Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Şefii de la Permise se auto-anchetează în scandalul favorizării lui Tăriceanu (Adevărul)

Atentat cu corupție asupra Aeroportului Otopeni (România Liberă) - Rechinii confiscărilor. Vânzarea pe nimic a bunurilor executate de Finanțe îi îmbogățește pe samsari (Evenimentul Zilei) - ICR îl lansează pe Iohannis în chineză. Cum a ajuns cartea preşedintelui eveniment cultural la târgul de la Beijing (Gândul) - Plapumă scurtă (Gazeta Sporturilor)

Şefii de la Permise se auto-anchetează în scandalul favorizării lui Tăriceanu: Noi centrăm, noi dăm cu capul! (Adevărul)

Ancheta internă demarată de şefii Direcţiei Regim Permise de Conducere după ce activitatea instituţiei a fost blocată pentru ca şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu să-şi poată reînnoi permisul nu poate fi obiectivă, susţin analiştii. Asta pentru că şefii Direcţiei, acuzaţi că l-au băgat pe Tăriceanu pe uşa din spate în timp ce peste 1.000 de oameni aşteptau afară, nu s-ar putea incrimina singuri.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a dat, marţi seară, pentru prima dată explicaţii, la cinci zile după ce a fost filmat când intra prin spatele clădirii DRPCIV ocolind coada. „Există, în orice stat, câteva funcţii importante unde oamenii au fost aleşi ca să reprezinte  şi să se dedice, în principal, problemelor societăţii comunităţii. Da? Asta ar trebui să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă. Sigur că există şi posibilitate să stăm la coadă la permise, la cumpărat flori, la alte acţiuni… Până la urmă nu e nimic înjositor. Dar e o problemă de gestiune a timpului”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu la emisiunea Subiectiv de la Antena 3, preluat de News.ro

 

Atentat cu corupție asupra Aeroportului Otopeni (România Liberă)

Pistele de pe principalul aeroport al României vor fi reparate de către companii deținute de afaceriști nu doar cercetați pentru mare corupție, dar și responsabili pentru mântuiala cu care au realizat reparațiile anterioare.

Peste șase milioane de euro se vor duce către patroni care au distrus deja pistele Aeroportului Internațional “Henry Coandă” contra a alte milioane de euro: patroni precum Costel Cășuneanu, deja condamnat (cu suspendare) pentru trucare de licitații de stat, sau precum Mirel Vlas, un afacerist trimis în judecată de către DNA pentru complicitate la șantaj în formă agravantă tot în scopul trucării unei licitații din bani publici.

 

Rechinii confiscărilor. Vânzarea pe nimic a bunurilor executate de Finanțe îi îmbogățește pe samsari (Evenimentul Zilei)

Cazul executării silite a lui Robert Negoiță, când în contul unei datorii a acestuia la statul român Fiscul a scos la vânzare sute de apartamente, valorificate la jumătate de preț, nu este singular. ANAF a vândut atunci apartamente de 64 de metri pătrați și cu 21.000 de euro, la periferia Bucureștiului.

Lunar au loc, însă, licitații prin care statul încearcă să vândă la prețuri extrem de mici mărfuri de duzină, cum ar fi obiecte de îmbrăcăminte sau diverse accesorii, provenite din confiscări, sau chiar bunuri de mare preț, cum ar fi mașini de lux sau imobile situate în centrul Bucureștiului.

Este moral să vinzi bunul unui om dator la stat, poate în contul unor debite de care nici nu știa, la subpreț, executându- i astfel o mulțime de proprietăți pentru a închide datoria? N-ar fi mai corect ca statul să aibă mai multă grijă de averea contribuabililor onești, deoarece nu toate bunurile provin din sechestre în urma unor acțiuni penale? Discuția ce se poate naște de aici este amplă.

 

ICR îl lansează pe Iohannis în chineză. Cum a ajuns cartea preşedintelui eveniment cultural la târgul de la Beijing (Gândul)

Cartea „Pas cu pas” scrisă de preşedintele Klaus Iohannis a fost tradusă în limba chineză şi va fi prezentată în cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Beijing, unde România este invitată de onoare. Institutul Cultural Român, care organizează participarea României la acest târg, prezintă apariţia editorială a lui Iohannis ca pe un eveniment cultural, însă precizează că iniţiativa traducerii cărţii preşedintelui a aparţinut părţii chineze, România necontribuind financiar la ea. ICR este condus de foşti sau actuali membri PNL, aflându-se sub control parlamentar. Grigore Arsene, patronul editurii Curtea Veche, unde a apărut cartea lui Klaus Iohannis, a confirmat pentru Gândul că negocierea traducerii în limba chineză s-a făcut direct între editurile din China şi România, la iniţiativa chinezilor. Cartea lui Iohannis, „Pas cu pas”, a fost publicată în campania electorală din 2014 şi a mai fost tradusă în maghiară şi bulgară.

 

Plapumă scurtă (Gazeta Sporturilor)

Directorul Gazetei, Ovidiu Ioaniţoaia, comentează partida Steaua – Manchester City încheiată cu victoria zdrobitoare a cetăţenilor.

„Ca să fim sinceri, nici nu prea era de așteptat altceva marți seara câtă vreme formația gazdă a plătit 200.000 de euro pentru titularul Vl. Achim, iar cealaltă 55 de milioane pentru Stones, un fundaș! Pentru a pune punct comparațiilor, să mai reamintim două lucruri. Că lotul lui Man City valorează de 22 de ori mai mult decât al Stelei și că Guardiola primește într-o săptămână, hai într-o săptămână și o zi, salariul lui Reghecampf pe un an!

Spre tristețea tribunelor arhipline, aceste diferențe s-au confirmat pe parcursul duelului de la București... E o utopie să-ți imaginezi că poți să o bați pe Manchester City cu un fundaș care nu știe unde să stea ca Enache, cu un mijlocaș rudimentar ca Muniru și cu un atacant crud ca Tudorie... Dacă îi lași spații libere unui adversar de talia „cetățenilor” lui Guardiola și îi permiți să paseze nestingherit în zona centrală, te cureți pe mâna ta, te sinucizi. E ceea ce i s-a întâmplat trupei lui Reghe pe Național Arena”.

 
Revista presei româneşti - 17 august 2016