Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


30.000 de copii, străini în propria țară (România Liberă)

copii.jpg

30.000 de copii, străini în propria țară
Sursa imaginii: 
romanialibera.ro

INTERVIU Liviu Dragnea îi dă ultimatum lui Dacian Cioloş: Dacă recunoaşte că a greşit, s-ar putea să mai fie o şansă de discuţie (Adevărul) - La Banca Națională sunt remunerate performanțe-unicat (Republica.ro) - Înotătoarea Ana Dascăl: ”Aș vrea ca această Olimpiadă să nu se termine niciodată” (Gazeta Sporturilor)

30.000 de copii, străini în propria țară (România Liberă)

Criza, lipsa locurilor de muncă și migrația masivă către Occident a refugiaților de război sunt cauze care au determinat și determină tot mai mulţi români din străinătate să se întoarcă în țară împreună cu toată familia.

Problema majoră a celor care se repatriază  o reprezintă copiii ce au studiat până acum în şcoli din Italia, Spania, UK sau Grecia, și care acum sunt înscrişi în şcolile din ţară, iar aceștia nu ştiu bine limba română.

Numai în ultimii 5-6 ani de zile s-au repatriat și înscris în școlile românești peste 30 de mii de elevi, date ce rezultă din statisticile Ministerului Educației.

Un sfert dintre elevii întorşi în școlile românești suferă tulburări de natură psihiatrică, simțindu-se tot mai alienați.

 

INTERVIU Liviu Dragnea îi dă ultimatum lui Dacian Cioloş: Dacă recunoaşte că a greşit, s-ar putea să mai fie o şansă de discuţie (Adevărul)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a transmis premierului Dacian Cioloş că va renunţa la depunerea unei moţiuni de cenzură doar dacă va recunoaşte că a greşit în scandalul impozitării veteranilor, deşi vina aparţine Guvernului Ponta.

Invitat la Adevărul Live, preşedintele PSD Liviu Dragnea a vorbit despre planul partidului pe care îl conduce de a lăsa fără puteri Guvernul Cioloş până la alegerile parlamentare, dar şi despre nemulţumirile pe care le are PSD la adresa Executivului. Dragnea îl acuză pe Cioloş de minciună, obrăznicie şi de încălcarea legii în scandalul modificării Codului Fiscal. Totodată, liderul PSD spune că nu are nevoie de Traian Băsescu pentru a demite Guvernul Cioloş, prin moţiune de cenzură, ci va încerca să strângă o majoritate cu parlamentari de la UNPR, nemulţumiţi de fuziunea cu PMP. Totodată, Dragnea i-a luat apărarea fostului premier Victor Ponta, arătând că respectă toate criteriile de integritate pentru a se afla pe lista PSD la alegerile parlamentare, în ciuda deciziei de plagiat. Liderul PSD militează pentru redefinirea parteneriatului strategic cu SUA şi a rolului României în UE.

 

La Banca Națională sunt remunerate performanțe-unicat (Republica.ro)

După ce am aflat că salariul standard al guvernatorului Isărescu este echivalentul în lei al sumei de 9495 de euro, la care se adaugă indemnizația de președinte al Consiliului de Administrație al BNR de 4106 euro, în total 13.601 euro, s-au făcut auzite voci care au cerut ca guvernatorul să-și publice întregul pachet salarial, nu doar salariul standard și indemnizația. În acest context Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, face câteva adnotări:

1) Pachetul salarial al guvernatorului BNR nu poate fi judecat decât exclusiv în comparație cu pachetele salariale din celelalte bănci centrale europene. Și cum diferențele sunt mari de la o bancă central la alta, nu există un model standard pentru Uniunea Europeană.

2) Nu toate băncile europene își publică salariile.

3) Acele bănci centrale care publică salariile… nu publică însă și pachetele salariale, în care sunt cuprinse – cu diferențe de sume și de concepție de la o bancă la alta – multe sute de mii de euro anual. Căci sunt incluse indemnizații pentru locuință, indemnizații pentru asigurări de sănătate, bonusuri.

Mai reţinem că salariile de la Banca Națională nu sunt finanțate din bugetul țării. Salariații BNR fac profit, care este impozitat – tot într-un regim de unicitate – cu 80 la sută… Articolul este foarte amplu. Integral pe republica.ro.

 

Înotătoarea Ana Dascăl: ”Aș vrea ca această Olimpiadă să nu se termine niciodată” (Gazeta Sporturilor)

La 13 ani, mezina lotului României vorbește despre Jocurile din 2032. Hai că viața merge înainte!

58:72 de secunde a scos Ana ieri la Rio, la 5,94 secunde de australianca Cate Campbell, care a stabilit un nou record olimpic cu 52,78!

49 de țări au luat la Rio în primele cinci zile cel puțin o medalie și România nu se numără printre ele

 
Revista presei româneşti - 11 august 2016