Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atac la Bugetul Național. Parlamentul omoară țara înainte ca el însuși să moară (Adevărul)

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Cele mai puternice judeţe din România (Ziarul Financiar) -Avioanele F-16, ghidate de doi securiști (România Liberă) -  Steaua, matrița de bani a lui Becali (Gazeta Sporturilor)

Atac la Bugetul Național. Parlamentul omoară țara înainte ca el însuși să moară (Adevărul)

Creșteri de salarii în Sănătate și Învățământ, eliminarea a 102 taxe, scutiri de impozite pentru pensionari sau pensii speciale pentru diverse categorii profesionale. Sunt doar câteva dintre pomenile electorale votate sau în curs de adoptare de către parlamentarii interesați să primească cât mai multe voturi la alegerile din 11 decembrie.
În ciuda semnalelor de alarmă venite din partea Guvernului, dar și a economiștilor, aleșii vând promisiuni a căror punere în practică va arunca în aer bugetul de stat și va împinge deficitul din 2017 cu mult peste limita permisă de 3% din Produsul Intern Brut. Într-un final se va ajunge la tăierea investițiilor sau chiar la creșteri de taxe, ceea ce va frâna creșterea economică în următorii ani.

 

Cele mai puternice judeţe din România (Ziarul Financiar)

Bucureştiul şi cele mai puternice zece judeţe din Ro­mâ­nia au împreună peste 70% din cifra de afaceri totală din eco­nomie, în timp ce judeţele de pe ultimele zece poziţii con­tribuie cu doar 5% la „motoarele” businessului româ­nesc. 
Lipsa investiţiilor, numărul mic de companii antrepre­no­riale medii şi mari se vede în rezultatele unor judeţe precum Caraş-Severin, Teleorman, Botoşani sau Sălaj. În 16 judeţe din România cifra de afaceri cumulată a tuturor companiilor din judeţ nu trece de 10 miliarde de lei, comparabil cu cât vinde reţeaua de magazine Kaufland într-un an.

 

Avioanele F-16, ghidate de doi securiști (România Liberă)

În 2016, statul român încă lasă secrete NATO pe mâna oamenilor Securității lui Ceaușescu. 
Cele mai performante avioane de luptă deținute vreodată de România, F-16, sunt ghidate de la o bază aeriană unde infrastructura de comunicații a fost construită de firma controlată de generalul în rezervă Teodor Ileș. Fost ofițer conspirat al Centrale de Informații Externe, el a lucrat după Revoluție și în SIE, iar astăzi este un prosper om de afaceri, abonat la contracte cu statul. Ileș controlează Felix Telecom SRL căreia Ministerul Apărării Naționale i-a atribuit acum zece zile, pe 22 octombrie, un contract-cadru de 10 milioane lei, pentru a realiza infrastructura unui subsistem de comunicații la baza aeriană 86 „Borcea“. Prin acest contract vor fi instalate rețele de fibră optică, rețele FTP și telefonie, dar și un sistem de comunicații între pavilioanele de la baza aeriană.

 

Steaua, matrița de bani a lui Becali (Gazeta Sporturilor)

Clubul roș-albastru are un sezon fantastic financiar. A reușit să depășească bariera de 30 de milioane de euro încasări, principalele surse de venit fiind din piața externă: vânzări de jucători și bonusurile UEFA.
Ce înseamnă 30 de milioane de euro în sportul românesc:
- 30% din bugetul MTS-ului pe 2016,
- 75% din toate sumele de transfer plătite pe Mutu în toată cariera lui,
- de peste 4 ori mai mult decât a câștigat Simona Halep din tenis anul acesta.

 
Revista presei românești - 2 noiembrie 2016