Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alegeri locale. Câţi jurnalişti din ţară renunţă la gazetărie pentru primărie (Adevărul)

Mai mulţi jurnalişti au intrat în cursa pentru alegerile locale. Cei mai cunoscuţi sunt Gabriela Firea şi Robert Turcescu, care concurează pentru fotoliul de primar al Capitalei. Însă nu sunt singurii. „Adevărul“ vă prezintă tabloul candidaţilor-jurnalişti.

În prag de campanie electorală, sondajele o indică pe Gabriela Firea ca favorită pentru Primăria Capitalei. Aşadar, o fostă jurnalistă, ba chiar şi directoare de reviste în trustul Intact, are mari şanse să conducă Bucureştiul în următorii patru ani. Gabriela Firea nu este novice în politică: de patru ani e senator PSD, iar în ierarhia partidului ocupă funcţia de viepreşedinte. Firea va concura cu Robert Turcescu, alt candidat cu ani buni de gazetărie în spate. Şi Turcescu, candidat PMP, a avut conexiuni cu lumea politică, însă cu acea parte mai puţin văzută. Turcescu,într-o spovedanie televizată, s-a autodeconspirat ca ofiţer acoperit, un episod pe care evită să-l explice. „Nu am răspuns niciodată, nici ca jurnalist, nici în alta ipostază, la ordinele vreunui serviciu secret“, a spus Turcescu, într-un interviu pentru Hotnews.ro.

 

Scandalul dezinfectanţilor. Hexi Pharma şi-a oprit producţia (Jurnalul Național)

Hexi Pharma anunţă că va colabora cu autorităţile care sunt abilitate să verifice eficienţa dezinfectanţilor pe care îi produce şi precizează că a demarat o anchetă şi a închis producţia şi distribuţia.

"Solicităm DSP să meargă să ia probe de eficacitate din toate spitalele şi chiar suntem dispuşi să suportăm noi aceste costuri. Hexi Pharma a demarat o anchetă internă pentru a stabili care sunt factorii responsabili pentru apariţia acestei situaţii. Mai mult, până la elucidarea şi rezolvarea tuturor problemelor semnalate de autorităţi şi mass-media, s-a oprit producţia în fabrică, precum şi orice distribuţie", se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de companie.

 

Doctorul Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pfarma, lansează o ipoteză năucitoare: Complot menit să scoată de pe piaţă firma românească (Evz)

Conducerea firmei nu exclude vreun accident în fabrică, care să fi condus la nerespectarea concentraţiilor. Mai mult, până la elucidarea şi rezolvarea tuturor problemelor s-a oprit producţia în fabrică, precum şi orice distribuţie. „Suntem siguri de eficacitate: vom suporta contravaloarea analizelor de eficacitate. Rugăm DSP să meargă să ia probe de eficacitate din toate spitalele, astfel încât să fim siguri că produsele şi-au făcut treaba. Suntem dispuşi să suportăm contravaloarea acestor analize”, spune proprietarul firmei, doctorul Dan Condrea. El declară că va colabora cu autorităţile abilitate să verifice eficienţa dezinfectanţilor produşi de firmă, care vor avea acces total la informaţiile solicitate. „Hexi Pharma nu a avut niciun moment intenţia de a acţiona împotriva pacienţilor din spitale, toate produsele fiind conforme cu reglementările europene. Hexi Pharma nu a avut niciodată, în 20 de ani, plângeri din partea vreunui spital”, precizează în comunicat proprietarul firmei.

 

Candidatura lui Piedone, RESPINSĂ definitiv. Reacţia fostului edil al Sectorului 4 (România Liberă)

Tribunalul Bucureşti a respins definitiv, joi seara, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4. Aceeaşi decizie a fost luată şi în primă instanţă, la Judecătoria Sectorului 4, magistraţii precizând că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată şi să provină de la conducerea organizaţiei municipiului Bucureşti a partidului.

Cristian Popescu Piedone afirmă, ca reacţie la respingerea definitivă a candidaturii sale, că se va implica în campania electorală din sectorul 4 pentru a se asigura că locuitorii vor alege un primar care să se pună în slujba lor, el rămânând ''primarul de suflet'' şi cel ”al familiei''.

Piedone este urmărit penal după tragedia din Colectiv. De altfel, el a demisionat în noimebrie 2015 din funcţia de primar al Sectorului 4, pe fondul protestelor declanşate de tragedie, şi susţinea la acea vreme că se retrage din viaţa politică.

 

Federaţia de gimnastică reclamată la DNA (Curentul)

Sportul care ne-a dat-o pe „perfecta” Nadia şi care a adus României cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice e aproape de deces. Echipa feminică de gimnastică artistică a ratat calificarea la Olimpiada de la Rio, la exact 40 de ani de la performanţa istorică a Nadiei Comăneci.

Ministerul Tineretului şi Sportului, condus de fosta mare canotoare Elisabeta Lipă, a dispus efectuarea unui control la Federaţia Română de Gimnastică, în urma unor petiţii venite de la părinţii gimnastelor.