Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


De ce sunt românii condamnaţi la nefericire (Adevărul)

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Renunţă sau nu PNL la Marian Munteanu? Quintus: Probabil nu va fi nicio retragere (Gândul) - Şeful SRI Eduard Hellvig: "Când opinia publică nu găseşte uşor o explicaţie pentru o decizie politică, există tendinţa de a implica SRI-ul" (Evenimentul Zilei) - Cel mai slab Reghe din carieră? Dezastru dacă pierde în Derby! (Gazeta Sporturilor)

Renunţă sau nu PNL la Marian Munteanu? Quintus: Probabil nu va fi nicio retragere (Gândul)

Conducerea PNL Bucureşti s-a întrunit marţi seară pentru a discuta situaţia de la Capitală, surse din partid susţinând că nu este exclus ca în discuţii să se pună problema retragerii lui Marian Munteanu. Cu toate acestea, şeful campaniei liberalilor pe Bucureşti, Teodor Atanasiu, a declarat înaintea şedinţei cu candidaţii PNL că nu i-a cerut nimeni retragerea lui Marian Munteanu. La finalul întrunirii, co-preşedintele PNL Vasile Blaga a precizat că o decizie urmează a fi luată miercuri. Între timp, Marian Munteanu a anunţat că a decis să se retragă din unele organizaţii neguvernamentale şi a iniţiat cesionarea tuturor părţilor sociale pe care le deţine la societăţi comerciale, pentru a nu-i afecta activitatea politică. În finalul zilei, preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a apreciat că „probabil nu va fi nicio retragere”.

 

Şeful SRI Eduard Hellvig: "Când opinia publică nu găseşte uşor o explicaţie pentru o decizie politică, există tendinţa de a implica SRI-ul" (Evenimentul Zilei)

Principalele declaraţii: "Raportarea SRI la cetăţean este proiectul meu de mandat." • "N-am nici o legătură cu candidatura lui Marian Munteanu, nici măcar nu-l cunosc." • "Doar din interior ne putem distruge. Zi de zi, văd că îi ajutăm pe alţii să distrugă ceea ce am construit." • "Spaţiul estic reprezintă în continuare un risc." • "Vreau să clarific legătura mea cu Rareş Bogdan."

 

România nefericită: de ce sunt românii condamnaţi să nu trăiască cea mai bună dintre vieţile posibile (Adevărul)

Conform World Happiness Report 2016, ultimul raport privind fericirea în lume, România se situează pe locul 71 din 157 de ţări analizate, danezii fiind cei mai fericiţi oameni din lume.

Studiul a fost realizat pe baza răspunsurilor, colectate de Gallup World Poll - una dintre cele mai importante agenţii de sondare a opiniei publice din lume, la întrebarea: dacă pe o scară de la 0 la 10, notăm cu 0 cea mai rea posibilă viaţă pe care puteţi s-o aveţi şi cu 10 cea mai bună posibilă viaţă, în acest moment unde vă situaţi.

În ceea ce priveşte ţările vecine României, doar Republica Moldova ne-a devasat, clasându-se pe locul 55, Serbia fiind pe locul 86, urmată de Ungaria (locul 91), Bulgaria (129) şi Ucraina (123).

Specialişti români de prestigiu explică cum se cuantifică ştiinţific fericirea şi de ce românii stau atât de prost în clasamentul privind starea personală de bine.

“Foarte simplu spus, fericirea este o atitudine pozitivă despre propria viaţă în care eşti împăcat cu trecutul, eşti mulţumit cu prezentul şi priveşti cu optimism spre viitor“, susţine pshologul Daniel David, autorul volumului „Psihologia poporului român“, şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB).

David susţine că nu există fericire, ci fericiri, mai exact trei tipuri de fericire.

-viaţă plăcută (pleasant life) – adică să faci acele lucruri care-ţi produc plăcere, de exemplu să joci fotbal, să mergi la plimbare cu familia, să vizionezi un film;

-viaţă bună (good life) – să fii implicat în acele activităţi în viaţă care corespund cu abilităţile pe care le ai, de exemplu, dacă eşti un om creativ să ai o slujbă la care îţi foloseşte creativitatea, dacă ai talent vocal să ai o slujbă care-ţi permite să cânţi. Să faci activităţi pentru care ai abilităţi nu înseamnă întotdeauna că aceste activităţi îţi fac şi plăcere;

-viaţa cu sens (meaningful life) – toate activităţile pe care le ai sunt ghidate de valori şi principii pe care ţi le-ai asumat.

Problema este că oamenii cred că fericirea depinde de evenimentele de viaţă. Fericirea dacă o defineşti prin prisma celor trei componente depinde foarte mult de tine, iar evenimentele de viaţă au o contribuţie doar de 10%, mai spune psihologul clujean.

O contribuţie importantă la starea de fericire o are genetica, până la 50%... Detalii în Adevărul.
 

Cel mai slab Reghe din carieră? Dezastru dacă pierde în Derby! (Gazeta Sporturilor)

Reghecampf își tocește brandul în acest mandat secund pe care îl are la Steaua. Umbrește ceea ce obţinuse la prima experienţă din Ghencea și înregistrează o premieră negativă dacă pierde calificarea în finala Cupei Ligii în favoarea lui Dinamo.

Ar bifa cea mai proastă stagiune de când antrenează la un nivel bun. Nu a mai cunoscut un asemenea sezon de coșmar nici când a condus-o pe Chiajna!

Într-un interviu EXCLUSIV pentru Gazeta Sporturilor, Edi Iordănescu, varianta cea mai probabilă să-l înlocuiască pe Reghe, dacă pierde titlul, a vorbit pentru prima oară despre o eventuală trecere la Steaua.

"Sunt persoane în conducerea Stelei care mă apreciază. Au adus cam tot ce era mai bun pe piață, tot ce și-au dorit, e normal să nu accepte să piardă!", a explicat Junior.

 
Revista presei româneşti - 20 aprilie 2016