Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Jaf de zeci de milioane de euro! Programele naționale de sănătate, găuri negre pentru bugetul statului (EvZ)

bani-cnas.jpg

Sursa imaginii: 
exclusivnews.ro

Cum ii spiona Securitatea pe turistii straini care veneau in Romania: ghizi transformati in colaboratori, microfoane si in hoteluri, si pe plaja. (Adevărul); Cum ajungi milionar. Vinzi de 3.764 de ori mai scump (România Liberă); Antena 3 a fost aici. Ce-a rămas în urmă după ce Antenele şi-au schimbat sediul (Adevărul); Acţiune concentrată în Uniunea Europeană împotriva excesului de viteză (Curentul)

Jaf de zeci de milioane de euro! Programele naționale de sănătate, găuri negre pentru bugetul statului (EvZ)

Până nu demult, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate clama introducerea cardurilor pentru eliminarea furturilor din sistem. Acum, Curtea de Conturi a descoperit că bolnavii de diabet au plătit peste 31 de milioane de lei pentru medicamente gratuite, iar 21 de case judeţene au prejudiciat statul cu peste 9,4 milioane de lei. Și asta nu e totul!

Un Raport al Curţii de Conturi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi 21 de case judeţene a descoperit nereguli grave. Controlul a vizat perioada 1 ianuarie 2012 - 31 decembrie 2014, interval în care statul a fost prejudiciat cu mai multe milioane de lei. Numai în Programul naţional împotriva diabetului zaharat, în care pacienţii beneficiază de tratament gratuit, au fost depistate prescrieri de reţete ilegale de circa 3,5 milioane de lei. 

 

Antena 3 a fost aici. Ce-a rămas în urmă după ce Antenele şi-au schimbat sediul (Adevărul)

La aproape doi ani de la pronunţarea sentinţei definitive în dosarul ICA, statul a reuşit să intre în posesia imobilelor în care şi-au desfăşurat activitatea posturile de televiziune înfiinţate de Dan Voiculescu. O vreme însă, Fiscul nu poate vinde cele două imobile în care au funcţionat Antenele deoarece la plecare angajaţii acestora au distrus totul, lăsând un dezastru în urmă.

O echipă de avocaţi de la Trustul Intact a predat zilele trecute inspectorilor de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice cheile fostului sediu al postului de televiziune Antena 3 şi cele ale la Grivco Tower - locul unde au avut sediul celelalte televiziuni din Antena Group (Antena 1, Antena Stars, Euforia şi ZU TV).  Cele două „tabere” au încheiat şi un proces-verbal de predare-primire, dar numai după ce au vizitat împreună cele două imobile şi s-au făcut fotografii pentru conformitate. A fost ultimul act prin care statul a intrat în posesia acestor imobile, în urma sentinţei din august 2014 care i-a adus şi 10 ani de închisoare lui Dan Voiculescu.

 

Cum ii spiona Securitatea pe turiștii străini care veneau în România: ghizi transformați în colaboratori, microfoane și în hoteluri, și pe plajă. (Adevărul)

Orice turist care trecea graniţele în România comunistă era un potenţial spion. Teama că strănii pot aduce în România arme, produse de contrabandă sau că pot face spionaj economic a determinat Securitatea să ia măsuri fără precedent. Toate locurile de cazare şi locurile unde aceştia se distrau erau împânzite de microfoane şi mijloace de filaj, iar pe urmele lor erau întotdeauna colaboratori ai Securităţii.

 

Cum ajungi milionar. Vinzi de 3.764 de ori mai scump (România Liberă)

Numele lui nu există în „Top 500“ al celor mai bogați români. Nu pentru că este prea mărunt, ci tocmai pentru că este prea tare. „România liberă“ prezintă, astăzi, ultima parte a portretului lui Sorin Vișenescu, un milionar român puțin cunoscut, până acum, de către opinia publică.

Numele lui Vișenescu este pomenit într-o pleiadă de devalizări ale patrimoniului imobiliar al statului român, tranzacții efectuate de către oamenii din jurul lui. Doi dintre aceștia, Iulian Virgil Belu și George Nicușor Tănase, au semnat promisiuni de vânzare-cumpărare cu cetățeni oarecare, care urmau să recupereze terenuri la periferia Craiovei (orașul natal al lui Vișenescu).

 

Acţiune concentrată în Uniunea Europeană împotriva excesului de viteză (Curentul)

Poliția Română a acționat pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei. Acțiunea a făcut parte din calendarul de activități al polițiilor rutiere europene TISPOL. Într-o singură săptămână, polițiștii rutieri au constatat aproape 400 de infracțiuni, au aplicat peste 31.000 de sancțiuni contravenționale și au reținut aproape 1.000 de permise de conducere.