cosma, acuzat că se ocupa de colectarea şpăgilor pentru ei) şi Marcel Păvăleanu (fost angajat al SGG), pentru a obţine informaţii despre stadiul anchetei şi al măsurilor de supraveghere tehnică şi a le transmite mai departe lui Alexe, din interese financiare, dar şi pentru a „zădărnici” ancheta. Pentru Ghiţă, ar fi „lucrat” şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi şeful IPJ Prahova, iar pentru Alexe direct fostul şef al DGA Prahova, un procuror şef adjunct şi un poliţist, fost şef al BCCO Ploieşti. Pentru a-l răsplăti pe şeful Parchetului, Ghiţă ar fi mers cu el chiar la fostul premier Victor Ponta în birou, acesta oferindu-i funcţii de conducere. Gândul prezintă un infografic despre caracatiţa de interese care lucra la Ploieşti, sub coordonarea lui Sebastian Ghiţă, care s-a pus în mişcare pentru a stopa un dosar penal şi pentru a discredita procurorul care lucra la el, conform DNA.

 

Franţuzoiaca Clotilde Armand şi-a lansat candidatura pentru Primăria Sectorului 1 pe malul lacului. Proiectul electoral: „Litoralul Bucureşti“ (Adevărul)

Candidatul USB pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armande, franţuzoiacă cu cetăţenie română, şi-a lansat candidatura într-un mod total diferit faţă de alte persoane înscrise în cursa pentru alegerile locale, aceasta optând pentru o conferinţă pe malul Lacului Băneasa, loc unde a vorbit şi despre unul din principalele puncte ale programului, „Litoralul Bucureşti“,adică amenajarea unei plaje şi punerea la punct a lacurilor bucureştene pentru ca spaţiul din jurul acestora să devină loc de promenadă pentru cei din Capitală.

În programul de campanie, Clotilde Armand a subliniat faptul că printre obiectivele sale politice sunt introducerea centrelor medicale de cartier pentru a degreva camerele de gardă ale spitalelor, construirea de aziluri pentru cei cu situaţii materiale precare şi nu în ultimul rând sprijinirea pieţelor agroalimentare, aşa cum fac şi în francezii în localităţile lor.

Un alt punct al programului candidatei USB este cel legat de necesitatea deschiderii de creşe şi grădiniţe, temă de campanie care până acest moment a mai putut fi regăsită în discursurile celor din PMP şi PNL.

La final, cei prezenţi au fost invitaţi să ajute la strângerea gunoaielor din zona în care a avut loc conferinţa de presă, nu înainte de a servi macarons.

 

Caragiale la Găești. Cum s-au evaporat 3,6 milioane de euro din viața unui jucător la Loto (Evenimentul Zilei)

Un dâmboviţean din Găeşti a devenit cel mai ghinionist român din istoria recentă a Loteriei, după ce a aruncat la gunoi un bilet care i-ar fi adus peste 16 milioane de lei la 6/49.

Marele premiu al ultimei extrageri din decembrie 2015 a fost câştigat de doi consăteni care au jucat la aceeaşi agenţie Loto din comuna Găeşti, judeţul Dâmboviţa. Aparent incredibil, amândoi bărbaţii, de 50, respectiv 55 de ani, au jucat numerele 10, 15, 18, 47, 34, 48, coincidenţa explicânduse prin faptul că ei nu au avut inspiraţia să le aleagă personal, preferând să cumpere bilete gata completate de către angajaţii agenţiei. Doar unul dintre ei a ajuns sa îşi încaseze premiul.

 

Statul ia de la Steaua și dă la Pandurii! Peste 28 de milioane de euro date de Becali au ajuns la Târgu Jiu! (Gazeta Sporturilor)

Campioana a contribuit la buget cu 57 de milioane de euro în 7 ani. Statul a investit aproape jumătate din această sumă la Târgu Jiu, la un concurent al contribuabilului roș-albastru! Gazeta de astăzi face lumină în situația financiară incredibilă a clubului manageriat de Edi Iordănescu!