Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


“Ordonanțe de urgență sau blocăm România” (Jurnalul Național)

Raportul secret pe care ASF l-a vrut îngropat: Asigurătorii străini scot banii din țară (România Liberă) - Şeful fabricii Airbus de la Ghimbav spune că există deja clienţi pentru elicopterele H215 Made in Romania (News.ro) - Cine este românul înregistrat cu 35.000 de euro lunar pentru creşterea copilului (Adevărul)

“Ordonanțe de urgență sau blocăm România” (Jurnalul Național)

Educația, Sănătatea, Transporturile și Penitenciarele se pregătesc să blocheze țara, chiar de săptămâna viitoare. Patronatele și sindicatele din aceste sectoare de activitate așteaptă soluții concrete de la Guvern, prin ordonanțe de urgență, până vineri. În caz contrar, de luni ar putea începe greve spontane în școli, iar joi se vor bloca drumurile publice. 

 

Raportul secret pe care ASF l-a vrut îngropat: Asigurătorii străini scot banii din țară (România Liberă)

Un raport oficial conceput de specialiștii din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) arată, negru pe alb, că piaţa asigurărilor auto este controlată în prezent de numai câteva companii străine. Potrivit analizei ASF, prețurile poliţelor de răspundere civilă auto (RCA) au crescut substanțial în urma falimentării Astra Asigurări și Carpatica Asig. De asemenea, din raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară reiese că celelalte companii “au o prezență simbolică în piață”. 
Fără să nominalizeze, raportul face trimitere la companiile concernului austriac Vienna Insurance Group – care deţine Asirom și Omniasig, dar și la Allianz Țiriac, fostul concurent al Astra și firma care a beneficiat cel mai mult din falimentul asigurătorului cu capital românesc. Mai mult, arată specialiștii autorităţii, societăţile de asigurare care domină piața poliţelor civile de răspundere auto practică tarife discriminatorii în cazul transportatorilor. Astfel, potrivit informațiilor „României libere“, autorii analizei au constatat că asigurătorii străini au tendința să favorizeze un număr mic de operatori de transport din România, de regulă cei care au relații importante cu țările de proveniență ale grupului din care face parte asigurătorul, în detrimentul majorităţii celorlalte companii de transport.

 

Cine este românul înregistrat cu 35.000 de euro lunar pentru creşterea copilului (Adevărul)

Un sibian care desfăşoară afaceri în domeniul agriculturii urma să primească lunar o indemnizaţie de 35.000 de euro pentru creşterea copilului.
Potrivit informaţiilor obţinte de presa locală, printre cele mai importante afaceri ale antreprenorului se numără o plantaţie de afine pe care o exploatează în zona Făgăraş. Soţia beneficiarului este medic la Spitalul din Sibiu. 
Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), sibianul a înregistrat un venit mediu lunar de 187.158 de lei. Este înregistrat cu o indemnizaţie de creștere a copilului de 159.084 de lei, echivalentul a peste 35.000 de euro. Indemnizaţia se calculează însumând veniturile pe ultimele 12 luni consecutive din ultimii doi ani de muncă. Se face media lunară şi se acordă 85% din această medie.
Statul român urma să efectueze prima plată pe data de 25 august 2016. Oficialii Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Sibiu susţin că nu au fost transferaţi banii, care se află în conturile instituţiei şi pot fi viraţi după verificarea veniturilor.

    
INTERVIU: Şeful fabricii Airbus de la Ghimbav spune că există deja clienţi pentru elicopterele H215 Made in Romania. "Este un aparat ideal pentru misiunile ONU, sperăm ca România să se numere printre primii clienţi" (News.ro)

Fabrica de elicoptere Airbus de la Ghimbav, care va fi inaugurată în curând, are deja clienţi pentru aparatele H215 care urmează să fie produse începând de anul viitor, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, directorul general al companiei Airbus Helicopters Industries, Serge Durand, care a precizat că elicopterul este ideal pentru misiunile ONU, însă grupul Airbus speră ca printre primii clienţi să se afle entităţi din România.
Pentru asigurarea forţei de muncă pe termen lung, Airbus Helicopters a încheiat un parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Braşov, Ambasada Franţei şi a Germaniei, Clusterul Transilvania Aerospace, Institutul Francez din România, Alianţa Franceză Braşov, Colegiul Tehnic Transilvania, Universităţile Aix din Marsilia şi Paris-Sud.
În 2020, fabrica de elicoptere de la Ghimbav va avea 350 de angajaţi.
Marţi, surse oficiale au declarat, pentru News.ro, că fabrica de elicoptere Airbus de la Ghimbav va fi inaugurată săptămâna viitoare de către premierul Dacian Cioloş şi preşedintele Franţei François Hollande.

 
Revista presei românești - 7 septembrie 2016