Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum se mai piaptănă cântăreaţa cheală, domnule Preşedinte? (Gândul)

1sda.jpg

Lelia Munteanu
Sursa imaginii: 
gandul.info

Teste pozitive la spitalul pentru copiii din Galaţi. Două produse Hexi au fost retrase (Gazeta Sporturilor) - Detalii şocante ies la iveală în scandalul dezinfectanţilor (Evenimentul Zilei) - Corupții vechi și noi (România Liberă) - Ponta se întoarce şi aduce cu el şi lupta anti-Justiţie. Ce legi-surpriză pregăteşte PSD în Parlament (Adevărul)

Teste pozitive la spitalul pentru copiii din Galaţi. Două produse Hexi au fost retrase (Gazeta Sporturilor)

Spitalul de Copii din Galați a retras pe furiș Hexio-Scrub și Clorhexin. De ce a cerut Parchetul secretizarea rezultatelor?

În 10 teste din Galați și județele limitrofe, cele două produse au cedat în fața stafilococului auriu. Dar spitalele nu pot anunța asta public din ordinul procurorilor.

Întrebarea este: ce lege îi permite unui procuror să oprească accesul pacienților la o informație de sănătate publică, precum lista spitalelor unde s-au găsit probleme?

Nemulțmirea în societate crește pentru felul în care statul a ascuns adevărul despre dezinfectanți în ultimii 10 ani.

Într-o încercare de a restaura încrederea în sistem, Guvernul a anunțat măsuri urgente, inclusiv construirea primelor spitale noi din ultimii 25 de ani!

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan.

 

Detalii Șocante ies la iveală în scandalul dezinfectanȚilor (Evenimentul Zilei)

Primele probleme legate de Hexi Pharma au apărut în urmă cu 10 ani. Pe atunci, mai mulți nou-născuți și mamele lor, din Maternitățile 1 și 2 ale Spitalului Județean Argeș, au fost contaminați cu virușii HBV și HCV, care transmit hepatitele B și C. Deși existau analize care indicau că un produs al Hexi Pharma ar fi de vină, reprezentanții companiei încercau să arunce ghiuleaua în altă curte, doar că figura nu le-a ieșit. Rezultatul? Au rebotezat firma și și-au continuat activitatea.

 

Cum se mai piaptănă cântăreaţa cheală, domnule Preşedinte? (Gândul)

"Am aşteptat declaraţia lui Klaus Iohannis de la ora nouăsprezece", scrie Lelia Munteanu. "A apărut fix la nouăsprezece şi douăzeci de secunde. În România sunt mereu subiecte fierbinţi, multe lucruri aşteaptă să fie lămurite. Preşedintele e punctual.

În trei minute şi jumătate, Iohannis a reuşit să ne dea o mulţime de informaţii interesante:

Vin alegerile locale. Alegerile au loc din patru în patru ani. Trebuie să fim atenţi pe cine alegem. Autorităţile sunt chemate să organizeze o campanie electorală curată. În alegeri se vor confrunta oameni şi partide.

Nu toate partidele sunt la fel, nu toţi oamenii sunt la fel. Nu toate alegerile sunt la fel.

“Ce bizar, ce ciudat şi ce coincidenţă!”. Declaraţia Preşedintelui mi-a amintit prima replică din antipiesa lui Ionesco"… Integral pe gandul.info

 

Corupții vechi și noi (România Liberă)

„România liberă” vă prezintă în serial principalii candidați pentru primăriile din principalele orașe ale țării. Zeci de doritori s-au înscris în cursa pentru funcțiile de efinit în reședințele de județ din regiunea Oltenia, între care politicieni vechi, dar și medici sau foști jurnaliști. Printre candidați se numără și edili condamnați efinitive, Mircia Gutău (Râmnicu Vâlcea), sau care au probleme penale, Lia Olguța Vasilescu (Craiova). Iar la Constanţa competiția pentru Primărie se anunță deschisă după retragerea din politică a lui Radu Mazăre (PSD), cel care a condus orașul între 2000 și 2015.

 

Ponta se întoarce şi aduce cu el şi lupta anti-Justiţie. Ce legi-surpriză pregăteşte PSD în Parlament (Adevărul)

Victor Ponta este la un pas să preia şefia Camerei Deputaţilor, după ce mai mulţi lideri ai PSD din teritoriu au pus presiune pe Liviu Dragnea să-l numească pe fostul premier în locul lui Valeriu Zgonea, exclus din partid pe motiv de „deviaţionism“: i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea pentru că a fost condamnat în dosarul Referendumul. De ce insistă partidul ca Victor Ponta să devină al treilea om în stat, în condiţiile în care Ponta este trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari? Răspunsul ţine exact de poziţia PSD faţă de Justiţie.

În acest moment, în sertarele Parlamentului zac nu mai puţin de 20 de proiecte legislative de modificare a legislaţiei penale – majoritatea semnate de aleşi PSD şi UNPR. Surse din PSD au povestit pentru „Adevărul“ că "Valeriu Zgonea a refuzat să pună pe ordinea de zi proiectele de lege care ciuntesc Codul Penal, Codul de Procedură Penală, legea incompatibilităţii şi altele. Cu Ponta ar fi mult mai uşor, pentru că el nu are nimic de pierdut“.

Prin deblocarea proiectelor de modificare a legislaţiei penale, Ponta ar câştiga simpatia liderilor PSD din teritoriu, supăraţi că partidul i-a lăsat pe mâna Justiţiei, şi ar fi o răzbunare personală pe DNA.

 

 
Revista presei româneşti - 6 mai 2016