Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Interviu exclusiv cu autorul reportajului despre traficul de arme. Stuart Ramsey: „Nu am vrut să fac rău României. Dacă ar fi o făcătură, meritam un Oscar” (Evenimentul Zilei)

Regina s-a întors pentru totdeauna acasă (Adevărul) - De ce închiriază românii locuinţele la negru (România Liberă) - Îşi pasează eşecul (Gazeta Sporturilor)

Interviu exclusiv cu autorul reportajului despre traficul de arme. Stuart Ramsey: „Nu am vrut să fac rău României. Dacă ar fi o făcătură, meritam un Oscar” (Evenimentul Zilei)

Ramsey este un vechi corespondent extern al postului britanic de ştiri și printre reportajele sale se numără unele privind cartelurile de droguri din Mexic sau despre revolta din Ucraina şi despre catastrofa avionului MH17, prăbuşit în estul Ucrainei. La insistența reporterului EVZ, aflat la Londra, Sky News a facilitat o convorbire telefonică cu jurnalistul de investigații. Stuart Ramsey a acordat, în exclusivitate, câteva lămuriri pentru EVZ. El s-a arătat mirat de scandalul pe care a reușit să-l stârnească în România și a susținut că documentarul său nu este o „făcătură”. Mai mult, jurnalistul susține că „nu am vrut să fac rău României și să atrag o publicitate negativă” și că unul din prietenii lui apropiați locuiește la noi în țară. Însă, a refuzat să dea nume, spunând că viața sa ar putea fi în pericol. Dar a povestit cum s-a filmat acest documentar.

„Am început ancheta în Albania și, apoi, am continuat cu Bosnia, Ucraina, până am ajuns în România”, a explicat Stuart Ramsey. „Toate armele despre care vorbim mergeau către organizații musulmane, stabilite în estul Europei. Se bănuiește că autoritățile locale știau de aceste schimburi, dar influența grupărilor mafiote era mult prea mare”, a adăugat jurnalistul. „Nu vreau să dau numele celor implicați, pentru că mă tem și m-am temut și atunci de ei”, a adăugat Ramsey.

Jurnalistul englez spune că a fost însoțit în permanență de un fost militar, dar și de un translator.

 

De ce închiriază românii locuinţele la negru (România Liberă)

Din cele 8,4 milioane de locuinţe din România, doar 3% sunt închiriate cu acte şi raportate la Fisc, potrivit Strategiei pentru Locuire a Ministerului Dezvoltării. Pentru a fi în legalitate, efortul cumulat pentru un proprietar, impozit plus cotă de asigurări de sănătate, este de 15%.

 

Regina s-a întors pentru totdeauna acasă (Adevărul)

Trecută în nefiinţă pe 1 august, într-un spital din Elveţia, Regina Ana a fost adusă, ieri, în România cu o cursă TAROM. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost primit cu onoruri militare la salonul oficial al Aeroportului Otopeni, după care a fost depus la Castelul Peleş din Sinaia. În cursul zilei de miercuri, la Sinaia sunt aşteptaţi să-şi prezinte condoleanţe oficialităţi, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic, ai UE, NATO, reprezentanţi ai instituţiilor statului din România şi din Republica Moldova, ai Academiei Române şi al bisericilor. În cursul serii de miercuri, corpul neînsufleţit al Reginei va fi transportat de la Castelul Peleş la Sala Tronului din Palatul Regal din Bucureşti.

 

Îşi pasează eşecul (Gazeta Sporturilor)

Corespondenţă de la Rio. Întîlnire cu mari contre între șefii sportului românesc. Au venit Alin Petrache, Ioan Dobrescu, Elisabeta Lipă și George Boroi, președintele lui CS Steaua. Erau albaștri de supărare.

Șeful COSR Alin Petrache părea cel mai afectat. Nu-i venea să creadă că ”au fost ratate toate șansele de medalii din primele trei zile, medalii ce păreau nu sigure, dar extrem de probabile”, după propria confesiune.

Nervos, Ioan Dobrescu, secretarul general în curînd demisionar al COSR, a replicat că a sosit timpul ca lucrurile să fie spuse, „că s-a dus vremea menajamentelor, că s-a ajuns la acest dezastru pentru ca modestia și echilibrul la sportivi au fost înlocuite de aroganță”.

Conferința de presă va fi pe 12 august la Casa României, în jur de ora 18:00, după ce se termină evoluțiilor românilor din acea zi.

”S-a ajuns la zero. Mai jos de aici nu se mai poate”, a încheiat Petrache discuția.

În timp ce şefii COSR şi MTS dau vina exclusiv pe sportivi, conducătorii de loturi şi antrenorii susţin că banii de pregătire nu le-au sosit la timp.

 
Revista presei româneşti - 10 august 2016