Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Revista presei româneşti: Cătălina Ponor rămâne în cursa pentru o medalie olimpică! (Gândul)

Scandalul Codului Fiscal: cum i-a împins Victor Ponta pe veterani în mafia imobiliară (Adevărul)

În vechiul Cod Fiscal, veteranii erau scutiţi de la plata impozitelor doar pe clădirea folosită ca domiciliu. Modificând Codul Fiscal, Guvernul Ponta a extins scutirea de impozit pe toate proprietăţile unui veteran. 

De modificare a profitat din plin mafia imobiliară: dezvoltatorii au oferit un procent din noile clădiri construite unui veteran, făcându-l corproprietar, şi aşa au scăpat de plata impozitului pe toată clădirea.

“Nu este prima dată când se întâmplă să călcăm pe mine îngropate de PSD şi să fim întrebaţi de ce am călcat pe ele şi de ce au explodat”, se apăra premierul Dacian Cioloş, în contextul în care Liviu Dragnea l-a acuzat că le-a tăiat veteranilor scutirea de impozit. E suficient să citim comparativ vechiul Cod Fiscal şi cel aflat acum în vigoare (elaborat de Guvernul Ponta) pentru a detecta bomba îngropată de PSD – nota premierul. 

Povestea tânărului matematician care a avut „tupeul“ să o denunţe la DNA pe primăriţa Lia Olguţa Vasilescu: „Am fost ameninţat cu moartea“ (Adevărul)
Petru Becheru a devenit inamicul public numărul 1 al Liei Olguţa Vasilescu, edilul Craiovei, după ce tânărul i-a făcut plângere la DNA, prin care denunţa nereguli privind lucrările de reabilitare a blocurilor din oraş. Scandalul s-a reaprins acum câteva zile, după ce Olguţa Vasilescu a făcut valuri pe Facebook, publicând pasaje din dosar, iar fanii acesteia au pornit rafala de insulte asupra denunţătorului. Becheru a sesizat, din nou, DNA.

Blocurile comuniste ies din garanţia tehnică (RL)
În 2015, în Capitală s-au construit cu 30% mai multe locuinţe decât în anul precedent. Dar ce reprezintă acest mic record local în comparaţie cu situaţia imobiliarelor româneşti din ultimul sfert de secol?
Surse experte din piaţa imobiliară au declarat pentru „România liberă“ că persistenţa fondului imobiliar de locuinţe construite în ultimul deceniu al României comuniste este marea problemă a acestui domeniu. Astfel, avem o piaţă imobiliară aflată într-o continuă creştere, dar ciudat dimensionată.
În timp ce zona office (a spaţiilor comerciale, logistice şi de birouri) se dezvoltă natural, puternic şi continuu, reprezentând motorul întregii pieţe, cealaltă mare subpiaţă, a locuinţelor şi, în general, a rezidenţialelor, suferă.
Anunţul oficial al Casei Regale despre participarea Regelui Mihai la funeraliile soţiei (Gândul)
Familia Regală va consulta, luni, medicii, pentru a vedea dacă Regele Mihai poate participa la funeraliile Reginei Ana, declară Principesa Margareta.
Întrebată, duminică, la Săvârşin, unde a avut loc prima slujbă de comemorare, în ţară, a Reginei Ana, în prezenţa Principesei Moştenitoare Margareta şi a Principelui Radu, dacă Regele Mihai va veni la funeraliile Reginei Ana, Principesa Margareta a răspuns că întîi trebuie consultaţi medicii.
"Trebuie să ne consultăm, luni, cu medicii, cu Regele Mihai, cu sora mea. Vom face un anunţ, cred, mâine (luni - n.r.) după masă", a spus Principesa Margareta.
 

Cătălina Ponor rămâne în cursa pentru o medalie olimpică! Va evolua în finală la bârnă (Jurnalul)
Cătălina Ponor, portdrapelul României, va avea șansa să se lupte pentru cea de-a șasea medalie olimpică din palmares, după ce a obținut luni dimineața calificarea în finala de la bârnă.
Românca a obținut 14.900 în calificări, suficient pentru a termina pe 5 și a prinde un loc în finală. Deși spera să ajungă în lupta pentru medalii și la sol, Cătălina a fost notată cu numai 14.200, ratând de puțin o clasare în primele 8.
Finala va avea loc luni, 15 august, de la ora 21:40. Ponor este medaliată cu aur la bârnă la Olimpiadă din 2004.