Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cele două axe roşii de cutremur din România. În cât timp se dă alerta şi care sunt zonele de risc (Gândul)

Dezvăluiri stupefiante din Dosarul Hexi Pharma. "Toate produsele analizate la Cantacuzino au acţiune bactericidă şi fungicidă! Au omorât toţi viruşii, toţi microbii şi toţi fungii!" (Evenimentul Zilei) - Angajații Hexi Pharma și toți directorii au recunoscut diluarea dezinfectanților în fața procurorilor! (tolo.ro) - 20 de întrebări publice adresate guvernatorului BNR, Mugur Isărescu (România Liberă) - Doctor Menci, la un pas de eliberare (Adevărul)

Cele două AXE ROŞII de cutremur din România. În cât timp se dă alerta şi care sunt zonele de risc (Gândul)

Un cutremur de 6 grade a distrus aproape în totalitate, miercuri dimineaţă, un orăşel din centrul Italiei. Ce s-ar întâmpla dacă un astfel de seism ar lovi România? În ţara noastră, aproximativ 15.000 de clădiri sunt încadrate în clasa I sau II de risc seismic. Astfel, în cazul producerii unui seism major, cel puţin 90.000 de persoane ar avea de suferit, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Cum funcţionează, în România, sistemul de alertare şi cel de intervenţie în caz de cutremur şi ce presupune intervenţia într-o astfel de situaţie de urgenţă majoră?

 

Dezvăluiri stupefiante din Dosarul Hexi Pharma. "Toate produsele analizate la Cantacuzino au acţiune bactericidă şi fungicidă! Au omorât toţi viruşii, toţi microbii şi toţi fungii!" (Evenimentul Zilei)

Evenimentul zilei a intrat în posesia unor informaţii incendiare legate de testarea biocidelor de la Hexi Pharma la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Surse judicare ne-au dezvăluit că autorităţile au ridicat probe sigilate de la depozitul din Mogoşoaia şi din mai multe spitale, le-au testat eficienţa şi au constatat că biocidele Hexi Pharma au trecut proba bacteriologică. Momentan, toate informațiile sunt valabile în ziarul Evenimentul Zilei, dar acestea vor deveni disponibile pe site-ul evz.ro la ora 12.00.

 

Angajații Hexi Pharma și toți directorii au recunoscut diluarea dezinfectanților în fața procurorilor! (tolo.ro)

Două dosare penale sunt deschise în acest moment pe cazul Hexi Pharma.

UNU. Parchetul General cercetează înșelăciunea față de spitale și amenințarea vieții pacienților, prin comercializarea de către Hexi a dezinfectanților diluați.

DOI. DNA investighează evaziunea fiscală, firmele off-shore și felul în care banii negri ai Hexi au ajuns în spitale în urma unor achiziții publice suspecte.

Zeci de angajați din Hexi Pharma au fost audiați de către procurorii celor două instituții. Unii dintre ei, directorul general Flori Dinu, de pildă, sunt deja puși sub acuzare și au dat declarații în ambele instituții care investighează cazul.

Au avut loc și confruntări între diverși oameni.

”Știam de diluare, dar Dan Condrea ne garanta faptul că ele sunt eficiente și că ce scrie pe etichetă e mai mult o chestie de marketing ca să câștigăm licitațiile”, sună declarația unuia dintre angajații firmei.

”Poate că o spun ca să-și diminueze participarea sau chiar așa stăteau lucrurile”, susțin sursele.

Cert e că la dosare s-au strâns zeci de mărturii despre falsificarea Suprasept, Thor și a altor produse.

Mărturiile vin din diverse zone ale firmei.

 

20 de întrebări publice adresate guvernatorului BNR, Mugur Isărescu (România Liberă)

Sar scântei de câteva zile referitor la guvernanţa BNR, iar BNR a trecut în replică de la o argumentaţie publică tehnică la una neobişnuit de stridentă şi acuzatoare la adresa criticilor. Este firesc să existe întrebări mai ascuţite  în preajma reînnoirii unui mandat în instituţie şi ca urmare a acţiunii recente a DNA, consideră economistul Răzvan Orăşanu, care face o analiză profundă a Băncii Naţionale a României, şi care adresează cele 20 de întrebări.

 

Doctor Menci, la un pas de eliberare (Adevărul)

Nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi (67 de ani) este primul VIP din dosarul „Privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare-Dan Voiculescu” care ar putea fi liberat condiţionat. Medicul a fost condamnat, în august 2014, la 8 ani de închisoare, şi a executat un sfert din condamnare. În plus, Mencinicopschi a fost ajutat şi de Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava care a stabilit că cele şapte cărţi scrise de acesta în detenţie sunt lucrări ştiinţifice, pentru asta fiind recompensat cu 210 zile. Nutriţionistul a mai câştigat alte 30 de zile în urma participării la diverse programe şi activităţi în penitenciarele Rahova şi Jilava. „Poate fi eliberat condiţionat, comportament disciplinat, dovezi temeinice de îndreptare”, a concluzionat Comisia de la Jilava. Ultimul cuvânt îl vor avea însă magistraţii Judecătoriei Sectorului 4, care pe 6 septembrie 2016 vor analiza cererea de eliberare înainte de termen a lui Mencinicopschi.

 
Revista presei româneşti - 25 august 2016