Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PNL a declarat război sexului protejat (Gândul)

clarice.jpg

Clarice Dinu
Sursa imaginii: 
gandul.info

Ce înseamnă pentru România alegerea lui Igor Dodon în fruntea Moldovei (Adevărul) - 10 ani de la aderarea la UE. Industria a pierdut peste jumătate de milion de angajaţi (Ziarul Financiar) - Cele șapte cărări din viața românilor (Jurnalul Național) - Din ruinele Alepului, în ghetourile Bucureştiului. Viață de refugiat în România (România Liberă) - FRF captiva lui Daum (Gazeta Sporturilor)

PNL a declarat război sexului protejat (Gândul)

După un an în care gafele s-au ţinut lanţ, PNL vine, la început de campanie, cu încă o dovadă a gravitaţiei sale debile în spaţiul public. În lipsa unui mesaj de forţă anti-PSD şi a unor purtători credibili ai acestuia, liberalii s-au înfrăţit cu membrii Coaliţiei pentru Familie, anunţând semnarea unui protocol privind susţinerea demersului acestora de modificare a Constituţiei, în care să se scrie negru pe alb că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Calculul de oportunitate al liberalilor a fost simplu: trei milioane de oameni nu-s tocmai de neglijat şi lăsat să ţi-i ia alţii înainte. Judecata a fost cu „inima şi conştiinţa”, a spus şeful de campanie al PNL, Gheorghe Falcă. Dacă nu este vorba de prostie, cu siguranţă e o ipocrizie maximă. Pentru că, dacă iei decizia de a semna un astfel de protocol cu Coaliţia pentru Familie, înseamnă că eşti de acord şi cu celelalte propuneri ale acesteia. Tacit deocamdată, de vreme ce nu am văzut nicio delimitare publică. Or, aceasta devine evident necesară pentru oricine care a citit documentele programatice de pe site-ul Coaliţiei pentru Familie şi trăieşte în acest secol, mileniu, lume.

 

Ce înseamnă pentru România alegerea lui Igor Dodon în fruntea Moldovei (Adevărul)

Bucureştiul va încerca să tragă în continuare Republica Moldova spre Vest, deşi opţiunea moldovenilor a fost Igor Dodon, deci Estul. În schimbul ajutorului financiar, România va cere Chişinăului reforme, iar Dodon nu va avea de ales, anticipează diplomaţia românească.

 

10 ani de la aderarea la UE. Industria a pierdut peste jumătate de milion de angajaţi (Ziarul Financiar)

Economia României avea la finalul lunii septembrie un efectiv total de 4,74 de milioane de salariaţi, cu 284.000 mai mulţi decât la începutul anului 2007, arată datele Institutului Naţional de Statisică. În cei zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, sectorul industriei a pierdut în total peste 560.000 de locuri de muncă, în timp ce comerţul şi serviciile suport au câştigat fiecare câte peste 200.000 de angajaţi.

 

Cele șapte cărări din viața românilor (Jurnalul Național)

Suntem o țară mică, dar cu o sete mare. Statisticile arată că am ajuns în Top 10 țări consumatoare de băuturi alcoolice din întreaga lume. 8,9% din decesele din România sunt cauzate de alcool. 400.000 de români sunt dependenți de alcool. 25.000.000 de euro reprezintă costul anual al serviciilor acordate consumatorilor de alcool. JN începe astăzi un serial prin carea vrea să vă arate cât și mai ales ce beau românii.

 

Din ruinele Alepului, în ghetourile Bucureştiului. Viață de refugiat în România (România Liberă)

România are șase centre de cazare pentru solicitanții de azil, cel mai mare și cel mai vechi fiind cel din București. Dintr-un total de 374 de locuri câte există în Capitală, acum sunt ocupate 131. Dintre aceştia, 87 sunt adulți și 44 copii. Stau în camere de câte patru paturi suprapuse două câte două, într-un spațiu strâmt, în care mai intră un dulap, o masă și patru scaune. Plus o toaletă și-o chiuvetă.
Oamenii veniți din Siria, Afganistan, Irak, Eritreea, din zone unde gloanțele zboară prin aer mai des ca muștele, au parcurs mii de kilometri, unii pe jos, alții pe mare, pentru a scăpa de moarte. Cei mai mulți au ajuns în Grecia și Italia, cu gândul de a trece în Germania. Dar, spre necazul lor, pe care nu-l ascund, au fost trimiși în România, într-o primă cotă de refugiați impusă de Comisia Europeană tuturor statelor membre.
Centrul de cazare de pe Strada Vasile Stolnicul din Capitală e, de fapt, un fost bloc de nefamiliști, situat într-un ghetou foarte asemănător Zăbrăuțiului din Ferentari. Blocuri murdare, ciuruite de mii de antene satelit, spații verzi năpădite de gunoaie, câini vagabonzi, copii ce par ai nimănui, în fine, toate clișeele care descriu sărăcia se regăsesc aici. 

 

FRF captiva lui Daum (Gazeta Sporturilor)

Dacă ar vrea să îl demită pe neamț după rezultatele din startul preliminariilor, Federația ar intra în vrie financiară.
Burleanu ar trebui să îi despăgubească pe selecționer și staff-ul său cu 3 milioane de euro, atât cât e contractul acestora pe doi ani și să asigure finanțele pentru o nouă echipă tehnică. Lucru imposibil în condițiile în care bugetul FRF e deja pe minus.
FRF plătește anual pe salariile staff-ului echipei naționale circa 13% din veniturile obișnuite ale federației în ani fără calificări sau bonusuri Internaționale. Un raport de 6-7 ori mai mare decât în Germania sau Italia!

 
Revista presei românești din 15 noiembrie 2016