Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


23 august, ziua în care procurorul general Augustin Lazăr a întors armele de la fapte la Science Fiction (tolo.ro)

tolo.jpg

Produse Hexi Pharma, diluate de zeci de ori, după cum a dezvăluit echipa de investigaţii a Gazetei Sporturilor
Sursa imaginii: 
tolo.ro

Afacerea Hexi Pharma, cea mai mare dezinformare a anului 2016 (Evenimentul Zilei) - Cinci lucruri surprinzatoare despre accidentele auto care ti-ar putea explica de ce asigurarea RCA creste mereu (Hotnews.ro) - Alarmă dinspre industria auto: producţia şi exportul de automobile au scăzut cu 8% (Ziarul Financiar) - Muzeul Literaturii Române, redeschis în fostul sediu Gestapo (România Liberă) - „4-3-2”, în top 100 al celor mai bune filme ale secolului (Jurnalul Naţional)

23 august, ziua în care procurorul general Augustin Lazăr a întors armele de la fapte la Science Fiction (tolo.ro)

Întrebat despre dosarul Hexi Pharma, Augustin Lazăr a fost atît de confuz încît multă lume a priceput că diluarea dezinfectanților Hexi Pharma a fost o chestie așa, o glumă de autobază, și că rezultatele de la Institutul Cantacuzino arată că diluarea se încadrează în norme legale.

Moment în care televiziunile au preluat ce-au înțeles, iar fostul ministru Eugen Nicolăescu a declarat: ”Deci a fost un scandal artificial și, din punctul meu de vedere, provocat special ca să se distrugă această firmă românească”.

Fostul președinte Traian Băsescu a urcat chiar miza cu postarea sa pe facebook în care suspectează că totul a fost făcut cu niște probe aranjate, scenariul avînd, cine știe, poate chiar ținta ca să fie izgoniți medicii români din țară.

Cîteva fapte nu strică totuși:

Analizele despre care vorbește Augustin Lazăr nu au venit acum, ci în urmă cu două luni! Și ele nu sînt analize de concentrație, ci de eficiență.

Substanțele cu grad mare de falsificare au picat și testul de eficiență, iar cele cu grad mai mic de falsificare, au trecut testul de eficiență. Numai că acest test este unul limitat și cu care, legal, nu poți face nimic. De ce?

Pentru că autorizarea biocidelor de către Comisia Națională de Biocide se face printr-un test mult mai sever decît cel de la Cantacuzino. Nu acest test se află în sutele de dosare aprobate de Comisie și asta se poate verifica imediat! Asta s-ar cuveni să explice oamenilor Guvernul, Ministerul Sănătății sau însăși Comisia.

Dacă statul alege să tacă,  se va crea senzația, evident de mare interes pentru șefii din sănătate care știu adevărul crud și se tem de procesul penal ce va veni, că or fi fost dezifectanții Hexi Pharma diluați, dar nu contează, că erau eficienți.

Nu, dezinfectanții falsificați nu erau eficienți!

 

Afacerea Hexi Pharma, cea mai mare dezinformare a anului 2016 (Evenimentul Zilei)

Datoria Parchetului General ar fi să afle care au fost instituțiile și persoanele interesate în distrugerea unei firme românești.

Datoria Parchetului General ar fi să afl e care au fost instituțiile și persoanele vinovate moral de moartea unui om.

Își va face Parchetul General datoria?

Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.

 

Cinci lucruri surprinzatoare despre accidentele auto care ti-ar putea explica de ce asigurarea RCA creste mereu (Hotnews.ro)

Primul: frecventa accidentelor nu prea depinde de ziua saptamanii. Vinerea au loc mai multe accidente decat duminica. Semn ca soferii sa grabesc mai tare sa ajunga la picnic decat sa intre teferi in casa.

Al doilea lucru oarecum surprinzator: cele mai multe accidente nu sunt cauzate de carosabilul ud, ci de cel uscat. Prin urmare, pare-se ca nu ploaia sau ninsoarea cauzeaza cele mai multe evenimente rutiere neplacute, ci o stare normala a soselei.

Al treilea lucru surprinzator: majoritatea accidentelor au loc la lumina zilei, nu noaptea sau pe inserat.

Alt lucru interesant: cele mai multe accidente nu au loc pe autostrazi, ci chiar in orasele si satele Romaniei. Asa arata cel putin datele Statisticii.

Cele mai mute accidente au loc intre o masina si un pieton, urmate de accidentele dintre doua masini datorate traversarii sau intoarcerii pe sosea.

 

Primul declin puternic din ultimul deceniu. Alarmă dinspre industria auto: producţia şi exportul de automobile au scăzut cu 8% (Ziarul Financiar)

Programarea lansării noilor modele Logan şi Sandero facelift în toamna acestui an, alături de intrarea în producţie la Craiova a modelului Ford Ecosport abia în a doua jumătate a anului trecut au atras o diminuare a pro­duc­ţiei de maşini noi, atât la Craiova, cât şi la Mioveni, potrivit datelor Asociaţiei Pro­du­cătorilor şi Importatorilor de Auto­mobile (APIA).

 

Muzeul Literaturii Române, redeschis în fostul sediu Gestapo (România Liberă)

După doi ani de peregrinări, de relocare într-un spațiu nu tocmai potrivit, Muzeul Literaturii Române se pregătește să-i invite pe iubitorii de literatură în casă nouă. De fapt, chiar în două.

Pe 15 ianuarie 2017, de Ziua Culturii Naționale va fi inaugurată expoziția permanentă în sediul din strada Kretzulescu nr. 8. Celălalt spaţiu este cel din Calea Griviţei nr.64-66, unde a funcţionat mai bine de 40 de ani Muzeul Naţional Filatelic şi unde în anii 40 a fost sediul Gestapo-ului.

Directorul institu­ției, Ioan Cristescu, a explicat, într-un interviu pentru „România liberă“, ce a însemnat această călătorie, dar și ce înseamnă noul spațiu cultural.

 

„4-3-2”, în top 100 al celor mai bune filme ale secolului (Jurnalul Naţional)

Pelicula „4 luni, 3 săptămâni şi două zile” a regizorului român Cristian Mungiu a fost inclusă în topul 100 al celor mai bune filme realizate în secolul XXI, în urma unui sondaj realizat de BBC. Jurnaliştii postului public britanic au cerut opiniile a 177 de critici de film din 36 de ţări pentru realizarea acestei ierarhii. Filmul lui Mungiu, care a fost distins cu premiul cel mare la Festivalul de Film de la Cannes, în 2007, s-a clasat pe locul 15 în topul criticilor. Primul loc a fost ocupat de Mulholland Drive, regizat de americanul David Lynch, în 2001.

 
Revista presei româneşti - 24 august 2016