Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum încearcă băncile să fenteze darea în plată (Adevărul)

Cum se recrutează un terorist (România Liberă) - Mihai Donisan exclus pentru dopaj (Gazeta Sporturilor) - Cum încearcă băncile să fenteze darea în plată (Adevărul)

Cum încearcă băncile să fenteze darea în plată (Adevărul)

Unele bănci analizează diferit solicitările de dare în plată ale românilor. Le acceptă atunci când au încasat deja sume apropiate valorii imobilului, însă spun că legea este neconstituţională când situaţiile nu sunt satisfăcătoare financiar.
Foarte puţine sunt situaţiile în care bancile comerciale din România să accepte, fără niciun fel de contestaţie, darea în plată. 
Deşi Legea dării în plată a intrat în vigoare în urmă cu numai două luni şi jumătate, deja peste 1.900 de dosare sunt înregistrare la judecătoriile din ţară, arată datele publicate pe portalul instanţelor de judecată. Aproape toate dosarele au ca obiect contestaţii înaintate de bănci sau de recuperatorii de credite faţă de Legea 77/2016 privind darea în plată. Aceste procese sunt, de fapt, un pas necesar pe care trebuie să îl facă băncile pentru a putea duce legea pe masa judecătorilor de la Curtea Constituţională a România. Deşi este vacanţă judecătorească şi în cele mai multe dosare nu s-a judecat încă nimic, există situaţii în care judecătoriile au admis excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de bănci asupra întregii legi privind darea în plată sau asupra unor anumite prevederi din aceasta.   În prezent, la Curtea Constituţională sunt înregistrate 59 de dosare (marţi la ora 18.00) în faza de raport privind darea în plată, acestea urmând să fie judecate, cel mai devreme, în toamnă.

 

Cum se recrutează un terorist (România Liberă)

Statul Islamic este, la ora actuală, cea mai "vizibilă" organizaţie teroristă care dispune de tehnici de racolare şi fonduri pentru pregătirea jihadiştilor, a explicat pentru „România liberă“ expertul în securitate Hari Bucur Marcu.
“ISIS şi-a recrutat mai multe categorii de luptători DAESH şi contează cel mai mult pe mercenari, care pentru bani sunt dispuşi să facă orice. Iar bazinul mare de recrutare este cel al indivizilor care şi-au pierdut respectul de sine", a arătat Hari Bucur Marcu.
Aflați din ediția tipărită a ziarul România liberă care sunt tacticile sofisticate de recrutare a teroriștilor, care sunt trăsăturile pe care grupările teroriste le caută la noii recruți și cum funcționează propaganda ISIS.

 

Mihai Donisan exclus pentru dopaj (Gazeta Sporturilor)

Atletul prins cu Meldonium este oprit să concureze, deși a ajuns deja la Rio, anunță jurnalistul Cătălin Tolontan aflat și el în Brazilia. 
Din corespondența transmisă cu 9 zile înaintea începerii Jocurilor Olimpice mai aflați cum arată și ce se întâmplă în camerele românilor din Satul Olimpic. 
Românii ocupă etajele 3, 4 și 5. Restul blocului e al italienilor, până la etajul 17 și dincolo de cerul albastru al tropicelor. Dacă în unele camere nu curge apa, în altele e prea multă. Iar la etajul 5, al românilor, într-una dintre încăperi țeava de la baie e spartă. În alta, nu e montată. În alte două apartamente se lucrează. Cinstit, lumea se amuză că n-are ce să facă, dar peste tot e mizerie, circulă câte un muncitor și miroase a var. Camerele sunt mici, așa e de obicei cazarea sportivilor la Jocuri, dar balcoanele sunt generoase și priveliștea către munții verzi, dincolo de care se întinde sentimentul mării, explică de ce prestigiosul ghid Lonely Planet consideră Rio nu un oraș, ci „cel mai frumos peisaj urban al lumii”.

 
Revista presei românești - 27 iulie 2016