Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mesajul lui Dragnea pentru Iohannis, după ce preşedintele i-a transmis că nu-l vrea premier: „Votul este sfânt” (Gândul)

Materialul „şocant” folosit de „Măcelarul de copii” a fost omologat de Ministerul Sănătăţii în urmă cu 22 de ani! (Evenimentul Zilei) - Angajatorii din România plătesc salarii de 200 de milioane de euro pe zi, în timp ce polonezii au salariile de trei ori mai mari, iar nemţii de 30 de ori mai mari (Ziarul Financiar) - Când, unde și cum a distrus Reghe echipa (Gazeta Sporturilor)

Mesajul lui Dragnea pentru Iohannis, după ce preşedintele i-a transmis că nu-l vrea premier: „Votul este sfânt” (Gândul)

După ce a refuzat invitaţia la negocierile de la Cotroceni, într-o primă ieşire publică, Liviu Dragnea i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că PSD are „deschiderea de a dialoga cu preşedintele în toate proiectele care vizează stabilitatea României, precum şi în procesul de realizare a unei guvernări stabile”. „Am auzit vorbindu-se de două condiţii pentru realizarea unei majorităţi. Matematic, PSD+ALDE au majoritatea în ambele camere, PSD si ALDE au 250 de mandate, 54%, condiţia matematică e îndeplinită. Condiţia politică, cred că a fost îndeplinită la vot. Cine nu are de gând să respecte votul nu respectă democraţia”, a spus Dragnea.
Liviu Dragnea s-a eschivat de la a da un răspuns tranşant atunci când a fost întrebat de numele premierului şi dacă acesta este el. El a precizat însă că nu are de gând să încalce nicio lege. „Voi face o propunere care să îndeplinească toate condiţiile legale şi constituţionale”
El a prezentat planurile pentru viitorul buget şi calendarul  primelor luni de guvernare. Dragnea a precizat că a ''dat dispoziţii'' şi ''se lucrează intens'' la redactarea actelor normative necesare viitorului Cabinet pentru a pune în practică promisiunile din campanie, inclusiv Hotărârile de Guvern şi ordinele de miniştri.
Cum arată planul guvernării PSD + ALDE, de la 1 ianuarie până în septembrie viitor, citiți pe gandul.info.

 

Nici vorbă de experiment! Materialul „şocant” folosit de „Măcelarul de copii” a fost omologat de Ministerul Sănătăţii în urmă cu 22 de ani! (Evenimentul Zilei)

Cazul renumitului chirurg Burnei este departe de a fi lămurit.Documente noi date publicităţii demonstrează că o parte din informaţiile care au circulat în presă, în ultimele zile, despre „ororile” înfăptuite de Gheorghe Burnei sunt false
Suspectat de experimente neautorizate pe copii, profesorul Gheorghe Burnei are parte de o susţinere neaşteptată, chiar din partea unui urmaş al inginerului care a inventat biovitroceramica(BVC), material compozit despre care s-a spus că nu este omologat de Agenţia Naţională a Medicamentului.

 

Angajatorii din România plătesc salarii de 200 de milioane de euro pe zi, în timp ce polonezii au salariile de trei ori mai mari, iar nemţii de 30 de ori mai mari (Ziarul Financiar)

Angajatorii români au costuri salariale de câte 204 milioane de euro pentru fiecare zi lucrătoare, de aproape 30 de ori mai mici decât angajatorii germani şi de trei ori sub nivelul masei salariale de pe ştatele de plată ale companiilor din Polonia, arată un calcul al ZF pe baza informaţiilor de la Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.
În total, România a avut în 2015 o masă salarială totală (salariile nete ale angajaţilor plus contribuţiile aferente salariilor şi beneficiilor oferite de către angajatori) de 51,8 miliarde de euro, în creştere cu aproape 5% faţă de anul anterior, ca urmare a creşterilor salariale făcute atât de sectorul public, cât şi de sectorul privat (mai ales ca urmare a creşterii salariului minim).
Cu toate acestea, România rămâne în continuare, alături de Bulgaria, codaşă la capitolul salarii prin comparaţie cu restul statelor Uniunii Europene, având în vedere că angajatorii locali au costuri, în medie, de cinci ori mai mici cu angajaţii români faţă de media costurilor din UE.
În fine, datele oficiale arată că profiturile companiilor din România au crescut în ultimul an, dar creşterile salariale nu au fost făcute cu acelaşi ritm.

 

Timișoara, decembrie ’89. Mărturii scrise cu sânge, la 27 de ani de la începutul sfârșitului pentru dictatorul Nicolae Ceaușescu (România Liberă)

„România liberă“ dedică patru pagini eroilor de la Timișoara, din decembrie 1989. Să rememorăm împreună începutul sfârșitului dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. 
”Ce dulce ar fi glonțul patriei pentru individul ăsta”, îl amenința, zilele trecute, fostul șef adjunct al Securității Timiș, Radu Tinu, pe istoricul Lucian Boia. A fost amenințarea sub anunțul lansării volumului ”Un joc fără reguli. Despre imprevizibilitatea istoriei”. Ca avertisment. Amenințarea vine după 27 de ani de când Securitatea și alte structuri militare i-au înecat în sânge pe locuitorii Timișoarei ”cu dulcile gloanțe ale patriei”, așa cum îi place lui Radu Tinu să spună. Șeful adjunct al Securității a fost achitat. 
Instanța nu a considerat că are vreo vină pentru că în perioada 16-19 decembrie 1989 au fost uciși prin împușcare 71 de oameni , 253 au fost răniți, iar circa 1.000 arestați, dintre care 43 bătuți bestial. 
Citiți articolul integral în ediția de weekend a ziarului România Liberă.

 

Când, unde și cum a distrus Reghe echipa (Gazeta Sporturilor)

Steaua se prăbușește cu fiecare meci pe care îl dispută. De miercuri seara, echipa roș-albastră a părăsit și Cupa României, în urma unei eliminări rușinoase în faţa divizionarei secunde CS Mioveni. Rezultatul nu e însă unul întâmplător, ci confirmă forma execrabilă pe care Steaua o traversează de ceva timp. Mai precis de 2 luni! Ce s-a întâmplat înainte de jocurile din aceste ultime 8-9 săptămâni? Antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf, și-a dus echipa într-un cantonament în Antalya. Jucătorii povestesc că acolo au trecut printr-un calvar de nedescris din punct de vedere fizic. Este un eveniment despre care Gazeta Sporturilor a mai scris, dar ziarul a intrat în posesia unor noi informaţii.

 
Revista presei românești - 16 decembrie 2016