Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, reţinut de DNA (Gândul)

Fost viceguvernator BNR Bogdan Olteanu condamnat inchisoare.jpg

Bogdan Olteanu, președinte al Camerei Deputaților în perioada 2006-2008
Sursa imaginii: 
Facebook

Medicii, dezamăgiți de negocierile de la Ministerul Sănătății (Evenimentul Zilei) - Cum să pierzi un miliard de euro (România Liberă) - Iohannis și Cioloș nu vin la Rio (Gazeta Sporturilor)

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, reţinut de DNA (Gândul)

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut, joi noapte, de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă în dosarul lui Sorin Ovidiu Vântu.
Olteanu ar fi primit, în anul 2008, două milioane de euro de la SOV pentru numirea în funcţia de guvernator al Deltei Dunării a lui Liviu Mihaiu, jumătate din sumă urmând să ajungă la un alt politician, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.
Bogdan Olteanu ar fi primit bani şi sprijin electoral pentru numierea Guvernatorului Deltei Dunării, zonă în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu ar fi avut interese economice întrucît deţine mai multe proprietăţi în acea arie.
Viceguvernatorul ar fi recunoscut în timpul audierilor că s-a dus să discute cu Sorin Ovidiu Vântu pe tema numirii guvernatorului Deltei Dunării în 2008, însă nu a recunoscut că ar fi primit bani.
În spaţiul public au apărut informaţii referitoare la faptul că în dosar ar apărea şi numele lui Călin Popescu Tăriceanu.
Preşedintele Senatului a susţinut joi că DNA încearcă să îl elimine din viaţa politică odată cu apropierea alegerilor prin denunţuri ale unor arestaţi sau anchetaţi. ''Nu comentez zvonuri'', a scris copreşedintele ALDE pe Facebook .

Medicii, dezamăgiți de negocierile de la Ministerul Sănătății (Evenimentul Zilei)

La Ministerul Sănătății s-a desfășurat, ieri, prima etapă de negocieri dintre reprezentanții acestei instituții și cei ai Ministerului Muncii, pe de-o parte, și federațiile medicilor, pe de alta.
Patru ore a durat întâlnirea, dar medicii n-au ieșit mulțumiți de la discuții. „Financiar, au acceptat foarte puțin din doleanțele noastre. Adică, au acceptat să ne fie plătit sporul de noapte doar pentru garda lunară pe care o avem inclusă în contractul de muncă, ne lasă să muncim doar 24 de ore și să ne odihnim următoarele 24 și au acceptat ca orele suplimentare să fie luate în considerare la pensie, dar - atenție - abia de momentul în care va apărea modificarea în Monitorul Oficial încolo, fără a se aplica retroactiv. Apoi, ne-au dat dreptul să refuzăm să facem gărzi suplimentare”, ne-a explicat președintele Federației „Solidaritatea Sanitară”, dr. Florin Chirculescu.

Cum să pierzi un miliard de euro (România Liberă)

O parte din litoralul românesc a fost reabilitat, iar rezultatele se văd: în Constanța și Mamaia au apărut plaje de până la 100 de metri lățime, printre cele mai largi din Europa. Principalul avantaj este că s-a stopat eroziunea, care măcina în fiecare an din țărm. România are acum 46 de hectare noi de teren. Etapa a doua a proiectului de reabilitare și extindere ar trebui să înceapă în toamnă. Aceasta este mult mai mare ca prima şi constă în reabilitarea a 11 loturi noi, pentru care se vor folosi 10.000 de tone de nisip, iar România își va mări teritoriul cu circa 136 de hectare. Proiectul trebuie aprobat până pe 31 august, dar lucrările sunt în întârziere, după cum au declarat pentru RL surse din cadrul autorităților, și există riscul pierderii fondurilor europene. Iar dacă nu se vor face reabilitările, mari părți din litoral vor avea de suferit din cauza eroziunii. Este ceea ce numesc specialiștii „alternativa zero“. Dacă nu se face nimic, scena­riul este apocaliptic. 

Iohannis și Cioloș nu vin la Rio (Gazeta Sporturilor)

Jurnalistul Cătălin Tolontan, aflat la Rio de Janeiro, a aflat că România nu va avea un înalt reprezentant la ceremonia de deschidere pentru prima oară după mulți ani, 
Va fi prezent ministrul sportului, Elisabeta Lipă. Ea a cerut să fie însoțită de soț și de băiat, dar CIO i-a transmis: ”Respectați regulile, aveți dreptul la un singur invitat!”