Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Au încasat aproape 100.000 de euro ca să tacă (Jurnalul Național)

parlament.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Jumătate din țară, în combina străinilor! (Cotidianul); Un capital românesc mai puternic va atenua impactul unei noi crize(Ziarul Financiar); Iată de ce echipa nu mai joacă nimic (Gazeta Sporturilor)

Au încasat aproape 100.000 de euro ca să tacă (Jurnalul Național)

Jurnalul Național scrie luni 21 noiembrie despre tăcerea aleșilor. Mulți membri ai Parlamentului au avut ca unice intervenții jurămintele depuse la învestirea în funcție.

Deşi pare greu de crezut, în Parlamentul României există aleşi care în tot mandatul n-au deschis gura decât 30-40 de secunde, şi atunci pentru că au fost obligaţi să jure cu mâna pe Biblie şi Constituţie credinţă faţă de ţară şi popor. Apoi s-au cufundat în tăcere şi n-au mai scos un scâncet vreme de patru ani. Cum Legislativul a intrat deja în vacanţa prilejuită de alegeri, recordurile negative vor rămâne mai mult ca sigur în istoria nesimţirii şi a trândăviei naţionale.

 

Jumătate din țară, în combina străinilor! (Cotidianul)

Oficial, un milion de hectare de teren arabil din totalul de opt milioane sunt în proprietatea străinilor. Neoficial, prin interpuși, străinii controlează aproape patru milioane de hectare de pământ românesc cultivabil. Problema nu stă în modul în care îl exploatează, ci în faptul că producția și profitul pleacă din România.

Problema înstrăinării pământului agricol, deși discutată intens în ultimii ani, a ajuns abia acum și la urechile autorităților române. Prezent la ultima ediție a Târgului Agricol Indagra, președintele Klaus Iohannis a anunțat că este „îngrijorat“ că o treime din proprietarii de teren agricol din România sunt cetățeni străini.

 

ZF: Un capital românesc mai puternic va atenua impactul unei noi crize (Ziarul Financiar)

România ar trebui să urmeze modelul polonez, unde ca­pitalul autohton este prepon­derent în economie şi chiar a început să se extindă regio­nal, astfel încât să se protejeze în faţa unor ie­şiri masive de capital străin sau în even­tualitatea unei crize economice.

„Există o nevoie de un capital românesc. M-aş uita la două modele total opuse: cel polonez şi cel maghiar. În Ungaria, PIB-ul este extrem de concentrat în companii străine. Dar dacă mă uit la modelul polonez, există companii antreprenoriale extrem de puternice, care încep să îşi asume un rol regional. Cred că trebuie să învăţăm de la po­lo­nezi ca să nu ne ducem spre modelul ma­­ghiar, care este extrem de expus la in­vestiţii străine. O eventuală retragere de ca­pi­tal sau criză financiară este mult mai bine ate­nuată dacă prezenţa capitalului românesc este mult mai puternică“, a declarat Dan Minu­lescu, CEO al grupului activ în in­dus­tria alimentară Macromex, cu afaceri de circa 700 de milioane de lei.

 

Iată de ce echipa nu mai joacă nimic (Gazeta Sporturilor)

Faţa urâtă a Stelei în ultimele prestaţii ascunde, dincolo de modul penibil în care a arătat echipa pe teren, la meciurile oficiale, întâmplări incredibile în vestiarul vicecampioanei.

Înfrângerea cu Chiajna a aprins fitilul butoiului cu pulbere pe care stă de ceva vreme atmosfera din interiorului clubului roş-albastru.

Mai mulţi jucători au vorbit, fie direct pentru Gazetă, fie pentru apropiaţi, cărora le-au transmis în mod clar să facă publice nemulţumirile şi revolta pe care le-au strâns în ultima perioadă.

Antrenorul e acuzat din interior că îşi umileşte elevii prin modul în care le vorbeşte, "îi tratează ca pe nimicuri", dar şi că nu lucrează nimic tactic şi îi încarcă excesiv cu antrenamente de o duritate extremă, din cauza cărora De Amorim a slăbit 5 kilograme şi a pierdut toată vivacitatea pe care o avea la Astra!

 
Revista presei românești din 21 noiembrie 2016