Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stimate academician Leon Dănăilă, cu respect, sunteţi un naiv! (Adevărul)

Ziua în care PNL şi PSD au votat ca pe vremea USL (România Liberă) - Dosarul Black Cube (Evenimentul Zilei) - Raportul Ministerului Educaţiei în cazul elevului cu ADHD: Situaţia este inacceptabilă, atitudinea a fost intolerantă şi discriminatorie (Gândul) - Puterea de angajare a top 10 firme româneşti este la jumătate faţă de cea a străinilor (Ziarul Financiar)

Ziua în care PNL şi PSD au votat ca pe vremea USL (România Liberă)

Liberalii au votat o iniţiativă electorală a social-democraţilor, deşi premierul pe care îl susţin s-a opus. Proiectul prevede eliminarea a 102 taxe, printre care şi cea radio-tv. Executivul a dat aviz negativ, arătând că impactul asupra încasărilor la buget este de circa 1,6 miliarde de lei, iar iniţiatorii nu au precizat cum va fi acoperit prejudiciul astfel creat.

 

Stimate academician Leon Dănăilă, cu respect, sunteţi un naiv! (Adevărul)

Editorial semnat de Daniel Gorgonaru.

“E limpede pentru toată lumea că asistăm, odată cu anunţarea candidaturilor pentru Parlament, la o glumă proastă din partea PNL. Dacă promisa reformă a clasei politice, trâmbiţată de doamna Alina Gorghiu, înseamnă să-i pui la un loc pe marele neurochirurg Leon Dănăilă, pe mama lui Cătălin Cherecheş şi pe susţinătorul plagiatorilor Teodor Atanasiu, mă întreb câte broaşte cred liberalii că sunt dispuşi să înghită alegătorii lor.

În cazul reputatului academician Leon Dănăilă, PNL dă dovadă de multă ipocrizie. În loc să-i fi creat condiţiile necesare să activeze într-un sistem de sănătate corect şi performant, sistem pe care l-au condus în diferite guverne, liberalii îl aruncă pe reputatul medic Leon Dănăilă, în mocirloasa lume politică. Din nefericire, academicianul, un om de mare caracter, admirat de o ţară întreagă pentru dăruirea şi profesionalismul său, nu simte momeala şi cade în plasă. Realitatea este că nu va reuşi să schimbe nimic în calitate de senator într-un sistem corupt la al cărui dezastru au fost părtaşi şi mulţi dintre viitori colegi de partid şi Parlament, cum ar fi Eugen Nicolăescu şi Cristian Buşoi. Leon Dănăilă nu va conta în luarea deciziilor din Parlament. Nu va fi luat în seamă nici măcar de liberali, care îl folosesc şi îl vor folosi ca pe un paravan”.

Integral în Adevărul.

 

Dosarul Black Cube (Evenimentul Zilei)

Ediţia specială a ziarului conţine interogatoriul complet al directorului israelian care a supervizat operațiunea de spionare. SRI neagă implicarea lui Eduard Hellvig în urmărirea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi. Ron Weiner şi David Geglowitz, cei doi israelieni arestaţi pe 3 aprilie, au scăpat cu suspendare după ce au făcut o înţelegere cu procurorii, a confirmat în exclusivitate pentru EVZ, Adriana Monoli, avocata colonelului SRI în rezervă, Daniel Dragomir.

 

Raportul Ministerului Educaţiei în cazul elevului cu ADHD: Situaţia este inacceptabilă, atitudinea a fost intolerantă şi discriminatorie (Gândul)

Situaţia de la Piteşti este „inacceptabilă", iar atitudinea elevilor din clasa a 7-a B de la Şcoala „I.L. Caragiale” care, susţinuţi de părinţi, au protestat trei zile cerând transferul la o altă şcoală pentru un coleg care suferă de ADHD este „intolerantă şi discriminatorie", arată Ministerul Educaţiei, precizând că acest caz nu este unul singular. Manifestările din ultima perioadă sunt considerate şi de ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, unele lipsite de toleranţă, iar apariţia lor nu face „decât să confirme faptul că ne lipsesc încă abilităţi elementare de gestionare corectă a problemelor unor categorii vulnerabile".

Echipa trimisă în Argeş a discutat cu reprezentanţii inspectoratului şcolar, ai Centrului Judeţean pentru Resurse Educaţionale, ai DGASPC, dar şi cu profesorii şi cu cei din conducerea şcolii şi au recomandat ca, pe viitor, profesorii să ceară sprijinul specialiştilor pentru gestionarea acestor situaţii delicate, să se discute cu familia pentru integrarea în şcoală a copilului.

 

Puterea de angajare a top 10 firme româneşti este la jumătate faţă de cea a străinilor (Ziarul Financiar)

Primii zece angajatori cu capital privat românesc au 50.000 de angajaţi, la jumătate faţă de primele zece companii străine cu cei mai mulţi salariaţi. Firmele româneşti mici şi mijlocii compensează balanţa. Raportat la cifra de afaceri, datele oficiale arată că angajaţii din top 10 angajatori străini generează o cifră de afaceri de patru ori mai mare decât cei care lucrează pentru firmele antreprenorilor locali.

 
Revista presei româneşti - 26 septembrie 2016