Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lovitura de grație pentru Dragnea vine de la Iliescu și Năstase (Jurnalul Național)

lovitura-de-gratie-pentru-dragnea-vine-de-la-iliescu-si-nastase-18557761.jpg

Lovitura de grație pentru Dragnea vine de la Iliescu și Năstase
Sursa imaginii: 
jurnalul.ro

Programul electoral al PSD, Copy-Paste după cel al USL (România Liberă) - Cum vor partidele să reanimeze Sănătatea (Evenimentul Zilei) - România este cel mai mare producător de legislaţie din estul Europei (Ziarul Financiar) - Doar locul 1 îl ține în funcție (Gazeta Sporturilor)

Lovitura de grație pentru Dragnea vine de la Iliescu și Năstase (Jurnalul Național)

Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului și a ministerelor prevede că pot fi membri ai Executivului doar „persoanele care nu au suferit condamnări penale”. Aceasta a fost adoptată în guvernarea Năstase, fiind promulgată de Ion Iliescu. Caz în care liderul PSD, Liviu Dragnea, iese complet din calcule cu nici trei săptămâni înainte de alegerile parlamentare.

 

Programul electoral al PSD, Copy-Paste după cel al USL (România Liberă)

Programul de guvernare pe care ­partidul ­condus de Liviu Dragnea vrea să îl pună în ­practică dacă va câștiga alegerile ­parlamentare din ­decembrie conține proiecte asumate de pe vremea guvernului condus de Victor Ponta. Asumate, dar neîncepute.
Un exemplu poate fi găsit la capitolul „Principalele investiții în infrastructura rutieră”. Este vorba despre realizarea ­Coridorului IV, Constanța – Nădlac (Lugoj-Deva-Sibiu-Pitești – Inel 0 București) pen­tru suma de 3,4 miliarde de ­euro. Exact același lucru era promis de guvernul USL al lui Victor Ponta în programul "România Puternică" asumat în mai 2012, alături de liberalii conduși de Crin Antonescu.

 

Alegeri parlamentare 2016. Cum vor partidele să reanimeze Sănătatea (Evenimentul Zilei)

Social-democraţii promit înfiinţarea până în 2020 a Spitalului Republican Carol Davila din Capitală, cu peste 2.500 de paturi, dar şi construcţia a 8 spitale regionale, modernizarea a 150 de ambulatorii de specialitate şi a 25 de Unităţi Primiri Urgenţe (UPU). PSD mai vrea dotarea fiecărui spital judeţean cu echipamente de imagistică moderne (CT şi RMN), 6-10 paturi pentru arşi şi echipamente pentru analize de laborator. Câte o ambulanţă pentru urgenţe medicale în fiecare comună şi câte un medicament gratuit pentru fiecare boală sunt alte propuneri PSD.
Liberalii promit construirea a 8 spitale regionale , din care două în Capitală, precum și construirea a 900 de cabinete medicale în mediul rural și în orașele mici. PNL mai promite și căprimele 3 proceduri de inseminare in vitro vor fi gratuite, suportate din bugetul de stat printr-un program național special.
USR propune digitalizarea sistemului medical prin dosare electronice ale pacienților, care să conțină toate tratamentele, medicamentele și intervențiile, indiferent de cabinetul sau spitalul care a furnizat serviciile.
PMP vrea resetarea Legii Sănătății, cu salarii în funcție de performanță, iar ALDE promite investirea a 1 mld de euro în Sănătate în următorii patru ani.

 

Cu 6.500 de acte legislative pe an, de 6 ori mai mult decât în 1990, România este cel mai mare producător de legislaţie din estul Europei (Ziarul Financiar)

România este lider regional (299 de legi) la numărul de modificări legislative într-un top realizat în şase ţări din Europa Centrală şi de Est. Polonia (227 de legi) se află pe locul al doilea, urmată de Ungaria (186 de legi), arată raportul Grayling AcTrend 2016, elaborat de compania de relaţii publice Grayling CEE Public Affairs Practice Group.
Aproape jumătate (483) din totalul de 1.098 de legi adoptate au un impact direct asupra afacerilor, în timp ce mai mult de o treime afectează mediul de afaceri în general (37%). 
În România, cele mai afectate de schimbările legislative sunt sectorul financiar şi cel al serviciilor. 

 

Doar locul 1 îl ține în funcție (Gazeta Sporturilor)

Gazeta a aflat cauza secretă care îl protejează pe Reghecamf, în ciuda jocului modest al Stelei. Gigi Becali și Laurențiu Reghecamf au stabilit că antrenorul nu  poate fi demis în condițiile în care echipa ocupă primul loc. Dacă îl dă afară din postura de lider, patronul Stelei trebuie să îi achite un milion de euro despăgubiri.

 
Revista presei românești - 23 noiembrie 2016