Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum poate Dragnea să rămână și fără mandatul de deputat (Adevărul)

Vedetele care au intrat în șomaj (Jurnalul Național) - Dovada că Poliția face jocul lui Victor Ponta. Cum sunt hărțuiți martorii din dosarul Turceni-Rovinari (România Liberă) - O prioritate tehnocrată, promisă și abandonată. Guvernul Cioloş ne-a lăsat la mila Domnului în cazul unui cutremur major (Evenimentul Zilei) - Pe finalul guvernării Cioloş apare un secretariat de stat pentru capitalul autohton (Ziarul Financiar) - Criogenați (Gazeta Sporturilor)

Cum poate Dragnea să rămână și fără mandatul de deputat (Adevărul)

După ce condamnarea primită în dosarul Refrendumul i-a blocat calea către funcția de premier, liderul PSD Liviu Dragnea riscă să rămână și fără mandatul de deputat, tot din cauza cazierului pătat. Decizia finală va aparține Curții Constituționale, pentru că liberalii, pe baza unui caz similar din 2004, vo contesta votul majorității PSD din Parlament de a valida mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea.

 

Vedetele care au intrat în șomaj (Jurnalul Național)

Alegerile parlamentare din 11 decembrie au fost cu ghinion pentru mulți politicieni cu notorietate de pee scena politică. Jurnalul Național prezintă vedetele care n-au mai prins loc în Parament în legislatura 2016-2020 din cauza locului de pe liste și a scorului sub așteptări obținut de partidele pe care le-au reprezentat în alegeri. De la Mihai Sturzu, Cristiana Anghel, la Sebastian Ghiță, multe dintre vedetele ultimilor patru ani au rămas șomeri.

 

Dovada că Poliția face jocul lui Victor Ponta. Cum sunt hărțuiți martorii din dosarul Turceni-Rovinari (România Liberă)

Direcția Națională Anticorupție și Poliția Capitalei au creat un haos greu de descris în viața a doi martori-cheie din dosarul de corupție „Turceni-Rovinari”, în care au fost trimiși în judecată senatorul Dan Șova și fostul premier Victor Viorel Ponta.
Cele două instituții ale statului se războiesc și se contrazic în documente oficiale, în timp ce viața martorilor amenințați, Alin Brâncuș și Simona Ciurcu, s-a transformat într-un calvar.

 

O prioritate tehnocrată, promisă și abandonată. Guvernul Cioloş ne-a lăsat la mila Domnului în cazul unui cutremur major (Evenimentul Zilei)

În programul de guvernare, la punctul 6 din capitolul Priorităţi, cabinetul Cioloş îşi propunea „Creșterea gradului de siguranță și protecție a cetățeanului” prin „Eficientizarea managementului sistemului de urgență și protecția infrastructurii critice” şi „Adoptarea unui program național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat”. Mandatul guvernului Cioloş este pe terminate şi nimeni nu a văzut vreo clădire cu bulina roşie reabilitată.

 

Pe finalul guvernării Cioloş apare un secretariat de stat pentru capitalul autohton (Ziarul Financiar)

Iniţiativa Ziarului Financiar şi a PIAROM – Patronatul Investitorilor Autohtoni în România – de a analiza în premieră capital privat românesc şi po­sibilităţile de dezvoltare ale acestuia, preluată într-un șir de 13 conferințe pe această temă organizate de ZF și Banca Transilvania în 2016, a dat roade: guvernul Cioloș a aunțat înființarea unui secretariat de stat pentru politici de dezvoltare a „capitalului autohton”. Este pentru prima dată când un guvern are o structură care se ocupă de capitalul autohton.

 

Criogenați (Gazeta Sporturilor)

Câinii roșii cu piedut, 1 la 3, în fața Poli Iași deși au condus, însă după pauză refexele le-au fost înghețate de cele minus 4 grade Celsius. Trupa din Copou a ajuns la 3 victorii consecutive, în vreme ce roș-albii tremură iar pentru locul din play-off.

 
Revista presei românești - 19 decembrie 2016