Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Clotilde Armand: M-au votat cei care nu și-au pierdut speranța (România liberă)

clotilde.jpg

CLotilde Armand, vicepreşedinte USB

După 10 ani de luptă cu cancerul și zeci de operații pe creier, Denis Pașcovici e în comă la Constanța, infectat cu două bacterii nosocomiale (tolo.ro)  - DEZNODĂMÂNT ÎN SCANDALUL DE LA OPERĂ. Johan Kobborg, IZGONIT a doua oară (Evenimentul Zilei) - Al doilea faliment în asigurări. Companiile cu capital românesc sunt măturate din piaţă (Ziarul Financiar) - Miron Cozma, sursa „Paul“ a Securităţii. „Luceafărul huilei” scria note informative despre ortaci, dar şi despre problemele economice din mină (Adevărul)

Clotilde Armand: M-au votat cei care nu și-au pierdut speranța. Ce spune despre relația cu Nicușor Dan și cât a costat-o campania electorală (România liberă)

Clotilde Armand a vorbit, într-un interviu acodat „României libere“, despre valorile unice pe care le-a des­coperit în România, despre inadecvarea partidelor tradiționale la așteptările oamenilor și a explicat că noul partid Uniunea Salvați România mizează pe votul din marile orașe.

 

După 10 ani de luptă cu cancerul și zeci de operații pe creier, Denis Pașcovici e în comă la Constanța, infectat cu două bacterii nosocomiale (tolo.ro)

Starea secției ATI pentru copii este deplorabilă, mărturisesc chiar doctorii de aici, epuizațI șI ei de ”lipsa medicamentelor șI de prezența Klebsiella șI Pseudomonas ”.

Ei descriu secția pediatrică ATI de aici drept ”un loc din alte timpuri, unde ni se termină medicamentele și betadina e cumpărată de părinți”.

Doctorii vorbesc, fără reținere, despre faptul că sînt lăsați singuri în lupta cu infecțiile de către administrația spitalului, managerul Dănuţ Căpăţână fiind arestat de DNA.

Doar în ultimii doi ani, aproape un milion de copii s-au internat în România.

Investigație de Mirela Neag, Eduard Apostol, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan.

 

DEZNODĂMÂNT ÎN SCANDALUL DE LA OPERĂ. Johan Kobborg, IZGONIT a doua oară (Evenimentul Zilei)

În ziua stabilită pentru ultima premieră a stagiunii de balet, Johan Kobborg a părăsit Opera Bucureşti. Ajutat de câţiva colaboratori apropiaţi, balerinul danez şi-a strâns lucrurile personale din birou. Gestul vine după ce în urmă cu câteva zile, balerinul danez anunţase că a aflat că Beatrice Rancea, noul director interimar al Operei Naţionale Bucureşti, ar fi cerut angajaților să adune semnături împotriva prezenței lui în instituţie. Mai mult, Kobborg susţine că noul manager interimar i-ar fi spus săptămâna trecută într-o ședință - că angajaţii Operei nu-l doresc și nu-l vor înapoi, în ciuda performanţelor obţinute în ultima perioadă de compania de balet.

 

Al doilea faliment în asigurări. Companiile cu capital românesc sunt măturate din piaţă (Ziarul Financiar)

Rând pe rând, companiile cu capital românesc din asigurări se îndreaptă spre faliment. După Astra vine rândul Carpatica Asig. Întâmplător sau nu, acestea ofereau cele mai bune preţuri la RCA. De acum cea mai ieftină poliţă RCA, pentru un Logan, nu va mai coborî sub 1.000 de lei pe an. Salariul me­diu net în asigurări a crescut cu 16% într-un an, până la 4.986 lei în martie 2016, fiind de 2,5 ori mai mare decât salariul mediu net pe economie, de 2.000 de lei.

 

Miron Cozma, sursa „Paul“ a Securităţii. „Luceafărul huilei” scria note informative despre ortaci, dar şi despre problemele economice din mină (Adevărul)

Omul care, în anii `90, era cel mai iubit dintre mineri, având puterea uriaşă de a mobiliza zeci de mii de ortaci şi de a face ordine pe străzile Capitalei, dar şi printre şefii de stat, a colaborat cu Securitatea lui Ceauşescu, aşa cum se precizeză în dosarul său aflat în arhivele CNSAS. Între 7 septembrie 1977 şi 20 decembrie 1983, subinginerul Cozma, care primise numele conspirativ „Paul“, avea sarcina să spună Securităţii atât informaţii personale despre colegii săi din mină, cât şi date de natură economică din minele în care lucra. Săptămâna trecută, „Adevărul“ a publicat în exclusivitate şi dosarul de la Securitate al lui Marian Munteanu, păstrat tot la CNSAS, „băiatul bun din Piaţa Universităţii şi liderul „golanilor“ în 1990, care a fost, aşa cum arată documentul citat, persoană de sprijin, semnând sub numele „Ioan“ mai multe note informative între 28 martie 1988 şi 2 martie 1989.

 
Revista presei româneşti - 13 iunie 2016